| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1240] Názory 12411250 z 22350  [Dalších 21100 >>]
Jollajda+ Lea 98439
24.4.2012 9:55:50
Wis, podle mě to jsou jen pověry. Také jsem slyšela, že by se do roka nemělo stříhat, ale ani jsem se nepídila proč. Leince budu muset brzy ostříhat ofinku. Už ji má docela dlouhou, za chvilku by ji lezla do očí a sponečku nosit nechce. Hned si ji sundá a strká do pusiny a to mám zase strach, že by ji spolkla, takže v tomhle spolu "bojujeme" :-)

Co se týká písku...Taky jsem si říkala, že je na něj ještě malá. Včera jsme šly kolem hřiště MC, které je celé oplocené a vždy ho otvírá nějaká maminka z MC. Je tam i boudička, kde se dá uvařit káva,čaj, přebalit dítě, dojít si na záchod.Hromada prolízaček, velké pískoviště s hračkami, takže se nemusí tahat z domu a i hromada různých odrážedel, koloběžek i malých kol na půjčení. Bylo hezky,zašly jsme tam, že se Lea pokouže na klouzačkách, ale pořád chtěla na pískoviště, kde byla většina dětí a to i podobně stará a fakt se jí moc líbilo. Hrabala se v něm, pak dle mého vzoru i hrabala hrabičkami a téměř hned pochopila a když jsem udělala babovičku, hned ji rukou nebo lopatkou zbořila a měla z toho velkou radost. Písek ochutnala asi 3x, pak už přestala. Chodit na písek teda budeme, zvlášť když pak bude tepleji a bude na něm moct i sedět.

Jinak pískoviště budou teď pořizovat tchánovci na zahradu. Chtěli i klouzačku, ale to se nám zdálo zbytečně. Máme to na klouzačky kousek a myslím si, že i pro děti je lepší, když můžou něco dělat ve společnosti ostatních dětí. Aspoň se naučí s nimi vycházet, zvyknou si na nějakou domluvu, že se musí střídat, nepředbíhat a podobně.

Luci, Lea mi venku spí minimálně. Snažím se naše plány směřovat tak, aby mi spala doma a já stohla uklidit, uvařit, napsat sem, nebo si uvařit čaj a chvilku se začíst do knížky. Ven pak chodíme nakoupit a pozorovat a zkoumat svět. Pokud jdeme na větší výlet, je v šátku nebo krosně a to vždy kouká a pak najednou zalomí a většinou ani dudlík nestihne upotřebit :-)
Silva81+chlapeček 104438
24.4.2012 9:48:24
Ja se snazim nechat P. vyspat doma, takze v kocarku spi opravdu minimalne. Kdyz uz musime ven v dobe, kdy spi, tak dudlik beru na uspani. Ale u nej je to usinani venku problem - je tam prilis mnoho vjemu, takze usina spatne. Ani to spani neni to co doma - spi pomerne kratce a pripada mi, ze si poradne neodpocine. Kdyz uz nekdy usnul v kocarku venku mimo svou obvyklou dobu, tak usnul i bez dudliku. Ale to je fakt vyjimka - Pata uz spi jen jednou denne.
Silva81+chlapeček 104438
24.4.2012 9:19:51
Jo a jeste s tim piskem - ja si prave rikala, ze je P. na pisek jeste maly - na verejne ho brat nechci vubec, jako asi by se nic nestalo, ale preci jen - u kazdeho je napsano, ze stav pisku se nijak nekontroluje a myslim, ze by ho hlavne jedl....Na terasu mu poridim, ale rikala jsem si, ze az tak za rok, ze jsou na to proste jeste mali - ze bude pisek jist, bude ho mit v ocich, v obleceni, ze jeste proste nebude slouzit k tomu "spravnemu" ucelu. (I kdyz co je spravny ucel u pisku, ja vim....~:-D) .....Planujete uz nekdo domu piskoviste?
Luci81+Klárka+Jeníček 30166
24.4.2012 9:10:01
Jinak s tim strihanim, uz jsem take mela nutkani, ale asi jestepockame
24.4.2012 9:09:08
Mariko se spankem to mema ted dve noci taky super. Ale nechci to zakriknout. Nstava az na sestou a pak si da jeste hodinku.
U nas by mohl mit jenicek dudlik porad takze pres den schovavame a davam jen na spani. Joll a jak to mate kdyz venku spinka? Nepotrebije ho?
Katko kliniku take neznam
Wis moc dekujeme. Zatim se pereme s jidlem. Co muze a co nemuze. A priprava jidla do prace, protoze nesmi hladovet
Silva81+chlapeček 104438
24.4.2012 8:42:10
Ahojte, ja taky moc nestiham, uz jsem jednou psala, Patrik notebook nesnasi, nechce at na nem cokoli delam~d~......no a kdyz uz spi, tak v klidu varim nebo uklizim....
U nas vcera probehlo prvni strihani - pry se deti do roku strihat nemaji, ale ja uz jsem se na ty jeho vlasky nemohla divat, mel to fakt strasne dlouhe, po plavani jsem ho musela brat s sebou pod fen ~:-D, neslo to nijak ucesat, po ranu byl jak Einstein, tak jsme vcera vzali strojek a ostrihali ho. Moc mu to slusi a doufam, ze jsme tim nic nezkazili....
Joll s dudlikem je to u nas to stejne, na spani ho ma porad, pres den ho nechce.
Luci s dnou drzim palce, at se s tim co nejdrive nejak srovnate.~6~
Katko s tou klinikou nevim, neznam....~d~
Jollajda+ Lea 98439
24.4.2012 8:28:30
Ahoj holky,
včera jsem moc nestíhala. Dopoledne jsme měly jít na plavčo, ale nakonec jsme nešly, protože mě začalo bolet v krku, tak jsem nechtěla, aby se to zhoršilo jak minule. Místo toho jsme si udělaly procházku do obchodu, který je od nás vzdálený asi 5min cesty a my tu cesty šly asi 45min. Leinka se pořád zastavovala skoro u každé pampelišky a chtěla ji trhat, na každého ptáčka fascinovaně koukala, nechtěla do náruče a jen pěkně po svých a kam chce ona...Prostě bylo vidět, jak je pro ni svět úžasný.

Odpoledne se tu zastavil děda a opravil nám ucpaný záchod. Dětičky ho společnými silami v neděli ucpali. Leinka do něj hodila takové voňavé záchodové kuličky, které na WC z boku máme a Štěpa je spláchl. Záchod totálně neprůchozí, D. se to nepodařilo ničím opravit, tak děda v práci vyrobil nějaké udělátka a tím to protáhl. Jen jsem se dost styděla, když se tchán prohraboval v těch h.....~f~~t~

Pak jsme vyrazily poprvé na písek a paráda. Lea nadšená. Vypadala jak malá vědkyně. Ležela na obrubni pískoviště, prstíkama se pískem prohrabávala, něco si bručela, občas ho ochutnala a mrkla co já na to. Zamilovala si klouzačky a houpačky a taky jsme vyzkoušely všechny odrážedla, která na hrišti byla a na všech nedosáhla na zem, tak jsem ráda, že jsme zatím žádné nekupovali.

A chtěla jsem se zeptat, jak jsou na tom vaši prckové s dudlíkem? Lea už ho má jen na spaní a to jen doma. Ven ho nikam nebereme a nechybí ji, ale doma by v posteli nebo v postýlce bez něj neusla~d~
MarikaP+3 82381
24.4.2012 8:09:55
Já taky kontroluju, ale kde nic není......

Doufám, že to nezakřiknu, ale u nás to vypadá, že se M. rozhodl trochu zkrouhnout noční kojení a budí se poprvé až okolo 4-5, bylo to ted 2x za sebou a jestli to vydrží, tka je to úúúúúúžasnýýýýýýýýýý.(Ted jsem si to pohnojila a dnes budu vstávat po 2 hodinách ~t~)
Ale je zajímavý, že Eli si taky první noční kojení rozhodla zrušit, když přišla MS, ale bylo to o 3 měsíce dřív.
24.4.2012 7:30:49
Katko ja jsem tu skoro porad. Ale neni na co reagovat.
maw 84192
23.4.2012 22:40:01
Tam jo, tady ne.
[<<Předchozích 1240] Názory 12411250 z 22350  [Dalších 21100 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.