| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1390] Názory 13911400 z 22350  [Dalších 20950 >>]
MarikaP+3 82381
12.4.2012 17:04:56
Katko, to by mě zajímalo, co tam píšou o mase, to totiž zatěžuje ledviny daleko víc než výrobky z kravského mléka, respektive zatěž dělá množství bílkovin a to je v mase o dost vyšší.Jinak já souhlasím, Maty zatím mléko jen od maminky.
Katka+3 kluci 79533
12.4.2012 16:51:53
Luci, tak já bych zase mlíko neředila, bych měla strach, že se po... Ale jestli máš ředit vlastně UM, tak to máš z vody, jasný, tak proč né. Ale bála bych se, že si dítě pak navykne na noční pití vody a stejně pak u toho vstávání zůstanete...takhle to dělala kámoška a dítě se jí stejně v noci budí na vodu nebo čaj. Jako asi to vyřeší to, že se nebudou tak kazit zoubky, ale neřeší to moc noční vstávání, ale zkuste to, jsem zvědavá :-)

Joll, fotečky hezký, jste krásná rodinka. Taky jsem ti zapomněla napsat, že super fotka byla, jak Leuška stojí na noze Štěpíkovi, u toho se kření ~:-D~R^ (foto z ateliéru), ostatní taky krásné~R^

K jogurtům a smetaně, tak co mám v lejstrech od dětské dietoložky, tak smetanové výrobky odsouvat dokud to jde, stejně kr.mléko, že to zatěžuje ledviny, jinak když dávat, tak nejdříve po roce. Davča dostal kr.mléko ve 14měs, Maty mléčné výrobky a vše co je bílé nemusí (výjimka pár jogurtů a kakao)- začal si takto vymýšlet, jak jsem přestala kojit. T ochutnal i smetanové jogurty, nehrotím to. Nedostává je denně, výjimečně. Ale Hollandii má rád, i s tím ovocem dole.
Jollajda+ Lea 98439
12.4.2012 16:41:57
Lei, ráda bych koupila. Napíšeš mi prosím na mail číslo účtu a cenu? kasecka@gmail.com děkuji
Katka+3 kluci 79533
12.4.2012 16:33:49
Lei, jj, my jsme stále na kojení, příkrmy přes den tak 2x, až si říkám, že bych měla začít přidávat, ale já si to ták užívám, to vaření je nekonečné a už mě to za ty roka na MD fakt nebaví, pořád vymýšlet, aby to jedl jeden, druhej a ted začíná i třetí, chjo. Jinak kousek pečiva tak ob den, to ano.
Luci81+Klárka+Jeníček 30166
12.4.2012 16:28:30
Lei takze smetanu uz take muzou?
U nas se ji hoooodne. Kolem seste mleko pak kolem osme jogurt nekdy banan, ktery musi jist uplne sam a ve slupce. Kolem desate opet mleko pak spanek. Obed pak zobani, krupky jablicko nebo neco. Svacina rohlik pak opet mleko na spani. Mezi svacinou a veceri porad neco zobe. Vecere u nas uz nehrozi kase. Nema je rad. Tedy ty kupovane. Parkrat jsem mu udelala krupicju a tu bastil. Takze u nas vecere bud zelenina nebo chlebik. Pred spanim opet mleko. V noci jednou mleko.
Mimochodem dnes jsme byli na prvni zubni prohlidce a dr se ptala jestli jeste v noci ji. Rekla jsem ze ano. Poradila mi , ze mam mleko postupne redit az bude jen voda a pry do 14ti dnu aby pil v noci uz jen vodu. Asi to zkusime. Takze zmensovat mnozstvi a redit. To redeni je divne ale pry to pomaha. Vubec pry neni dobre kdyz uz ma tolik zubu aby v noci jedl. Tak uvidime
MarikaP+3 82381
12.4.2012 16:25:19
Lei, u nás průměr - ale jsou dny, kdy kojím víc,není jich ale moc (mín, to se nestává)
Ráno po probuzení MM, tak do hodiny,hodiny a půl dávám snídani - kaše (kukuřice,jáhly,pohanka střídám) s trochou podušeného ovoce a nadrcených semínek. Dopo kojení a spánek, když uspím cestováním,tj v šátku, tak kojím pak. Oběd zelenina + obilovina. Odpoledne kojení a spánek. Večer většinou uvařená zelenina do ruky nebo polévka, před spaním kojo. V noci obvykle 2x kojím, někdy častěji.Přes den samo křupky, kukuřičný chlebík, kus jablka,hrušky atd.

Tak mi to furt vychází na 6 kojení cca.
Lei 37503
12.4.2012 16:22:21
Jo a Leuška má na té oslavě krásně šaty!

Dadaso, já mám dárky k narozeninám spíš symbolické. Malé sponky s beruškou - no, nemohla jsem je v obchodě nechat :-), plastová sada do sebe se zasouvacích kelímků (taková matrjoška), knížka o kočičce...vše Made in ČR nebo SR, ta knížka je z nakladatelství Baobab, jestli znáte, mají super dílka http://www.baobab-books.net/. Pokud by chtěli prarodiče něco zasponzorovat, tak něco vymyslíme. Asi nějaké merino oblečení, co roste s dítětem nebo kvalitní botky. Hračky, odrážedla, bazének máme poděděné, golfky taky...zatím mě nic nenapadá.
MarikaP+3 82381
12.4.2012 16:17:20
Luci, já myslím, že pokud dáváš jogruty, tak může i pacholíky, v tom je jen zakysaná smetana místo jogurtu, ael mě tam vadí ten cukr, proč jim ho dávat? A je ho tam docela dost. A hlídala bych si složení, asi každý výrobce nebude mít stejné.
Lei 37503
12.4.2012 16:16:43
Ahoj holky,

Pacholíka osobně nedávám, je strašně sladký i na mě. A teda upřímně - šíleně drahý. Doma umíchat smetanu s tvarohem, možná trošku biovanilkového cukru bych dala, ale špetku. Narazila jsem na knihu o výživě dětí, velice zajímavé, byť asi dost kontroverzní, snad to nějak přelouskám a podám info.

M jí taky málo, v porovnání třeba s Patrikem nebo Valčou. Ráno kukuřičný chlebík s Lučinou, ale třeba jen půlku...v deset kojení a spánek, v poledne zeleninu - dnes třeba kůzlečí vývar s bramborem a mrkví, cca v půl třetí kojení a spánek, odpoledne ovoce a večer rýže nebo kaše - tak kompotová miska zhruba. A kojení před spaním. Celkově má toho mléka ode mne ještě dost...a to nepočítám sání v noci. Komu tu ještě děti tolik pijí a nejsou na UM? Mariko, maw, Katko???

Joll, ona mimina vcelku šťastně snášejí monotématickou stravu, jako všechna mláďata :-). Fotky z oslavy jsou hezké. Nejvíc teda obdivuju, že můžete za gaučem přiraženým k oknu nechat na parapetu kytky a věci - M to kosí, stojí na těch kolmých polštářích a kouká z okna, piští, její nej zábava - akorát kytky musely pryč.
Jak jsi na tom s mikynkami a bundičkami? Nechtěla bys pro Leušku sametovou mikyno-bundičku na zip, bílá se světle růžovými pružnými lemy dole a na koncích rukávů a uvnitř kapuce, plus růžový nápis BABY Girls Club? Hezounká, po jedné holčičce, ale jako nová, velikost tak právě na jaro. Samo bez poštovného :-).

Případně nabízím také Kačence, dalšímu holčičímu drobínkovi tady.
Katka+3 kluci 79533
12.4.2012 16:16:34
Luci, mě vadí u té opěrky na zip, že když dítě usne, tak nejde plynule opěrka zklopit, musíš naopak jednou rukou přidržovat opěrku i se spícím dítětem, druhou rukou zip. Rozhodně rychlejší je to s klasickou konstrukcí, kdy použiješ jednu ruku a zklopení je plynulé a rychlé. Nehledě na to, že už tu bylo dost zákazníků, co si stěžovalo, že zip se rozbil, tudíž pak celý kočárek na reklamaci, přitom poměrně zbytečnou.
[<<Předchozích 1390] Názory 13911400 z 22350  [Dalších 20950 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.