
Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Silva81+chlapeček | 104438 |
|
|
12.4.2012 20:40:59
Holky jasne, ze je v mase hodne bilkovin, proto se s nim musi opatrne, ale mam za to, ze 10 gramu masa denne je OK. Patrik teda mase miluje
|
| Lei | 37503 |
|
|
12.4.2012 19:44:58
My ještě ne, čekám, až se nám v květnu otelí kráva na mléko
. |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
12.4.2012 19:08:11
Lei, možná to fakt je stejné, já nevím, my právě máme mlíko přímo od krávy,neupravené, já myslela, že vy taky.Já právě vůbec netuším, co vlastně ta houba s mlíkem dělá, ale je to dobrý
![]() Maw,já to mlíko nedávám právě kvůli bílkovinám, má jich dost v mém MM. Vím, že někdy může dělat i problém, když mléko pije matka, která kojí, ale to je potom nesnášenlivost mléka, ta snad u nás nehrozí,však jsem to tu probíraly, třeba s Pájou. A v kravském mléce je víc bílkovin než v mateřském mléce(až 3x více). |
| Lei | 37503 |
|
|
12.4.2012 18:50:22
No, já nevím, ona to především není žádná houba, tak jako kombucha není houba, ač se obojí tak nazývá, asi to zní zázračněji než "shluk bakterií" (u kombuchy i kvasinek), a řekla bych (ale nezjišťovala jsem si to), že je to to samé kefírové zrno, jaké se používá pro průmyslovou výrobu kefíru
. A mléko kupujeme bio pasterované, po zkysání je to totéž, jako když si doma udělám třeba jogurt, ne? |
| maw | 84192 |
|
|
12.4.2012 18:39:54
Jídlo: u nás začlo jako že všechno ano... Nicméně některé věci opravdu netráví, třeba mrkev na kostičky v polívce vyjdou z něj kostičky, pokud dítě dostává mixovanou stravu, tak ta se zabarví, ale ne tím, že by se zbarvila stolice, ale jen tím obsahem mrkve, který prošel, dítě z toho fakt nic nemá.
Maso samozřejmě taky žádáno, hlavně proto, že nebylo dáváno, prvně to vypadalo, jak si šmakuje... No a už ho dávno nechce - domnívám se, že protot, že ho rovněž nestráví a je z něj těžko. Mlíko, máslo: z toho mám já kaši, takže to měl mezi prvním, teď oddělávám bez másla, ale mlíko tam je. Proč by mu mělo vadit? Kolik toho sní? Jogurt bílý bez ničeho MILUJE, ať si dá. Pacholíky nebo jiné ochucené sr...y fakt nee. I ten pribiňák je hrozný humus, býval lepší. (Když už, tak doma z pudingu a tvarohu). Takže Lei, u nás ráno několik lžiček kaše z polenty vařené v mlíku - výjimečně až 2 polévkové lžíce, někdy 4x olízne lžičku. Podotýkám, že předtím posnídal vydatně MM. Já pak až obědvám, takže taky tak. Miluje polívky - vývar, špenátovou... Pak před koupáním večeřím, takže taky, to buď něco od oběda (rýže) nebo křupka + jogurt nebo pomeranče... Prostě svačinka. Křupky moc už nechce, dle mě, jak tu nacházím ty tvrdé zbytky nic moc na žaludek, piškoty nechce. Takže... po objevování toho nového zůstává u toho, co mu jde trávit ok bych tak řekla. Zrnko rýže jsem ve stolici nikdy nenašla, takže to tráví dobře. Brambory tráví hůř, taky je dostává. Třeba jsem měla hlávkovej salát, miluju jen tak, jím to jak králík... B taky a ještě z toho má ZÁŽITEK, když se v tom může hrabat, trhat a tak. Nic tím nezamaže, koik toho snědl netuším a je mi to jedno. Ožužlá šunku nebo debrecínku, malé množství. Prostě z toho, co jím(e) dostane to, co si žádá, pokud je to přijatelné. Čili u nás po nástupu na sváču 3x denně je to prostě společenská událost, když nejsme doma nebo něco je jinak, tak prostě bez toho, na výlety mu svačiny neberu. Monotematická strava je pro jejich trávicí soustavu rozhodně lepší, 100% souhlas. |
| maw | 84192 |
|
|
12.4.2012 18:26:22
Dárky: rostoucí židle k našemu jídelnímu stolu, nosítko (to se mu bude líbit po všech stránkách), autosedačka, boty. Víceméně to, co potřebuje, a že si to UŽÍVÁ!!! Třeba tu židli. Ale potřeboval ji dřív, tak už ji používá... Tak k narozkám asi jogurt a pomeranče.
|
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
12.4.2012 18:01:24
Lei, já si totiž myslím, že když se dělá kefír z tibetské houby, tak to není stejný jako kefír klasický, ale v podstatě to mléko je pořád klasické neupravené kravské mléko a myslím,že klidně to mohlo Martě dělat ty problémy, ale já přesně nevím, jak ta tibetská houba funguje, možná se pletu, my jí měli taky, bohužel jsem jí už 2x zahubila, ael Eli se po ní taky mohla utlouct. Já ani nevím, jak se dělá klasický kefír,ale můj jogurovač dělá i kefíry, já je nikdy nezkoušela a tam se musí to mléko nějak tepelně upravit,jako u jogurtu, což u té houby nemusíš, tak si myslím, že v tom mohl být ten problém.
|
| Lei | 37503 |
|
|
12.4.2012 17:55:21
Já souhlasím v tomto s Marikou, maso mi přijde víc zatěžující než mléko. M má jednou nebo dvakrát týdně vývar z domácího biomasa, jinak zatím nic. Pokud není zátěž v rodině, tak tím spíš bych se mléku tak úplně nevyhýbala. M má ráno trochu Lučiny a taky jogurt, a pak kefír - po tom se může úplně utlouct - akorát jsem nevěděla, jestli tenkrát neměla ten průjem právě z něj, protože si ho děláme sami, tak jestli se tu stáním nějak nekontaminoval, tak jsem přestala dávat - včera O zase dal a ona natahovala ruce ještě drahnou chvíli po vyprázdnění hrnečku...jak jí voda různě kape, tak tohohle z hrnku nevybryndala ani kapku, jak pila
. Už jsem to psala marice na skype - četla jsem, že na Ukrjaině se dává kefír jako nejlepší náhražka, není-li MM a ani peníze na UM. Smetana - dala bych za""kysanou a až později dělala pribiňáka jako sobě - tj. z ušlehané smetany a tvarohu . |
| Lei | 37503 |
|
|
12.4.2012 17:47:12
Joll, ne koupit, já Ti ji pošlu jen tak, ani poštovné nechci, protože M by ji neunosila, na statku je ve všem jak čuník hned, bílorůžová nic pro nás. Nebudu to fotit a pošlu, když se bude líbit a sedne, ok
. Máš ještě můj mail někde v historii? Pošli mi na něj adresu - nechci ho sem dávat veřejně. |
| Jollajda+ Lea | 98439 |
|
|
12.4.2012 17:45:29
Luci, dort jsem dělala přesně podle tohoto receptu
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3776 Jen jsem dala Holandii a normální zakysanou smetanu. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.