| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1820] Názory 18211830 z 22350  [Dalších 20520 >>]
Lei 37503
19.3.2012 21:53:23
to je divné od Dr. říct Ti, že máš dát léky na laryngitidu a nezeptat se, jestli nějaký máš doma nebo je nepředepsat...fakt nechápu. Na laryngitidu se dává čípek Rectodelt a ten je jen na předpis ~d~. Ale i po podání čípku se má údajně zavolat rychlá. Věřím nicméně, že to Jeníčka nepotká, držím palce, kdyžtak ven na mráz, nebo lépe na něj otevřít mrazák (s čepičkou :-)). Dej vědět, jaká byla tahle noc ~;((.
Jollajda+ Lea 98439
19.3.2012 16:46:06
Luci, pustila jsem si to teď hodně nahlas a už slyším.JJ, je to jiný.Máš pravdu. promin. Kamarádka má dvouletého chlapečka a na podzim laryngitidu měl taky. Do nemocnice nemuseli, dostal jen nějaké léky a říkala, že když měl v noci tento štěkavý záchvat,otevřeli okno a byli s ním na vzduchu. Prý ten záchvat měl dvě noci za sebou a pak byl klid... Ach jo, úplně jsem teď vystrašená s tebou. Ty nemoci jsou fakt hrozný.
Luci81+Klárka+Jeníček 30166
19.3.2012 16:40:29
Joll neslysela? Je to uplne jiny kasel nezklasicky. Hlavne deti nemuzou popadnout dech a dusi se. U jenicka to trvalo tak 15 minut nez se sklidnil a to jsme stali na balkone. Pres den kasle normalne. Mokry kasel. Doufam ze to v noci zvladneme bez toho zachvatu. Kdyztak budu mit po ruce neco cim ho nahraju a pustim dr. Me to desi jen proto, ze vsude pisi ihned volat rychlou. Dr rekla, ze nemusim kdyz mu dam leky ale zadne na laryngitidu nemame ~a~
Jollajda+ Lea 98439
19.3.2012 16:18:35
Na brusle se tááák těším,snad už by to příští týden šlo.

Holky,zítra jdeme na kontrolu a já teď vůbec nevím,jak Leu obléct. Dáváte už bavlněné čepičky nebo ještě teplejší? Jarní bundičku ještě nemáme (sice jsem objednala Wolfku ve velikosti 80. ale je nějaká větší a Lea ji má až pod kolena~q~ takže schovávám na podzim) a doufám,že o víkendu budeme moct jet do Brna a koupím nějakou v tom C & A s tou slevou 50%. takže obleču tenčí zimní...Bojím se,aby se víc nenachladila a zase nechci, aby byla spocená. ~d~

Luci, já jsem teda žádné štěkání na té holčičce neslyšela... Akorát teď celý den poslouchám,jestli Leinky kašel nezní jako štěkot a nemám ten pocit...Asi bych počkala, jak Jeníčkovi bude dnes a zítra a pokud by jsi zase ten štěkavý kašel slyšela,šla bych s ním znovu k doktorce...

Maw, téda, tak už i Bertík okusil jídlo? To je fajn,že mu tak zachutnalo!Do Leuš teď skoro nic nemůžu dostat...Zkoušela jsem dnes poprvé nastrouhat syrové jablíčko a dát jí ho na talířek,ať baští sama. Do pusy ho vůbec nedala a jen ho házela z talíře na zem, mačkala prstíkama, patlala po stole...prostě ohromná zábava.~t~
Jollajda+ Lea 98439
19.3.2012 16:11:41
Wis,tak to jste si užili nádhernej víkend! Tolik v dobrém závidím a taky i to,že jste si mohli udělat dvouhodinovou procházku a Patriček byl hodný v kočárku. To my si o tom můžeme leda nechat zdát~n~ když by teda nebyla v krosně... Na přehradu bych se taky ráda podívala, protože za ty čtyři roky co bydlím kousek od Brna jsem tam ještě nebyla.
Ohledně rýmy a plavání...Když jsem s Leou chodila do vířivky,byla tam slaná voda a vyloženě jí to na rýmu pomáhalo.Pak jsem teda ještě asi 45min.byla s ní v budově,nakojila a tak,aby nešla rozpařená rovnou do zimy. Teď už chodíme na normální bazén,kde je voda studenější a tam bych asi s rýmou nešla. Navíc třeba u nás minule instruktorka jednu maminku nevzala,protože její holčičce taky tekly soplíky a občas trošku zakašlala,tak jí řekla,aby přišly příště,až bude malá zdravá,ať se nenakazí ostatní děti.Je to ale na tobě, protože třeba Lea měla v zimě rýmu skoro měsíc a jinak byla úplně fit,takže jsme chodily všude.
MarikaP+3 82381
19.3.2012 15:07:32
http://www.rodina.cz/clanek3858.htm

Uf, tak jsem našla tohle, no oproti kojencké vodě je tam těměř dvojnásobné množství dusičnanů, ale ve věku 10m už to snad nebude tak vadit, co myslíte? U novorozence bych raději koupila tu kojenckou, ale to bych musela řešit pouze v případě, že bych nekojila a dávala UM, no občas jsem dávala homeopatika do vody a to jsem brala z kohoutku a nepřevařenou ~f~ takže kašlu na balenou.
MarikaP+3 82381
19.3.2012 14:49:49
Luci, no my z kohoutku pijeme, ale kvůli těm dusičnanům jsem si to ted zjištovala, protože mě to hrozně voprouzí, kupovat kojeneckou, pořád na to zapomínám, pak stejně pije normální, navíc mu vydrží ta malá dlouho, sice jí převařenou uchovávám ve skleněný láhvi, ale stejně. No ale rozdíl 2mg/l a 28mg/ mě zaskočil, to je docela dost,ne?

Maw - vítejte mezi jedlíky. Já jsem včera zkoušla (Lei tu dala jeden tip) jáhelný dortíček, jen jsem nám to dala do misek a bylo to moc dobrý, nám jsem přidala skořici,semínka a ořechy a lžíci cukru, všem nám to jelo náramně, tak už asi vím, co bude mít Matěj jako narozeninový dort, možná už budou třešíňky nebo jiné ovoce.
Luci81+Klárka+Jeníček 30166
19.3.2012 13:28:07
Mariko nasla jsem na netu jednu a ta ma <2,0mg/l
My doma pouzivame z kohoutku, prave proto, ze v praze je ve vybornem stavu.
MarikaP+3 82381
19.3.2012 13:05:56
Prosím, máte někdo doma kojeneckou vodu? Kolik obsahuje dusičnanů, tohle mi odpověděli na můj dotaz ohledně pitné vody, tak jsem z toho jelen.

Současná vyhláška Ministerstva zdravotnictví ČR č.252/2004 Sb., která je v souladu s požadavky EU na pitnou vodu, již neurčuje limit dusičnanů pro kojence. Podle této vyhlášky pitná voda s limitem dusičnanů 50 mg/l splňuje požadavky pro pitnou vodu. Z tohoto hlediska je pitná voda v Praze vhodná i pro kojence. Průměr dusičnanů v pražské distribuční síti je sice 28 mg/l, přesto doporučujeme vodu z kohoutku naředit kojeneckou vodou.
maw 84192
19.3.2012 13:04:30
Děti ocení piškoty a puding a čerstvé ovoce. Neboj.

Já tu mám otesánka. Na příští narozeniny se k vám objednáváme a garantuju Ti, že B s láskou sežere, co mu předložíš. ~t~
Brzo mě flákne, když nedostane dost žvance...
[<<Předchozích 1820] Názory 18211830 z 22350  [Dalších 20520 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.