| Lei | 37503 |
|
|
8.3.2012 14:42:50
Meruňky jsem vařila, vařila...až rozvařila, horké do sklenek, navrch trošku soli, zavřít, otočit. Dávám M do rýže teď, a i nám v budoucnu budu dělat neslazené zavařeniny, na tomhle jsem si to otestovala. Akorát se to rychleji kazí po otevření, takže radši menší sklenky. Hrušky ale nemají tu přirozenou kyselost, tak to bych pyré radši zamrazila...
|
| Lei | 37503 |
|
|
8.3.2012 14:40:36
Hele, muž taky nejedl...story, jak ho nechali sedět ve ztemnělé kuchyni u jídla, dokud ho nedojí, ostatní v obýváku...do ozdravovny ho posílali, rodiče nedovolili - naštěstí. No, je jak lunt, na druhou stranu jí, jen když má hlad, což já nesmírně obdivuju, k tomu jsem se ještě nepropracovala a asi ani nepropracuju. Neví,jak na nežravce. A třeba na výletech, u prarodičů, někde na oslavě - tam jí?
Na frgále ale bacha, to nejsou povidla, ale uvařené hruškové křížaly . Hrušková povidla jsem dělala onehdá, jsem Ti mohla sklínku přihodit, maw.Tyjo, Katko...psala jsi mi do deníčku tu adresu? Dyť já Ti ještě neposlala tu mateřídoušku! A Ty nic neřekneš... |
| maw | 84192 |
|
|
8.3.2012 14:29:27
Povidla jak švestkový, povařit ve vlastní šťávě.
To je rozdíl proti marmeládě. Postup. Pak vyfikneš frgál a manžel Tě nikdy neopustí. K tomu jídlu já mám jinej přístup: zdravé dítě se nenechá umřít hlady. My to známe od příbuzných, jejich děti dělaly doma cavyky, dokud nebyly vystaveny nutnosti si urvat, než jim to jiné děti sežerou... A když se pak vrátily, maminka zase měla problém do nich něco nacpat. Myslí, že nejvíc pomáhá, když ostatní jedí s chutí, to dostaneš taky hlad. Někdy to úplně neplatí, ale každej jí, kolik potřebuje, má jiný spalování. Znám dost lidí, co jedí, ba žerou normálně a jsou jak lunt. Já kdybych tak jedla, neprojdu dveřma. A znám jiný, který jedli tak málo, že já bych padla a byli dvakrát takový... I když pravda, v lágru nikdo tlustej nebyl. Ale D. je po nemoci, tak losos nevím... Já bych dala něco jako rýžu se zeleninou (mrkev), max. nějaké vařené maso, piškoty, přesnídávku, kaši krupičnou nebo jakou, takového něco lehčího. Nebo co si řekne. Možná trpí ještě nechutenstvím z nemoci. Zase kecám, pardon. |
| Jollajda+ Lea | 98439 |
|
|
8.3.2012 14:24:37
Katuš, David to měl v dětství taky tak. Jídlo pro něj bylo nutné zlo, které ho odvádělo od hraní a podobně. Zlepšilo se to až v pubertě,ale sama jsi viděla,že hubenost mu zůstala. Tchýně kolikrát vypráví, jak vydržel jíst jeden rohlík i dvě hodiny,pak už mu ho sebrali...
|
| Jollajda+ Lea | 98439 |
|
|
8.3.2012 14:15:14
Kat,výborná je marmeláda.Dělám každý rok z našich hrušek a vždt zmizí jako první.Pro Leu jsem uvařila v parním hrnci,rozmixovala,zamrazila a ted řidávám do bílé Holandie.
|
| Katka+3 kluci | 79533 |
|
|
8.3.2012 14:10:42
Prdění na moje břicho u nás taky velmi oblíbené
![]() Holky, co máte starší dítka..jak bojujete, když dítě odmítá jíst? Ale to jako dlouhodobě. Já už fakt chytám nerva, je to s Davídkem horší a horší. Když jsem v létě na to upozornovala dr, tak to neřešil, že prej váha s výškou v normě, ale já kašlu na jejich normy. Jde vidět, jak mu lezou žebra, lopatky, ruce a nohy jak hůlky. Včera snědl ráno půl banánu, oběd vývar a to s fnukáním, pak už nic. Najednu stranu chápu, měl ted tu střevní virozu, tak na jídlo chut nemá, jenže on takhle jí pořád. Už si nevím rady. Snažila jsem se dělat i jídla co má rád (těstoviny, palačinky, ryby) jenže už i to si jen párkrát kousne a končí. Třeba ted sedí hodinu u jídla, manžel schválně koupil chlazený losos, který D. miluje, tak jsem udělala, k tomu hranolky z trouby a co? Má v puse dvě sousta celou hodinu Jídlo ohřívaný, takže už ani dobrý není. Od rána jedl malý kousek buchty-piškotu, tot vše.![]() |
|
|
8.3.2012 14:02:02
Maw, píšu, jak na hrušky pro prtě a ty píšeš- vypálit
![]() ![]() ![]() ![]() Neboj, pochopila jsem, že píšeš jako možnou variantu všeobecně Já ty hrušky povařím,lehce mixnu, snad to bude jíst. A pak...zatím nevím, sklenky nemám, možná nějakou vyhrabu.Ty povidla-to jako jak? postup neznám. Já vůbec nijak nezavařuju, jsem zásobována tatínek a nějak zavařeniny moc nemusím, spíš čerstvé, ale pečený čaj jsem třeba taky jen upekla a pak do sklenic a otočit dnem vzhůru, to by asi u hrušek nestačilo, co? |
| Kacatko-75 | 13776 |
|
|
8.3.2012 13:54:58
Pupik-
). To je u nas oblibena ranni aktivita. A prdeni na mamincino brisko |
| maw | 84192 |
|
|
8.3.2012 13:53:22
Hrušky
1) povidla - do toho jdi!!! A můžeš mi nějakou sklenici prodat. 2) vypálit 3) usušit křížaly jak jabka - třeba máte sušičku, nebo v troubě se dá 4) pár přesnídávek celkem nenáročné a přijde vám vhod 5) udělat pár kompotů je rychlovka |
|
|
8.3.2012 13:28:49
rychlodotaz- dostala jsem moře hrušek, jak by jste zpracovali pro prtě a uschovávali? Přemýšlím,že povařím lehce a pak? Nevím, jestli je vhodný zmrazovat, se mi nějak nechce a zase sklenky na sterilizování nemám a zbytečná piplačka, nebo co?
Taky mám moc mandarinek, asi udělám z části nich pečený čaj, jinak nevím. |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.