| Kateřina+2 kluci+ holčička | 18958 |
|
|
8.3.2012 18:18:25
Katko,jj, měla jsem černý kabát
Ale na lyžích jsem nejela, jen na sáňkách- ono i to bylo celkem maso....K nejedení- úplně tě chápu- Šimon je taky žebropes...Ale já taky nejedla, tak se nedivím. Do první třídy jsem šla s váhou 13 kg, to Šíma už má 21 kg, tak to neřeším. Občas se ji snažím jídlo udělat trochu atraktivní- třeba do podoby obrázku- ale že by to pomáhalo v kvantitě, to moc ne. S těma miskama je to super nápad- to taky vyzkouším. U nás totiž děti jedí hlavně když máme někoho na návštěvě ...třeba nedávno jsme přes víkend hlídali ségry 2 kluky a za víkend děti zmákly ke svačinkám 27 jogurtů :-D |
| Jollajda+ Lea | 98439 |
|
|
8.3.2012 17:34:06
Katuš,Štěpa v pěti letech 21kg a 117cm.
|
| Katka+3 kluci | 79533 |
|
|
8.3.2012 17:23:55
Káčátko, jo, to je dobrý nápad, ty misky. Jenže co když si do ní nic nedá a to opakovaně? Dnes jsem ve vzteku volala manžovi a říkala, jak byl jeho oblíbený losos propadák, však ten talíř s ním tu leží do ted, mezitím teda Davča skoro 2hodky spal. Nic, to dojím asi já. Hele, tak s těma miskama to zkusím a pak sem pisnu.
Ale třeba včera ráno mi taky tvrdil,že vývar mňam a že ho sní celej hrnec a kdesi cosi, pak přišlo na věc a fnukal u toho. Přitom byl fakt vynikající. No jo, ale asi hodně dětí nějak nemá chut na jídlo, lepší jsou hračky, že. Můžu trošku srovnat a zeptat se, kolik vaše děti měřili a vážili v 5letech? To jen tak pro mě na oko. děkuju |
| Kacatko-75 | 13776 |
|
|
8.3.2012 17:08:55
Kato- s jidlem- kamaradka to vyuresila tak, ze jidlo prestala nandavat detem na talirky- ma take 3 deti- a zavedla jidlo z misek- dala na stul misku s masem, misku s mrkvi, misku sbrambory, misku s hraskem a zavedla at si kazdy nalozi co chce-(treba s pomoci pokud jsou deti mensi) a z nejedliku se stali jedlici. Treba to zkus. Zasada je ze kazdy musi snist co si nalozi.
Jinak jestli te to uklidni- ja byla take nejedlik- a tedy rekla bych ze dnes ZADNE problemy nemam =)) Jim celkem pekne a rada. =))) (to byl pokus o vtip =) |
| Katka+3 kluci | 79533 |
|
|
8.3.2012 16:11:43
Holky, díky za názory. Jako jsem stejného, že nenutit dítě do jídla, ale zase lehce se to říká a hůř konná, když to vychrtlé dítě máte před očima. Prostě nejsem klidná, když odchází od stolu a nic nesnědl. A když je to vaše dítě, tak vám fakt na tom záleží a prostě mě to nedá. Snažím se, aby aspon pár soust něčeho snědl.
Je pravda, že já taky byla nimra v jídle a dost dobře si to pamatuju. Teda mě spíš dělalo problém maso, což je asi D. po mě. Takže když byl vývar, tak teda ok, bez masa, ale měl v tom svoji oblíbenou mrkev a nudle a stejně nic. To povařené kuřecí jsem včera taky nabízela,ale jak píšu, maso on né. Losos, hm, mě nenapadlo, že by mohl vadit, ale stejně jsem nabídla malý kousíček. Maty to zfutroval, D. u toho seděl a zíral kolem sebe Krupičnou kaši miluje, nicméně ted nedávám mléčné výrobky vůbec. Já vím, srovnávat se nemá, ale oba jsou po nemoci, ale Maty už ted jí pěkně a i v normálu sní víc než Davča. A prostě člověk jak toto vidí, tak mu to leží na srdci, proč ten nejstarší tak špatně jí, jak to zlepšit, co udělat proto, aby mu chutnalo, nebo jestli netrpí nedostatkem něčeho. Prostě se mi to nechce nechávat ladem. Joll, jo rohlík na dvě hodiny, to je přesně on. Maw, doufám, že mě manža neopoustí i bez frgálu ![]() Jinak hrušky mi dovezl tatík, někde hodně dobře nakoupil, už ani nevím kde. Slupku mají ošklivou,že se zdají,že už hrušky prošly trvanlivostí, ale když oloupu, jsou spíš tvrdší než měkké. Ale právě je jdu povařit a teda asi zamrazím. |
| Lei | 37503 |
|
|
8.3.2012 16:04:39
maw, no právě mužova maminka je z Valašska...náplní jsou tradičně nádivky ze sušeného ovoce...takže spíš ta povidla jsou náhražkou.
já jsem to zavařování bez cukru vyzkoušela poprvé loni na tom pyré pro M, takže víc taky nevím. ale jsem nadšená, vím, že to jde, takže budu zkoušet bez cukru dál. ty meruňky když jsme dali do toho našeho domácího kefíru, tak to bylo mňamózní úplně bez cukru ![]() |
| maw | 84192 |
|
|
8.3.2012 15:42:03
Lei,
na Valašsku se na frgál hrušková povidla dávají. Povařené křížaly jsou dorbý náhradní fígl. No já nemám ty hrušky. Oh, sklenici mi uchovej, jeden pytel má na kahánku, tak se zas někdy domluvíme. Prosím Tě, až Ti bude něco přebývat, nebo něčeho by ses pro mě vzdala, napiš mi do mailu seznam. DOmluvíme se na náhradě vzniklých škod. Hehe, Luci, nad tou krupičnou jsem přemýšlela... to víš, já to už nejím... Ale jako dítě jsem ji měla ráda... Víc už mě toho nenapadalo... Kamarádka dítěti žádné svačiny nedělá, a jak jí baští. Prostě má už hlad. Zavařeniny lze dělat všechny slané - místo toho cukrovýho nálevu malou špetku soli na sklenici, ani bych to nepoznala. Jedna teta tak dělala všechno... A nic se jí nekazilo. Kdyžtak Lei doplň. Určo zdravější než kila cukru, leckdy přeslazený kompot... |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
8.3.2012 15:39:14
Ad Hartmanice,, vzhledem k okolnostem hlásím náš příjezd (já,manžel,děti) v pátek a budeme muset už v sobotu odjed, ale doufám,že se se všemi alespon potkáme.
|
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
8.3.2012 15:37:31
Já mám tedy štěstí, že moje obě děti jsou žravé, ale jsem také názoru, že nutit jídlo stejně nikam nevede, spíš to zvětší odpor. Určitě je dobrý zkusit vařit, co dítěti chutná, ale podle mě to nucení je základ. Já si to pamatuji z dětství a zařekla jsem se, že nikdy nebudu děti nutit dojídat a podobně.Eli, když je nemocná, tak jedla ted úplně normálně i s teplotama a to nechutenství se dostavilo opožděně, takže pak týden do všeho jen rýpla a dost.
Matěj při a po nemoci nejedl vůbec asi 14 dní, ale je kojenej, takže to je něco jinýho Kde si dostala hrušky? já chci takyýýýý. Povidla jsou podle mého jen v tom,že vaříš, vaříš a vaříš, až je z toho taková hustá kaše. A nám teda vydržela ve skleničkách, doporučuju pak dát skleničky do trouby (pekáč,v něm voda a utěrka) a nechat 20 minut při teplotě pod 100 st - tím to vlastně zasteriluješ, sice vitaminy - ale ty se stejně zničí při varu, takže horší to už nebude. Já hrušky používám do přesnídávek, vařím jablka a část jich ochutím těmi hruškami, ony jsou hodně výrazný a strašně sladký, takže pokud máš kyselejší ovoce, ta hruška to přírodně osladí. Bohužel, už mám na polici poslední hruškovou skleničku ![]() |
| Luci81+Klárka+Jeníček | 30166 |
|
|
8.3.2012 14:48:56
Katko s tim jedle souhlasim s maw tedy az na tu krupicnou kasi ta moc lehka neni. Rozhodne bych ho nenutila. Klarka mi odmitala jidlo a byl to fakt boj az mi pak dr rekla proste nenutit. Nechces tak jdi dostanes az svacinu. Na svacinu ji neco nabidnout a kdyz nechce tak jdi dostanes az veceri. Vydrzet to par dni a uvidis. Ono to pujde. Nezlobit se na nej bude to horsi. Ja tedy klarce vzdy reknu ze nevadi ze nepapa, ale ze bude mit hladik. A ze rozhodne nedostane mezi jidli zadnou jinou svacinku. Nakonec si neco da aby nebyla hladova. Jina D je po nemoci, takze bych rozhodne nenutila. Presne jak pise maw spise suchou ryzi, piskoty a tak.
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.