| maw | 84192 |
|
|
8.1.2013 7:36:32
Lei, tak klid, ani Joll nepřevlíká!!!
![]() Jolli, po koupání nemažu (línej rodič jsem, všude spíš chladno... dítě skáče... takže sotva oblečem a/nebo je zas už úplně na spaní... Mažu akorát zadek a i to jen dle potřeby. Dle mě taky není nej, když si kůže zvykne, že je neustále mazaná... Záleží ovšem - a to velmi - na vodě, některá vysušuje moc a rovněž tak na každém dítěti a jeho kůži. Já spíš dám trochu olejíčku do koupání (nějakýho přírodního), takže pak to na B ulpí mastné, pohodlnější pro obě strany. ![]() |
| Jollajda+ Lea | 98439 |
|
|
7.1.2013 20:52:02
A co se týká zoubků, tak Leince čistíme pravidelně každý večer. Chvilku já, chvilku ona, chvilku já. Na pastě píšou, že do dvou let se mají čistit 1x za den, od dvou let 2z za den. Lea když ale vidí,že si ráno čistíme zuby, tak chce taky, takže většinou si čistí 2x za den s menším množstvím pasty.
Už dlouho se chci zeptat... Mažete po koupání něčím tělíčka? |
| Jollajda+ Lea | 98439 |
|
|
7.1.2013 19:55:26
Ahojky
![]() Lei, to je moc fajn,že jsi si ještě někam vyrazila. A jak se ti Bídníci líbili? Já si teď užívám, že už konečně můžu odejít na nákup a vím,že mě po návratu nečeká řvoucí dítě. Tak doufám,že se brzy dopracujeme i k tomu, abych mohla odejít třeba na cvičení a byla i dvě hodiny pryč. Co se týče sladkostí, tak Lea třeba vůbec nechce med, marmelády, puding. Cukroví jí bylo nabízeno hlavně od babiček a stejně nechtěla,spíš si vždy jednou kousla a že ne, takže tak za celé svátky snědla dohromady asi tři kousky lineckého. O Velikonocích milovala perníčky, teď nesnědla ani jeden. Z pečiva kupováneho jí chleba, rohlíky, loupáčky a občas tvarohový koláček, jinak nic nechce. Pak má hodně ráda gumové bonbony, ale ty nekupuju. Dostává je jen u babiček, takže za měsíc jich sní cca 10 kousků, takže neřeším a nezakazuju. A miluje takové ty ovocné tyčinky od Hippu, které prodávají v DMku. Spánek. Lea chodí pravidelně spát ve 12hod (pokud zrovna někde necestujeme). Vždy se naobědvá, ještě si tak 30min.hraje a pak už řeknu, že jdeme spinkat. Automaticky si od Vánoc bere svoje dvě myšky (Mickeyho a Minnie) a utíká k nám do postele a volá číst. Lehne si, já přečtu nějakou pohádku, kousek příběhu, většinou tak na 10 min a už pak už říkám, že se bude spinkat, dávám já pusinku a chytám za ruku. Ona se uvelebuje, já šahám po své knížce a čtu si, Leuš usíná, já odcházím. Naprosto stejně to u nás probíhá večer, akorát je ještě u čtení přítomen David. Usíná v naší posteli, při odpoledním spinkání nepřenáším do postýlky. Večer přenáším do postýlky, až když jdeme s Davidem spát, ale v noci si stejně k nám přeleze. Na odpolední spinkání chodí spinkat v tom, v čem je doma a sundávám akorát papučky, rozhodně do pyžamka nepřevlékám. Ráno převlélám z pyžamka, dávám bodýčko bez rukávků a nějaké tričko, které už je třeba s flíčkem a nehodí se ukazovat venku, k tomu tepláčky. Když jdeme ven, převlékám tepláčky za punčošky a pokud vím,že Leu nebudu nikde vysvlékat do trička, nechávám i to domácí tričko. Když přijdeme z venku, zase jen převlékám punčošky za tepláčky. Já jsem jako malá nesnášela na sobě punčocháče a silonky a i dnes k tomu mám odpor a asi proto Leu doma nenechávám v punčoškách a převlékám do těch tepláčků. |
| maw | 84192 |
|
|
7.1.2013 19:37:40
Já vleže kojila, sedět prvně nešlo a pak bylo mimino už velký a těžký...
|
| Lei | 37503 |
|
|
7.1.2013 18:57:15
no jo, ale přes den já stejně s miminem ležet nebudu
...to jsme tady v přízemku a abych zabránila atakům Marty a kocoura, tak tu mám postýlku pro něj... |
| maw | 84192 |
|
|
7.1.2013 17:59:55
Třeba M bude chtít za váma do postele...
Nezapomeň, skupina budete vy a M bude chtít taky. |
| Lei | 37503 |
|
|
7.1.2013 17:46:54
páč M začne být unavený a mrzutý - když dám do kočáru, tak leckdy zavře oči ještě ve výtahu...ale s druhým tohle bude kolidovat - mohu zrovna kojit apod....nebo bude spinkat a pak ho zvedat z postýlky a oblékat a cpát do šátku (páč M bude potřebovat usnout v tom kočáru...)...zatím pro mne neřešitelný rébus...
|
| Lei | 37503 |
|
|
7.1.2013 17:41:47
maw, dík za reakci, já jsem si říkala, jestli by to třeba k tomu návyku nevedlo, víš...že by se mi po narození druhého chtělo po obědě každý den oblékat M do zimího a mrně taky jen proto, abych s M objela blok a ona usnula a zpět domů (současná praxe), tak to se mi nechce...uá...
|
| maw | 84192 |
|
|
7.1.2013 16:49:10
Jelikož spánek u nás nepřichází v pravidelnou dobu, jdu s baby zalehnout, když to vypadá, že usne. Většinou nekojím, ale převlíkání? Děsnej opruz pro oba, přičemž se dítě zaručeně probere a bude po spaní.
Čistý oblečení dostane večer po koupání, v tom spí, ráno mu to bodyčko zůstane jako spodní vrstva na další den... Vsadím se, že Joll Leuš převlíká... (Nic proti, dobrý návyk tam, kde je pravidelný režim, já su holt línej rodič... a stačí mi převlíkat hodně špinavý a mokrý). |
| Lei | 37503 |
|
|
7.1.2013 16:39:52
abych to upřesnila - od doby, co nekojím, samozřejmě po nakojení usínala v náručí a pak jsem ji překládala na lože
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.