| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 22350  [Dalších 22010 >>]
Lei 37503
7.1.2013 16:39:10
Mariko, já Tvůj údiv zcela chápu, neb nám M neusnula během dne doma ještě nikdy ~t~.
MarikaP+3 82381
7.1.2013 13:34:06
Lei, tak to je škoda a nemáš ani kamarádku, se kterou bys zašla na kafe?
U nás se nechává vše jak je, někdy totiž ze spánku sejde,odkládá se o pár minut, hodinu... jen většinou sundavám bačkory, někdy zapomenu i na to,protože uspávám na naší zastlané posteli, kde běžně ťape a sundám až po usnutí. Dnes se mi ovšem stala úžasná věc, říkala jsem si, že je čas na spaní, tak mu tak z legrace říkám, "tak hybaj do postele, jdi dělat hají" a on začal ukazovat na Eliščinu postýlku, tak jsem mu řekla,že mu ustelu tam, přinesu peřinku, položím ho tam a odejdu, spíš jsem to furt brala jako žert - a on, světe div se, za chvíli chrněl.
Omlouvám se za údiv, kdo to má takhle běžně asi nechápe, ale já z toho byla totálně paf, normálně u něj totiž ležím, dokud neusne.
Lei 37503
7.1.2013 13:32:46
Máme s M takovou hru, kterou zavedla moje maminka - M veze kočár s miminem, my na ni "jak se máte, paní, dobrý den", M: "dobdže", my" "tak to jó, tak zas někdy paní přijeďte", M odjíždí s kočárem...my: "tak čau, paní", M" "caaau", odjede za roh, my: "už jedou?", M: "jedoooou"...a celé se to v jedné várce zhruba dvacetkrát opakuje ~k~.

Teď už se M asi nechce unavovat a čekat na dotazy, takže to vypadá tak, že vláčí po bytě megabalení toaleťáku a podle toho, zda jde směrem ke mně nebo ode mě, si mele pro sebe "pčijeďteee...už jedooou...dobdže...taktojooo... caaau...pčijeďteee... užjedooou...dobdže...taktojooo". Parťáka k tomu nějak nepotřebuje ~:-D.
Lei 37503
7.1.2013 13:19:13
Ehm, Mariko, to by u nás muselo takových akcí víc být a musela bych tu někoho znát ~:-D. Ale já si nestěžuju, ovšem naprosto sdílím Tvé pocity, teď si bez ohledu na ten pupek připadám děsně free a koukám, jak se mi to nemilosrdně odpočítává do dalšího zápřahu ~:-D.

Takový hloupý dotaz - pro ty šťastnější, kterým dítě usne po obědě doma - páč my musíme s kočárem ven - dáváte dětem na odpolední (event. dopolední, pokud je pravidelný) spánek pyžamko, odlišujete nějak tuto denní náplň, nebo je prostě necháte vytuhnout v tom, v čem doma běhají?
MarikaP+3 82381
6.1.2013 22:48:56
Lei, já ty sny nemám ani tak děsivý, jako spíš jsem si tohle dítě odrodila snad 10x, jednou to byl kluk a já se tomu děsně divila, že jsem se tentokrát sekla.~:-D

No já se skladkostma ted o vánocích taky dost povolila, ale já dělám cukroví dost "zdravý" ne že by bylo úplně bez cukru, ale část nahrazuju slady a sirupy a vánočku jsem Matymu taky dávala.
Jinak Lei, já ted nějak mám potřebu utrhnout co se dá, tak když je příležitost, jdu do divadla, s kamarádkou na vínko, na mejdan s holkama z MC, prostě dokud to jde, musím užívat té trochy volnosti, která mi nabyla odstavením, než v tom pojedu zase na 100%. Takže Bídniky schvaluju a doporučuju víc takovýc akcí. Mmch. moje děti obě byly a usínaly v pohodě, pokud jsem doma nebyla. Matěj je teda větší pohodář, ten se už nechá uspat od kdekoho, ale on je takový bezproblémový dítě, ale Eli mě vyžadovala striktně snad ještě ve třech letech, ale jak jsem tam nebyla, zvládala to perfektně.
Lei 37503
6.1.2013 16:15:06
Ahoj Mariko, jj, fázi děsivých snů už mám za sebou, tím si snad projde každá...

U nás nefrčí kupované sladkosti, ale co je domácí, to zas tak neomezuju - teď o Vánocích vánočku - ale tu M nijak zvlášť nechtěla, kousek lineckého s marmeládou nebo nějaké suché cukrové neobalované v cukru taky měla, do jogurtu míchám zavařená jablka od babičky, která jsou oslazená ~d~. Uvažuji ale, že už začneme s čištěním zubů i večer, zatím si čistí jen ráno.

Včera jsem si vyrazila na Bídníky, bylo to super, jsem moc ráda, že jsem šla. Kromě zážitku taky proto, že O koupal a uspával, normálně po vykoupání předává mně a už při utírání slyším zeshora volání maminčo, maminčo, a když pak, jak už je v pyžamku, nejdu dost rychle, tak i kňourá - ale včera prý úplná pohoda, vykoupání, pak se ptala, kde jsem, tak O řekl, že jsem pryč, lehl si k ní, povídal pohádku a za chvíli spala, takže ~R^, taková generálka před nástupem do porodnice a myslím, že to posílilo i jeho rodičovskou kompetenci ~k~, že se toho "nebojí".
MarikaP+3 82381
5.1.2013 9:27:45
Ahoj, zdravím všechny,Katko se zuby to musí být děs, Eli ještě nikdy žádnej kaz ani nic podobnýho, naopak dr. vždycky chválí, že má krásný zoubky. U Matěje máme problém, protože cucá paleček a už se mu jednička pěkně začíná křivit do předu a dr. nám kladla na srdce, at ho to odnaučíme, že se mu může deformovat i patro, měl by pak předkus a to byhc fakt nechtěla. Ale zatím se nám moc nedaří, palec už má úplně rozžužlanej.Jinak jsem se děsila, že má zuby hodně zbarvený do žluta a mě to nejde vůbec vyčistit, zoubky čistím (občas s bojem) já večer, ráno sám - tak to dělám i u Elišky.Ale dr. na to žloutnutí nic neříkala, tak snad je to nějaký pigment nevím, já mám třeba s pigmetnem hodně problémy, naštěstí je to jen estetické, ale dr. mě podezřívala, že kouřím, což se fakt sekla, tak to odstranuje se zubním kamenem.
Kamarádky dcerka stará jako Eli už má taky 4 kazy, hodně prý dělá sladké pití, to já dětem nedávám vůbec, maximálně kupuju na trhu ovocné mošty a ty pak hodně ředím s vodou, jinak děti pijí hlavně vodu. No a pravda je, že u nás se se sladkostma docela šetří, ale u Eli už se to zase tak uhlídat nedá.
JInak já jsem ok, OGTT před týdnem negativní, brzy mě čeká velkej UTZ, mimčo už kope, každý den ve snu rodím, to už je trochu psycho. Taky sis tím prošla, Lei? No ono to je možná tím, že moje PA otěhotněla, takže jsem si musela najít jinou, za kterou si tentokrát zaplatím a zvažujeme různé možnosti, takže na to pořád myslím.
Katka+3 kluci 79533
4.1.2013 8:35:11
Dobré ránko všem,
tak se musím pochválit, včera jsem to večer zapíchla v devět a šla spát. Takže uklízet budu ted, i když tak přemýšlím, jaký to má význam,když tu za pár hodin ta smečka zas udělá binec, dnes jsem jim slíbila, že je vezmu po obědě, tak měli radost.
Joll, prosím tě, 50kg není ani zdravá váha. Je teda jasný,že záleží i na výšce postavy, ale moc dobře si pamatuju, jak švagrová nemohla roky otěhotnět právě při váze 50kg a v Brně na gyndě jí stále říkali,že musí přibrat, že je moc hubená, už pak neměla ani ms, takže ani ovulaci. Jak nabrala na 52kilo, bylo už líp. Na druhou stranu tě chápu, že člověk má napaměti, kolik vážil a ta touha mít zase mín prostě je. Já jsem při výšce 172cm měla kolem 20let 56kg, pak najednou 58kg a když jsem poznala DAvida, dala se najednou do větší pohody, tak na váze ručička ukázala 64 ~8~ Toho jsem se fakt lekla, nicméně dolů už kila nešli. Za ty roky jsem si taky nějak uvědomila, nebo spíš nějak vykoumala, že jak prostě stárnu, hlavně po 25.roce tak ta váha prostě malinko nahoru. Těžko říct, jestli je to pravidlo s přibývajícím věkem nebo tím,že jsem od té doby na mateřský. Po prvních dvou těhu se mi váha vrátila zpět do 3měs, po třetím už bohužel, tam mi zůstali 2-3kila, ale bohužel i to břicho už tak nesplasklo. Pomalu se s tím srovnávám, i když blbě, no budu muset opět začít cvičit, vloni jsem vydržela od října do června a jak jsem přestala, jde to poznat~:(
Teda, se omlouvám, tu píšu slohovku. No jsem chtěla říct, že tě chápu, ale zase postavu máš pěknou, nejsi žádný valibuk ~;)
Co se týče zubaře, tak snad toho jediného my taky poctivě dodržujeme, ty preventivky. VLoni jsem se teda vykašlala na gyndu, tak to musím napravit. Na preventivky u obvodáka kašlu, cítím se zdravě :-) I když jsem ted zjistila, že VZP dává za preventivky body a za tu jednu prohlídku přispívá 250 Kč třeba na cvičení, což já mohla blbec využít, ale nevěděla jsem to. Tak letos budu VZP ždímat, i když co je pro ně tisícovka, že.

Joll, přesně jak píšeš, D. nikdy neměl boty na tkaničky, no jaká to pohodlná doba, ale zase do školky to nejlepší, tam učitelka nemá čas každýho obouvat. Já si pamatuju u sebe, že jsem se to naučila v 5letech. Seděla jsem v kuchyni na zemi s botama a stále to zkoušela a najednou to šlo, měla jsem z toho hroznou radost. A pohádka Tip a Ťap byla u mě taky nejoblíbenější...hlavně ta znělka "dobrou noc strýčku Fido, dobrou noc děti" ~R^
Jollajda+ Lea 98439
3.1.2013 21:27:32
Katuš, s Tadeáškem mě to moc mrzí. Jen když jsem četla tvůj příspěvek od zubaře,tak jsem měla husinu.Jste oba stateční a nakoplo mě to, abych nás tři objednala taky k zubaři.

Když píšeš o těch černých zubech, tak jsem si hned vybavila, že když jsme byly se ségrou malý, tak bratranci ve stejném věku jako my, měli úplně černé zuby, nikdy jsme to u nikoho jiného neviděly, tak nás to vždy zaujalo.Pak jim vypadaly, narostly druhé a ty mají už naprosto OK. Tak nevím,čím to mohlo být.

Wis, hračka vypadá zajímavě, už mám uloženou jako případný dárek k narozeninám.Mám tyto nápadité hračky moc ráda.

Co se týká krtkomanie, tak Leu zatím zcela míjí.Docela mě to i mrzí, protože mě osobně se Krteček docela i líbí a i Štěpa si ho ještě teď kolikrát sám od sebe chce pustit. Lea se ale na něj nedívá, nebaví ji, mnohem víc se jí líbí Tip a Ťap, Noddy, Mickey, Theo a teď jsem objevila na youtube Bambulín a Berunka a z toho je taky nadšená.Tak třeba časem se ke Krtečkovi vrátíme.

Po mě a D. tu taky dost knížek máme, ale jak já říkám, knížek není nikdy dost a je jich ještě tolik, které bych ráda pořídila:-)Štěpa teď k Vánocům dostal Děti z Bullerbynu a moc se mu prvních pár kapitol líbilo, tak jsme byli rádi.

Pro Leu mám v plánu k narozkám právě ten Špalíček a Štěpikovi ještě nevím.

Katuš, za omalovánky budu ráda. Leu to teď strašně baví, vždy kouká, jak vymalovávám a pak si vezme pastelu, řekne "taky" a už mi to krásně přeškrtává a tváří se u toho tak důležitě a pyšně ~s~ Hodně se teď zabaví i magnetickou tabulkou a čmáráním na maliřským stojaně, pomalu nestíhám ostrouhávat pastelky.:-)

Co se týká tkaniček, tak zavazovat je neumí ještě ani Štěpa, zatím nikdy neměl boty na tkaničky a vůbec se to učit nechce... Já si pamatuju, že jsem se mašličky naučila dělat na panenčiné zavinovačce, měla fialkové stuhy...:-)

Co se týká hubnutí, tak prostě nejsem spokojená. Měřím 158cm, váhu jsem měla vždy kolem 56kg a připadala si tlustá, ten po Leuš je to 58kg a připadám si jako valibuk, hlavně na břiše. Hrozně moc se mi líbí takové ty štíhle modelky, ale vím, že taková nidky nebudu, ale aspoň chci začít dát dolů pár kil a na jaře zase bruslit a jezdit na kole. Třeba to někdy na těch 50-53kg dám.
AsiD 110366
3.1.2013 21:04:37
Holky, malinko opožděně, ale přece:
přeju všechno dobré v tomto roce - hlavně pevné zdraví vám i dětem! A těhulkám držím pěsti, ať se rodinky ve zdraví rozrostou ~;((~;((~;((
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 22350  [Dalších 22010 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.