| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 6710  [Dalších 6530 >>]
Lenka 74419
31.3.2013 22:29:22
Svitko, tak nočník tě fakt trápit nemusí..je jim 21-22měs..většina mých holek ve dne přestala ve 23měs (veru teda v 21měs a tak z 90%)..ale ty, co přestaly v 23 to bylo z 0% do 100%..ono to prostě musí samo v hlavě udělat cvak..a když to bude až za půl roku -no a CO?:-))důležitější je ta komunikace, že rozumí, reagují..i ta výslovnost je vedlejší, tak přijde taky hodně individuálně a časem..jinak je určitě velká šikulka
Svitka + 06/2011 + 10/2016 101372
29.3.2013 20:55:24
Kiky má 14 zubů. Poslední 2 úplně čerstvoučké.
Taky rozumí věc, až občas žasnu a přemýšlím, jak to může vědět :-)
Umí poznat T a A (říká "táta" a "dům" - jako že střecha z domečku). Taky jí to nikdo neučil, jen se jí táta občas podepsal pod obrázek (aby se vědělo, že jsem to nekreslila já, páč kreslim hrozně :-D) a ona chtěla vědět co to je.
Zvuků zvířátek a poznávat na obrázku umí strašně moc, tak asi 40? Celou obrovskou dětskou knížku/atlas. I dikobraze, krocana, plameňáka, atd. Ale pojmenovat umí jen hada, vlk, zajíc, myš, tůň (tj. kůň).
Pojmenovat taky umí, i jména dom. zvířat co mají naši. Dokonce skloňuje. Na pána volá "pane!", na tátu "táto!", a překvapivě to říká dobře, málo kdy se splete. Teď volala na tátu z koupelny "táto, dudu!", to mě pobavilo, věty ještě neříká. :-D Navíc má výbornou intonaci, ten z ní samozřejmě poprděnej, stačí že si zavolá a tatínek už kluše, hokej nehokej :-D
Jinak já šla ve 23 měsících do jeslí a mluvila jsem ve větách. A dlouhých, říkala jsem komplet básničky. Hezky vyslovovala. To Kristýnce fakt nehrozí. Ale to mě moc netrápí. Spíš ten nočník, dneska jsme zkoušely znovu, hezky ráno bez plenky, velká promluva, jooo, těší se, bude čůrat na nočník... no, skončilo to tak, že chodila hodinu po špičkách, účůrávala, pak už brečela, ale na nočník si nesedne, řev jako blázen, nepokrčí nohy, a to jsem byla v pohodě, ukazovala jsem jí to na panenkách... Prostě ne. Takže se odkládá na neurčito.

Lenka 74419
29.3.2013 18:53:49
Tak naše pidi Veru má zubů 16:-)..řeč tak nějak v průměru..rozumí ale všemu-.dnes říkám, půjdeme do aquaparku, jo? a ona odešla, přišla, měla na sobě plavky a nafukovala si rukávky:-)
jinak nás všechny osloví, ahoj, "studí", "tma" haji-bejí"..gagr je bagr, nic extra, al
Lucrezia 113280
29.3.2013 11:38:26
určitě písnu, dnes jedem k našim,tak budu mít i čas~:-D
Elí+Kaya 108318
29.3.2013 9:43:03
Lucrezio: Smazala jsem fb, ale jestli by se ti chtělo, písni na mejl k tomu očkování, co se u vás dělo?
eli.inca@seznam.cz
Elí+Kaya 108318
28.3.2013 21:55:21
Lucrezio : Kayka po nás zopakuje celou abecedu :-D některý písmenka jí nejdou úplně dobře. Třeba rozdíl mezi L M N je malej.. :-)

Tak na trojkolku asi kašlem..
Dari79 114243
28.3.2013 17:54:53
To je fakt šikovný. Taková byla neteř, ve dvou letech bravurně poznávala všechny barvy a všechny písmenka, v roku a půl říkala sama celé básničky (správně), paměť jak slon, geniální verbální myšlení, už teď v první třídě chodí do dramaťáku atd.

No, to my máme zatím pokrok typu, že dnes kromě ššš na mašinku přidal i hů :-), ale ani to haf-haf spolehlivě neudělá :-). Ale hlavu určitě nevěšíme, je to normálka.

Ríša teda taky patří do skupiny jedlíků, sní spolehlivě v podstatě všechno, akorát teda taky táta koupil ty "zimní" jahody a to odmítl jíst (ono to taky nemá žádnou chuť). Ráno pribiňáka, oběd dnes rizito, sváča dopo banán, odpo sýr, před chvíli na večeři řízeček :-) (s tátou, tj. vč. pěny od piva), pak dá kaši, před spaním odpolene i večer nutrilon. Dneska se mnou ty řízečky obaloval v mouce, šikula.

Lucrezia 113280
28.3.2013 0:08:40
Takže u nás jsme přes den bez nočníku už třetí týden, bylo to ze dne na den, prostě chtěl slipy. první den pořád nosil nočník ukazovat krtkovi se slovy: Krtku kuky - a měl z toho strašnou radost.
jí jak kdyby měl tasemnici, ale poslední dobou si dost často vybírá, ale porce větší než já. váží 13 kilo a velikost 92-98.
Zubů má 11, ted se mu vyklubala dolní dvojka, ale on měl první zub až po roce.
Teď se už čtrnáct dní pereme s následkama očkování (poslední Infanrix), takže jsem se definitivně rozhodla, že s žádnou vakcínou se k němu doktor už nepřiblíží (kromě přeočkování Infanrixu v pěti letech a to ještě na základě odběru protilátek)
Mluví dobře (věty teda skládá zajímavě), zná asi 15 písmen, neučila jsem ho to, ale dostal tabuli, kde písmenka byly a vžycky se ptal co to je, tak jsem mu řekla, že T jako táta, C jako Cecilka a nechápu, jak si to zapamatoval ale prostě je umí a postupně přidává. Stejně tak dobře chytá řečtinu, dokáže se bavit se mnou česky, s druhým řecky
Svitka + 06/2011 + 10/2016 101372
27.3.2013 23:05:04
Ach jo, to mě ta naše žížala štve, když to tu čtu. :-( Byla vždycky tak šikovná a poslední dobou dost zaostává. Nočník ještě NIKDY nic! Píšete že alespoň někdy nějaký úspěch. U nás fakt ne. Dnesk jsem jí svlékla před koupáním a jestli půjde na nočník, jooo, tak táta pustil vodu (pravidelně čůrá i na přebalováku jak se pustí voda), začala si stoupat na špičky, že budu čůrat, tak jsem jí říkala, že nesmí, že musí na nočníček, tak začala křičet, přeťapkávala na špičkách, ale nesedla si, ale nepočůrala se, ač se jí evidentně chtělo. Zkusila jsem jí dát na záchod s redukcí (máme v koupelně), tam si teda sedla, ale fňukala a nevyčůrala. Tak jsem jí nechtěla trápit, prostě radši čůrat nebude ~n~. Už nevím co s ní. Ovládat svěrač evidentně umí, když se nepočůrala.
Jídlo nic moc, ráno 230ml Sunaru, pak většinou maličký kousek pečiva s ramou, max. kouskem sýry, ale poslední dobou ani to ne, oběd ideálně hustá polévka s hadem (to jsou nudle), víc nic, odpoledne nesní ani půlku jogurtu, odmítá přesnídávky, chce sušenku do jogurtu, dávám jí takové ty piškoty pro mimi od 6M. Pak kaše nebo polévka, max. si ještě nechá dát pár vidliček třeba suché rýže z naší večeře. Večer Sunar, množství jak kdy. Někdy ani to ne.
Buchta? Omáčka? Dát jí k jídlu to samé co nám?? Nehrozí!!!
Taky má 11 kg! :-(
terapeutka 100134
27.3.2013 12:55:13
Jo a s kočárkem jsme byli během zimy venku asi 3x... Abych se přiznala, tak nějaké bezcílné procházky nás neberou, takže buď se děti vypustí jen na zahradu, případně jdeme společně-pěšky vyvenčit psa (má už 15let, takže chodíme jen cca 500m tam pak zpět). Veškeré nutné pochůzky (jako obchod, pošta, škola, návštěvy, doktoři...) se objíždí autem. Když vím, že jedeme třeba někam do obchoďáku (tak s sebou v 80% děcka neberu a nechám je u babiček) tak maximálně vezmu do auta ty pidi skládací golfky, abych ho nenaháněla kdesi v davu.
Popravdě taky přes týden není na vycházky čas (chodím z práce po 15hod, navíc je teď hnusná zima), o víkendech buď jedeme někam na návštěvy nebo jim fakt stačí výběh na zahradě.
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 6710  [Dalších 6530 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.