| Zuzulka7 | 102679 |
|
|
23.2.2012 8:48:19
ahoj holky,
to je něco vás dvě dočíst . Samozřejmě si pamatuji jen půlku.Malý mi taky nepapá. Už měsíc přikrmujem a jsme jakoby na začátku. Včera mi snědl 4 lžičky řepy, což považuju za velký úspěch. Flašky taky nechce, ale koupila jsem ten učíčí hrnek z DM přímo ten jejich a ten trošku bere. Moc toho nevypije, ale aspoň mi přijde, že se víc snaží sát. Flašky a UM odmítá, takže ho kojím a ty noci máme taky šílený. Vstám i 10x za noc a kojím. Spí vedle mě. Dudlík nepomáhá, chce jen prso, tak se napije a spí. Starší syn nejí už rok. Jí jen suchý rohlíky a suchý špagety. Už to tak neprožívám. Když nechce tak nechce.Mirko, tys mě taky uklidnila. Někdo začne jíst až později. |
| MIKIMIRI | 113201 |
|
|
22.2.2012 21:39:25
Marky,mliko malá pije z flašky a máme ho zahuštěný nutritonem kvůli tomu ublinkávání,používáme avent a máme flašku kde se dá měnit dudlík za násosku nechce ale ani pít z toho. Tak nevím už jsem z toho nešťastná je to horší a horší nejen s mlíkem,ale i s čajem.
Jinak ze lžičky fakt jí celkem hezky. No a na jídlo jí vařím ledaco,víš moc se neřídím knížkama nebo doktorama,vyhýbám se soli koření mastnýmu atd.,ale jinak se vyřádím od vývaru po zeleninovou polívku,měli jsme něco jako obdobu svíčkové akorát z kuřecího masa na másle,hodila jsem pod to zeleninu a pak rozmixovala,taky rajskou,koprovku,špenát (ten jsme měli zrovna dnes),samozřejmě takovou tu klasiku brambor a mrkev,nebo brokolici,květák atd.No a k rajské jsem použila písmenka do polívky nebo rýži a snažím se jí úplně všechno nemixovat až do hladka,prostě tak akorát,ale aby zkoušela sem tam nějakej kousek. Je dobře že malá vši neměla a aspoň máš jistotu když jsi jí vyčesala hlavu a vyprala věci,hned má člověk lepší pocit. My jdeme zítra na půlroční prohlídku tak se tu ukážu až k večeru. Taky přeju dobrou noc a krásné sny. |
| Markét, Anička08,Adélka11 | 87458 |
|
|
22.2.2012 21:05:31
Tak holky uložený, prádlo vypraný a Aničky hlava vydrbaná.
Zítra půjde normálně do školky. Hlavinku jsem jí nastříkala, umyla a na kůži v hlavě nezůstalo nic.Pročesala jsem jí vlasy tím všiváčkem a také nic. Možná,že jsem plašila zbytečně a byl to opravdu jen nějaký písek nebo prach z čepice. Řekne se vši a už se drbu. Večer jsem Adélce udělala kaši od Nutrilonu ovocnou a zase jí nechtěla. Kaše jí dělat vůbec nebudu, zkoušela jsem to už min, šestkrát a nic i různě husté. Mirko a z čeho Ti malá pije mlíko? Napadlo mě koupit Adél v drogerce nekapající hrneček na pití, když nechce cucák. Zítra stejně musím do drogerie tak se po něčem podívám. Co vaříš dobrého Terezce? Já pořád dávám brambor + různou zeleninu, ale ráda bych tu bramboru vyměnila za něco jiného. Kamarádka kupuje v DM rýži a přidává jí do zeleniny.Podle doktorky už mám vařit maso, 1 x týdně žloutek atd. Prosím Tě a jak dlouho Ti spinká malá přes den? Pěkný večer a klidnou noc všem. ![]() |
| MIKIMIRI | 113201 |
|
|
22.2.2012 12:48:09
Tak to tě chápu,to musí být opravdu namáhavé.
No snad to je opravdu jen zubama a nebude to trvat dlouho. Malá je naštěstí takhle přes den hodná,krom samozřejmě chvil kdy jí něco popadne a huláká. |
|
|
22.2.2012 12:43:35
malá se vzteká na koberci, protože neumí lézt. velká blbne v pokojíčku takže je čas jít ven.
Ani jsem kojila tři měsíce pak přikrmovala,zvládala obojí v pohodě. Adél jen kojím a řeknu Ti, že se cítím už úplně vyšťavená. Budí se třikrát až pětkrát za noc a vždy chce jíst, kolikrát jsem jí dala jen dudánka a za chvilku řev. Proto bych byla ráda, kdyby se naučila pít z lahvičky. Sama mám atopický ekzém, který mám teď úplně příšerný a léky nezabírají. proto bych ráda pomalu přešla na lahvičku. |
| MIKIMIRI | 113201 |
|
|
22.2.2012 12:36:26
No vyprala bych čepice,možná ložní,ale doktorka říkala že vši mimo vlasy dlouho nepřežívají tak asi spíš kvůli dobrému pocitu.
No Terezka jí hezky,jen někdy nechce ani ze lžičky,ale to jsou spíš vyjímky. Z flašky nechce vůbec a kojená už není,protože moc zvracela,to si ublinkne i teď,ale není to tak hrozný.Martin a Mirča jedli hezky a taky ze všeho,prvorozenej Tom nejedl skoro vůbec,vyrostl na čaji a později na pribiňákách a banánech,pořádně začal jíst až v 5letech. Terezka dostává taky vodu a z čajů hruškovej a borůvkovej od sunárku nebo od hippu malinovej. V noci teď taky špatně spíme,ale naštěstí nestáváme úplně,jen kňourá a někdy musí dostat napít čaje (to ho pije ) |
|
|
22.2.2012 12:32:15
Přes den se mi zdá mrzutá a když mám v ruce jídlo vrhá se na něj. Jak jí dám její mnamku, zacpe pusu jazykem a konec. Tuhle jsem jí dala cucat piškot a ten nakonec snědla.
|
|
|
22.2.2012 12:28:53
Díky,napsala jsem si Pedicul Hermal do seznamu a za chvilku vyrážíme do lékárny. Všiváček jsem si už objednala. Naše lékárna totiž nic nemá a vše se objednává takže jim volám dopředu, abych tam pořád nelítala. Asi bych měla vše vyprat viď? Myslíš, že stačí na 60 stupňů?
To Adélky nejedění mě taky trápí. Ne , že by vypadala hubeně, ale měsíc po zavedení příkrmů sníst pár lžiček mi přijde divný. Flašku vůbec nechce s cucákem a UM mlíko už vůbec ne. Potřebovala bych aby se naučila na flašku kvůli hlídání. Napije se jedině když jí dám cucák pryč a pije jako z hrníčku. Vypije toho,ale málo. KOupila jsem jí čaj v lékárně,dávám jí obyč vodu a občas šťávu čerstvou z odšťavňovače. Nechutná jí nic. Vím, že se nemájí porovnávat děti, ale Anička byla kojená a pila i z flašky a jedla krásně. |
| MIKIMIRI | 113201 |
|
|
22.2.2012 12:09:11
Ahoj,tak na vši se mě osvědčil PEDICUL Hermal nebo Paranit,a potom vyčesat hřebínkem namočeným v octové vodě (to nám poradila doktorka na kožním) a opravdu to zabíralo.
Co se týká nejedením tak máme podobný problém už víc než týden a taky jsem z toho docela nešťastná,malá mě odmítá jakékoliv mléko i čaj z láhve,chce jíst pouze lžičkou a čaj si vezme jen a jen v noci,mám pocit že ze lžičky se moc nenají i když je docela šikovná,ale na to aby nepila mléko je brzy. Zub máme jeden a taky to přisuzuji tomu že nám rostou zuby. Ale asi to chce čas a trpělivost . |
|
|
22.2.2012 10:53:43
Ahoj Holky, u nás je tedy super den dnes.
![]() Já jsem nachcípaná, Adélka vůbec nejí poslední tři dny, sní dvě lžičky a má dost. Je tohle normální? O kojení také nestojí, dívala jsem se jí do pusiny a zuby nikde ani náznak. Když jí dávám večer spát musím jí chovat a nebo se k ní přitulit v její postýlce, aby se uklidnila a usnula. Jindy usíná sama po kojení. A dnes ráno jsem zjistila, že Anička asi chytla ve školce vši. Na vláskách nic nemá, ale v hlavě měla trochu tmavých zrnek něco jako písek. Ve školce je info,že se vši vyskytly přímo na našem patře. Holky pokud máte nějaký osvědčený přípravek na vši sem s ním. Nemám s všima zatím žádné zkušenosti. Objednala jsem v lékárně všiváček na vyčesávání, parasidose na prevenci, ale jaký šampon se vám osvědčil na zahubení těch potvor? Když Ani dnes vydrhnu hlavu myslíte, že může zítra do školky nebo má zůstat pár dní doma? |
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.