Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Handy | 38798 |
|
|
6.12.2011 11:13:32
Myško, některé dětičky to tak mají a pak hlavně Kačce jsou tři měsíce a ty jsou náročný. Vydrž, ono se to zlepší. Mě se Kájík začal ve třech měsících budit i po hodině a v lepším případě po dvou, takže si říkej, že může být ještě hůř.
Starší miminka, která spí celou noc jsou vzácná ukázka až tak kolem půl roku a pak ještě něktří výtečníci, co to umí už dřív (jako třeba Lukášek). To spíš jsou případy, co se ještě v roce budí aspoň jednou. ![]() A pozor u některých dětí nevyřešíš nic ani kaší na noc, ani sunarem. Takže to chce fakt trpělivost. ![]() A jinak můj mozek už je na dovolené už čtyři roky a je to čím dál tím víc poznat, ale takovéhle byrokratické okamžiky mě holt donutí vždycky vymést tam pár pavučin a trochu se zamyslet - ovšem bolí to fest. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| MyškaLL | 72634 |
|
|
6.12.2011 11:00:58
No tak to jsou lahůdky, tohle...ať žije byrokracie...
Musím se přiznat, ale vůbec nevím, která bije, jak to popisuješ Handy...to bych musela začít myslet, což mi teď nějak nejde...nebo s vypětím sil ![]() Všude čtu, že jak je mimi starší, začne spinkat celou noc, nebo dýl než dosud. Naše Kačenka neeee, ona na tyhle věci udělá dlouhý nos a budí se častěji než jako novorozený miminko... ![]() Já jí dám sunar a bude ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| Handy | 38798 |
|
|
6.12.2011 10:19:44
Nellys, možná tuší, že jim chceš volat.
Néé, fakt je to děsný. Hele my teď máme taky úžasné zkušenosti. Manžel si zažádal k 1.11. o mateřskou, na jeden den. Takže já jsem k 31.10. ukončila rodičák, vyřídila si změnu na pojišťovně a tak. No a mysleli jsme, že jakmila manžel podá tu žádost o PPM, tak mu tam vypočtou tu denní dávku, potvrdí mu papír pro SSP ÚP a on bude moct zažádat o rodičák a volbu délky a tak. Abych od prosince mohla přejít na rodičák zase já. Ale na OSSZ mají velký problém - nejen to, že musíš žádat na příslušném OSSZ pod kterého spadá zaměstnavatel (takže pro nás je to Praha i když jsme z Plzně), oni mají na vyřízení blbé žádosti těch 30 dní, když žádal od 1.11. tak musel doložit příjmy i za říjen - takže se muselo čekat až jejich mzdová to bude mít spočítané a pak to na ten úřad teda odnést a teď pozor. Oni už v listopadu tu částku měli sprocesovanou, takže věděli kolik je ta cifra, ale.... na papír pro SSP to potvrdí až tu částku vyplatí na účet, takže až v prosinci. Když jsem se ptala z jakýho je to důvodu, tak prý proto, kdyby tam došlo k chybě a oni to přepočítávali. No, takže my teď čekáme až nám dojdou peníze na účet, pak půjdeme na ÚP tam si manžel zažádá zpětně o ten rodičák a hned to ukončí k 30.11., abych to mohla na sebe mít já. Prostě blázinec bláznivej. A to ještě všechny tyhle info jsem si musela několikrát obtelefonovat a na úřadech ti každá úřednice řekne něco jinýho, takže nejlepší je jednat přímo s metodikama nebo s ústředím. Prostě žůžo! Fuj, jsem se vyčerpala a tlak mi zase stoupnul až k nebesům! ![]() |
| nellys + 3 | 84720 |
|
|
6.12.2011 9:57:57
maesto, náš dr. očkuje po 9. týdnu hexu a pak až za měsíc druhou dávku hexy, kdo chce u toho s prevenarem, že by to někdo dělat opačně jsem teda ani neslyšela
![]() handy, no hodlám tam dnes zavolat, ale ještě jsem se nedovolala |
| Handy | 38798 |
|
|
6.12.2011 9:50:36
Nellys, tak to je fakt na palici. Tak držím palce, aby ti to už konečně klaplo! Jinak bych na ně fakt vyrukovala s tím, že ze zákona mají 30 dní a minimálně bych podala stížnost. Ono si za to taky nic nekoupíš, ale tohle je normální šikana.
Ještěže jsem já ten rodičák nerušila a jen jsem přestoupila, protože evidentně by to byla taky komplikace. Ach jo - ať žije byrokracie! Ještě abys měla pocit, že jsi nějaký sociální případ, když o něco žádáš, na co máš nárok. ![]() |
| Handy | 38798 |
|
|
6.12.2011 9:47:35
Maesto, že ti to za to stojí. Užívej si Anežku a kluky. A učit můžeš od příštího roku a za peníze - protože to už na to budeš moct mít a papír. Žádný takový, že ti bude zavázán. Za to si přece nic nekoupíš.
Jinak teda vaše paní doktorka (pochopila jsem, že už bývalá) je nějaká svérázná. Vím, že někde je postup 1. hexa od devátého týdne a prevenar třeba až po 14ti dnech - pokud není hned. Ale že by to bylo naopak - jaký k tomu má důvod? A to očkování máte teda od té nové doktorky? A ať nemoci netrápí! Teď je blbý období, co se nemocí týče. ![]() |
| Maesta a zlatíčka | 15791 |
|
|
5.12.2011 23:45:30
Ahojky,
Handy - díky, Myško taky - no pracuju - dá-li se to tak říct - za vatikánskou mzdu - bezplatně, ředitel, co to má učit mi řekl, že mi bude zavázaný.......jenže já ho fakt moc potřebuju, aby mi dal práci i na dopoledne a nechodila domů někdy ve 20h, co by mi pomohlo, kdybych byla celé dopoledne doma - no jo - navařila bych, uklidila, ale děcka bych skoro neviděla..........proto jsem si vystudovala tolik VŠ, abych mohla žít rodinný život a fungovat i jako matka. Jinak jsme dnes po očkování Hexi a také jsem přešla k jiné lékařce - ta naše¨mně zase pěkně vytočila....nemám sílu vše psát, třepala jsem se tak, že jsem nebyla chvíli schopna řídit a musela jsem čekat až se uklidním a obtelefonuju si další možnosti - vládne tam sestřička a ta je předůležitá.... Očkují u vás Dr. Infanrixhexa v 9. t. nebo teda po 9. týdnu a přeočkování ve 12. t. spolu s případným Prevenarem? - tak jsem si to všude vyčetla, u té naší původní ne - první Prevenar v 9. t. a pak 1. dávku hexi ve 12.t. - tak to nechci a tak budu jezdit o malinko dál, stejně dojíždět musím všude.......a nakonec jsme naočkovaní - zatím bez t. jen nožička bolí.... Do toho se prostřednímu vrátila střevní viróza a nejstarší a nejml. syn mají pěknou rýmu - A. naštěstí zatím nic, snad nám to vydrží aspoň takto a nebude hůř.... Nezvládnu ragovat víc, snad zítra....pá M. |
| nellys + 3 | 84720 |
|
|
5.12.2011 22:12:40
handy, no já si právě taky myslela, že mají na schválení měsíc, takže jsem tam právě volala a ona i´mi řekla,že to ještě schválené není, no a už to bude měsíce 2 a prachy nikde.jako já vím, že mi to přijde zpětně, ale prostě být 3 měsíce jen s jedním příjmem není zrovna dvakrát fajn, navíc nám to opět zkomplikovalo žádost o hypo, která už se konečně mohla vyřešit, jenže tím,že přestal pravidelně chodit můj příjem tak potřebuju potvrzení za sociálky, že pobírám rodičák a to samo nedostanu dokud mi ho neschválí, fakt už mě z toho klepne!
|
| Handy | 38798 |
|
|
5.12.2011 21:43:24
Nellys, cože???? Já taky na PPM neměla nárok, takže jsem po narození Marušky zavolala na úřad, nahlásila jsem, že Kája už není nejmladší dítě v rodině, že se narodila Máří. Pak jsme tam asi po 14ti dnech šli, normálně jsem podala žádost o rodičovský příspěvek na Marušku a bylo. Je fakt, že rozhodnutí mi přišlo až teď listopadu, ale peníze mi pořád chodí.
My máme ale zase jinou vychytávku - protože v listopadu si vzal manžel den mateřské, aby si mohl zažádat o rodičák on a mohl provést volbu délky a od prosince mám rodičák zase já. To taky skýtá řadu uřednických záludností. Ale na mě už si nepřijdou, mám to nastudované možná líp než některé ty úřednice. ![]() ![]() ![]() Oni mají na vyřízení 30 dní - to je jediná jejich "obrana", ale myslím, že tam u vás snad není takový frmol, aby jim to těch 30 dní opravdu trvalo. Pak ti přijdou všechny peníze zaráz, ale jsou to nervy, to věřím. Myško, tak to je skvělý, že je to tak úspěšný recept - už se moc těším, že ho taky uplácám. ![]() Jinak já teda vánoční výzdobu a úklid docela prožívám, prostě s tím mám vánoční čas spojený. Takže postupně jsem umyla okna, vyprala záclony a pak nazdobila okna. Další úklid se odvíjí od volného času - aby mi nestepovali ti mí dva pomocníci za zadkem - a od naléhavosti. Třeba teď nás čeká několik návštěv, tak budu muset víc poklidit takové ty viditelné plochy. No a až bude ten čas, tak se vrhnu třeba na komoru - jednak tam mám nějaké ty dárky (takže zabalit) a navíc teda až na vánoce přijedou naši, tak tam mají svoje věci, tak aby se to tam vešlo. Ale jinak už teď josu okna zase trochu opatlaný - třeba dneska jeli popeláři a to je u nás mávací maraton. Takže na ty vánoční svátky stejně nic nebude ideální. |
| nellys + 3 | 84720 |
|
|
5.12.2011 21:20:52
handy, já na ppm nemám nárok, měla jsem smlouvu na dobu určitou a ta už vypršela, takže mi bylo řečeno, že na konci srpna ukončit rodičák na marečka a pak si požádat o nový na maximka, což jsem já kráva udělala a milostpáni na sociálce mají spoustu času na to,aby mi rodičák schválili, takže jsem si žádala 7.10 a stále ještě nemám peníze, volala jsem tam před 14 dny a že to ještě není schválené a že to nejspíš bude až v prosinci
![]() ![]() vážně už toho mám plné zuby!!! |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.