| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 7860  [Dalších 7130 >>]
Maesta a zlatíčka 15791
31.10.2011 22:25:33
JJenny - a co ten baby vack, či šátek - každé dítě je jiné, ale asi mu něco vadí, když je i podrážděný a trěba ten tělesný kontakt mu udělá dobře.

Claire - už se těším, taky jsem dala konečně "akční "foto po měsíci z porodnice!!!!ale chtěla jsem dát i jiné fotky a nějaké ty říkanky a tak a nic...teď jdu psát ještě manžovi papíry dfo práce a žehlit!!!a to jsem už odeslala znovu jeho fotky do práce, protože jsem se překlikla v souboru a do práce mu poslala fotky kluků - ještě, že to tam v kanceláři někdo náhodou omrkl a nepřeposlali to rovnou klientovi - to by byl průšvih...no měl by si to hlavně dělat sám, ale když je blbý a peníze potřebujem, tak se musím zapojit.....

No a naše rýna je stále horší - hoši už i chrchlou a A. je na tom snad zase hůř - ryma zhustla. CO kapete, kdo máte rýmu? Já už su bezradná...
Maesta a zlatíčka 15791
31.10.2011 22:17:35
na očkování - jakékoliv, by dítě mělo být úplně ok - někteří dr. se teda tím moc neřídí a stale upřednostnuji nějaky kalendář, ale správné je očkování zcela zdravého jedince....

R+3 - to teda zívidím - ob den hm........u nás ještě nic - já bych i chtěla, ale manža se bójí!!!to neznám, vždy jsme byli nedočkaví a jak to jen trochu šlo, tak jsme do toho šli.......jen, aby nikde nezanášel....když má takové ohledy...

KYti - my měli taky na obočí bouličku, teda u 3. syna(ten, co měl 4,87 kg a hlavičku 39 cm) - byla to cysta tukového charakteru - měli jsme to domluveno na odstranění až ve 2 letech, ale tím, že jsme měli na sonu v pravé mozkové komoře cystu a museli na magnetickou rezonanci, tak se zjistilo, že už ta bulka nad obočím tlačila na kost a tak odstranit se to muselo co nejdřív - v komoře už na mag. rezobnanci nebylo nic - naštěstí a vše bylo následkem porodu, jak se nemohl prodrat porodníma cestama ....
Maesta a zlatíčka 15791
31.10.2011 22:06:26
Ahojky,
Myško - tak jsem celý den přemýšlela nad Tvýma BI - asi je máš sražený - vytaháváš bambusový flaoš po vyprání - on se totiž hodně scvrkne a pak je i víc hrubý. Jinak BBH jsou vlastně stejné - jen ¨je tam přídavek nějaké um. - asi teda jen 5% - není to úplně čistý bambus a jsou velice štíhlé - super gumičky u nožek i na zádíčkách , ale co do hrubosti stejné, jen ne tak hamatné - ale půjde o noční plinku. Na tencl jsem se ptala a mám potvrzeno, že je savost srovnatelná s biofroté, jinak nehrubne - takže požadavek měkkosti splňuje, ale savost jako noční plinky asi moc né.......

Zozinko - teda, tak ať je vše OK a s vyrobou vláčku i dýni- obdivuju.
Claire+Viky04+Jáša09+Vanda11 15919
31.10.2011 21:21:25
ahoj v pondeli, dnes jsme byli u profi fotografa, zrovna me pani poslala mailem fotky, tak se tim jdu proboxovat a nejake pak dam do denicku. pekny vecer :-)
jjenny+Jeníček 02/2008+Filípek 71757
31.10.2011 20:46:35
ahoj holky, zajímavé téma :-D
Jinak teda Myško s tím příspěvkem na bydlení, no já bych si s tím teda moc nezahrávala, zrovna minulý týden jsem myslím slyšela v rádiu, že nějaká paní, tvrdila, že bydlí sama v bytě (přítel tam neměl trvalé bydliště) a ona pobírala také nějaké příspěvky, ale pak se nějak přišlo na to, že tam sama nebydlí a zřejmě půjde do vězení až na 8 let ~d~ . Si říkám, že mi to za to teda nestojí, ona to pobírala snad 10 let nějaký příspěvek a dostala od sociálky kolem 700tisíc~d~

Jinak to obíhávání úřadů mne teda vůbec neláká :-© jak to nemám ráda ~a~ ale je holt potřeba, jako by to nešlo vyřídit nějak elektronicky v dnešní době, .. to je teda ekologie, mraky papírů ~8~

Jinak u nás rýma snad lepší u většího určitě a menší ještě odsávám, ale už taky trošku lepší. Jen teda to spaní přes den stojí za 2 věci ~Rv, nevím co proto více udělat, prostě víc jak 30 minut v kuse přes den nedá ~a~ bohužel, je pak unavený a umrněný , plačtivý ~d~ a v kočárku, který stojí také toho moc nenaspí, když jdeme na procházku tak ještě jakž takž ty 2 hodky přerušovaně dá, ale je to hodně náročné, jak jsem fakt byla zvyklá, Jendu nakojit, a nespícího položit a on sám usnul, a spal tak 4 hodinky v kuse, tak tohle je šok ~e~ Moc toho neudělám a jsem teda unavená ~:(, tak pořád doufám, že se to prostě naučí taky spát aspoň hodinu a půl doma :-)

Držte se a Maesto nedej se!!!! ~x~
R+3 44628
31.10.2011 20:29:13
Myško, tak to máš velmi chápavého muže, že Ti to 2 měsíce po porodu prochází~t~. Ale ty sis s tou jizvou zkusila svoje, to je jasné. Marek mě taky do ničeho nenutil, ale moje hormony si řekly samy necelé 4 týdny po porodu a od té doby teda aspoň ob den~f~~f~~f~.
MyškaLL 72634
31.10.2011 14:51:50
Když já jsem, Handy, teď nastavená jinak a nemám do toho ani chuť, tak možná je ta jizva moje aliby ~t~~R^
Asi je to tou šílenou únavou...no, uvidíme, kdy se odhodlám...zatím mi to prochází ~j~

Ty brďo, já budu potřebovat fotku...další vyřizování...kde ji mám jako sehnat? Nejlépe nějakou polaroidku, aby byla hned...a mohla jsem jít hned na úřad. Už to chci mít vyřízené. Teď přemýšlím, kde všude změnu trvalého bydliště hlásit...to bude ještě mazec a vopruz...!!
Handy 38798
31.10.2011 14:29:50
Tak Myška byla rychlejší. :-)

Jo a Myško, já myslím, že ty se po císaři sexu vůbec bát nemusíš - spodek bolavej určitě nebude a aby nebolela jizva, tak stačí vybrat vhodnou polohu. ~;)~:-D Spíš je třeba využít času, kdy má člověk ještě energii a ty malé antikoncepce spí a neprudí. ~t~~t~~t~
Handy 38798
31.10.2011 14:25:43
Ahoj při pondělí!

S rodičákem - já to teda mám tak trochu jinak, každopádně pro ty, co normálně pobírají PPM, tak po ukončení mateřské dovolené (tj. 28 týdnů od nástupu) se musí na příslušném Sociálním odboru Úřadu práce podat Žádost o rodičovský příspěvek (zelený formulář, dvoulist) a pak nejdéle do devátého měsíce věku dítěte provést volbu délky - na tři roky. Každopádně pokud chcete na dva roky, tak se tato volba musí provést do 22. týdne života dítěte. K oběma volbám je třeba Žádost o rozhodnutí o volbě nároku na rodičovský příspěvek (žlutý formulář) a potvrzení od zaměstnavatele potažmo OSSZ/PSSZ o denní výši PPM - Potvrzení o nároku na dávky (náhrady) ovlivňující nárok na výši rodičovského příspěvku(fialový formulář) - protože podle toho pak schválí ten nárok na dvou- nebo tříletou variantu. No a pokud se do devíti měsíců dítěte neprovede volba nebo prostě není nárok, tak je automaticky ta čtyřletá varianta - tzn. devět měsíců 7600,- Kč, a pak až do čtyř let dítěte 3800,- Kč.
Jen teda od 1.1.2012 má být změna a možná se tam budou potvrzovat ještě nějaké formuláře (ale to nevím přesně). Tuším, že to ještě nemají napsané ještě ani na stránkách MPSV. ~d~
MyškaLL 72634
31.10.2011 14:12:23
čau Kyti, já jak četla ten nadpis tvého příspěvku, tak jsem si říkala, že asi odstříkáváš jak divá, když už ti tty pytlíky došly ~t~ a ono to bylo myšleno jakože poštou ~t~~t~~t~

Jinak teda nevím jestli ti závidět to milování, já se do toho nehrnu, já se docela bojím. Sice nemám robitej spodek, ale kvůli té jizvě. I když je už zcelená...no snad to nějak prubnem :-) Když nás malá nechá...

Teď jsem hledala na netu a pokud jsem tedy našla dobrý zdroj, tak dvouletou variantu si volíš do 22 týdnů miminka, to je cca půl roku, že? A tu tříletou píšou 9 měsíců. Ale raději si to překontrolujte, ať to neprošvihnete. Já si zažádám asi co nejdřív. Jsem nevěděla že na to jsou dva papíry. Nejdřív požádat o rodičovký příspěvek a pak ještě další formulář, kde zase žádáš tu délku...~a~ A známá mi radila, ať vyplním všechny možné formuláře s příspěvkama, kdybych na něco dosáhla, tak abych o něco nepřišla. A když nedosáhnu, tak se nic neděje :-) Jedná se o příspěvek na bydlení, přídavky na dítě a já nevím co ještě. Prý když jsem přihlášená k trvalýmu pobytu jen já v našem domě a manžel ne, tak bych mohla právě dosáhnout na ten příspěvek na bydlení ~d~ uvidíme.

Jinak už jsme si zašla na úřad tady u nás a mám přehlášené bydliště :-) Ještě musím nechat změnit občanku :-( to musím ale do města.
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 7860  [Dalších 7130 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.