Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Pippi | 108434 |
|
|
13.12.2011 16:01:27
Lupitko, ano, já chci rodit ve Vrchlabí, i když je to daleko. Víš jak se tady říká, že si nemáme připouštět žádné komplikace? TAk já si nepřipouštím, že bychom to nestihli. Myslím, že málokdo porodí do dvou hodin od první kontrakce. V případě nouze nejvyšší mám zmapované porodnice po cestě a pokud by bylo opravdu hodně, ale hodně hnusně, tak tam nepojedeme. Já moc nerozumím tomu, proč si ženy vybírají porodnici podle vzdálenosti od domu, moje kamarádka třeba rodila v porodnici, kde nechtěla, jen proto, že se jí zdálo 35km do lepší porodnice daleko. Vždyť na dojezd je v 99% spousta času
|
| Evca | 118599 |
|
13.12.2011 15:59:17
Jee, Jajo, koukam, ze to vnimame stejne.
![]() Lupi, ve Vrchlabi bude rodit Pippi a Jaja. Chudak Jezinecka kdyby tam mela jet v porodnich bolestech az ze Strakonic. ![]() |
| Evca | 118599 |
|
13.12.2011 15:56:42
Lupi - co ty to mas s tim zdravim? Ach jo.
No drzim palce, at je vse alespon trochu v normalu.Jajo - mne vzdy mudr delal uz, hmatem nikdy nic. Ale ja jsem dost na tu moderni medicinu, takze mne to neva. A on byl vzdy suprovy. Nemuzu si na nic stezovat. Chris - zajimavy dotaz. Mne samotnou to vubec nenapadlo. Pokud Jirku nenaockuje tchyne, pochybuju, ze ho to napadne, kdyz mne samotnou ne. Ja su asi divne, ale mne neva, kdyz nic nedostanu. On se Jirka o nas moc vzorne stara cele tehotenstvi a to je nad vsechny dary.Tak bych chtela, aby to bylo i takhle dal. To by byl ten nejvetsi darek. Ale pokud bys chtela tip. Mne osobne by udelala moc velkou radost nejaka pekna dovolena. Treba v zari. Mimo uz bude velke, ale zaroven jeste "poddajne", tak by to mohlo byt moc hezke. Preferovala bych nejakou destinaci, kde je spojeni more, pamatky a treba nekam na malou turu. ![]() |
| Jája s čápátkem | 106712 |
|
|
13.12.2011 15:56:01
Nic si z toho nedělej, Jezinečko, oni ty dárky nejsou všechno - důležité je, že ti pomůže, že u toho porodu třeba bude s tebou, že to celé těhotenství s tebou nějak prožívá. To podle mého dříve moc zvyykem nebylo a proto ty dárečky, jako že žena muži dala dítě. Já to beru tak, že tatínek se na všem stejně podílí, je to naše společné úsilí, náš společný boj a nečekám žádný dárek. Spíš bych byla ráda, kdyby i on to vnímal tak, že jsme to společně zvládli, ne jen já.
Naopak se bojím toho, že moje rodina bude okatě dávat najevo, že jsem nic nedostala, když je to tradice, nepochopí tenhle druhý přístup a budou na manžela tlačit, aby něco kupoval ![]() |
| Lupitka a Kubíček a ? | 73127 |
|
|
13.12.2011 15:53:06
Tak jsem vedle jak ta jedle. Jaje at se ve Vrchlabi taky moc libi
![]() ![]() |
| Lupitka a Kubíček a ? | 73127 |
|
|
13.12.2011 15:52:03
Chris, vim, ze se dava za mimi (teda kdo chce)muj braska nechal svagrinku vybrat hodinky (hogofogo
,myslim v dobrem. Ja jsem dostala hned jak jsem prijela z porodnice nadherny prstynek za Kubicka z bileho zlata a ten stale nosim. Mne to prijde pekne, takove hezke od tatinka. Ale jasne, ze se nic davat nemusi.Tak ted nevim, kdo byl v porodnici ve Vrchlabi? No ja bych se bala tak daleko z Prahy. Jsem rada,ze to mam kousek do porodky, kde vsemu jeste v te zime... Ale drzim palce, kdo tam bude rodit (tusim Pippy a Jezi?) tak at jste nadmiru spokojene ![]() |
| jezinečka | 105196 |
|
|
13.12.2011 15:41:57
mimochodem gratulace k úspěšným kontrolám!!!
![]() Mě to čeká zítra, tak jsem taky zvědavá ![]() |
| jezinečka | 105196 |
|
|
13.12.2011 15:39:30
tak já teda od přítele nedostala nic, vlastně kytku, kterou chudák přinesl s sebou když za námi šel ještě na porodní sál a tam jí samozřejmě nemohl vzít, tak jí pak prý hodil do koše
no jo, chlapy, jak kdyby ji nemohl nechat doma až se vrátím z porodnice...Ale moje mami od táty za porod vždy něco dostala, myslím, že tatí dává zlatý prstýnek za každé dítko a že jich má požehnaně . Taky jsem byla zvědavá jestli něco dostanu, vím, že by ho to samotného nenapadlo, ale myslela jsem, že by třeba jeho mamka mohla nějak zapracovat... hm, zapracovala tak, že jsem dostala od ní řetízek z bílého zlata Oni jsou vůbec zvláštní rodina, moc se o sebe navzájem nestarají, takže si myslím, že se ho třeba ani nezeptala, jestli pro mě něco má a on to asi neví, že se to "dělá" a já bych mu to v životě neřekla Je fakt, že mě to trochu mrzí a to nečekám kdoví co, stačila by malinká pozornost, jako, že děkuje... ale on takový prostě není ![]() |
| Jája s čápátkem | 106712 |
|
|
13.12.2011 15:37:11
Jojo, pěkně to tady žije...
Lupi to je hrozné, že tě tam drželi tak dlouho... Ta doktroka musela být asi pěkný zmatkařka! Já se též hlásím z kontroly z porodnice. To bylo jak nebe a dudy v porovnání s kontrolou u mojí gyndr. Například jsem zjistila, že porodní asistentka vyšetřuje miminko pohmatem - a jak krásně Miminko jí "odpovídalo" pohybem a ona ukazovala, kde zrovna jsou nožičky, kde zádíčka, odhadovala hmotnost, nechala mě sáhnout si pořádně na nožičky miminka (nejen tak po povrchu)... bylo to mnohem autentičtější, než ten nablblý ultrazvuk pořád. Ale co mě zaráží, že moje dr. mě takhle nikdy pohmatem nevyšetřovala. Máte to taky tak?Poprvé poslouchali srdíčko takovým tím dřevěným stetoskopem a dokonce PA miminko přemluvila, aby bylo na monitoru hezky klidné a ukázněné, takže křivka pak vyšla na 1. Když si vzpomenu, jak se malý minulý týden mrskal, jak byl z toho monitoru celý vykolejený, tak tady vše probíhalo najdenou bez problémů. Taky do mě nikdo nesahal, všechno vysvětlovali a prohlédli jsme si porodní pokoj. Na porodnici to vypadalo spíš jako v penzionu, procházeli tam tatínkové v domácím oblečení s většíma dětma a s nima maminky chovající mimi, prostředí velmi příjemné, až nenemocniční. Už se moc těším, snad pak nebudu zklamaná výsledkem. Zatím Vrchlabí moc doporučuju! Pěkné odpoledne všem a klidná miminka ![]() |
| Pippi | 108434 |
|
|
13.12.2011 15:16:14
Bberi, kočárky v obchodech mám samozřejmě dávno vyzkoušené
![]() Chris, zkušená matka ještě nejsem, ale položilas zajímavou otázku. Taky by mě zajímalo, jestli něco dostanu - spíš asi ne, protože když jsme o tom kdysi mluvili (ještě dlouho předtím, než jsem otěhotněla), tak se strašně divil, že se nějaký dárek dává A za sebe můžu říct, že by to ani nemuselo být zlato, ale potěšila by mě i maličkost jako symbolické poděkování. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.