Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Jája s čápátkem | 106712 |
|
|
12.12.2011 14:05:32
Evčo, já mám v průkazce vždycky střídavě PPHL I a PPHL II už tak od 22. týdne. Miminko je vždycky chvilku tak a chvilku zas naopak, moc bych si s tím hlavu nedělala. Spoléhám na to, že miminko bude při porodu "vědět", co má dělat, aby hezky vykouklo na svět
![]() Obdivuju všechny, které pečete. Na to bych neměla sílu. O víkendu jsem vyprala výbavičku a dala se do žehlení, ale byloto tak 15minut žehlení a pak 15 minut opočinku s nohama nahoře Fakt jste dobré ! |
| jezinečka | 105196 |
|
|
12.12.2011 13:50:53
Ahojky Holky, tak já teda taky včera u trouby nepostávala... to bych už asi nerozdýchala
tak v sobotu se nám "večírek" povedl, hlavně to jídlo stálo za to a včera jsem byla pro nějaké věci na baráčku, dnes zase připravuji věci na odvoz, protože bysme se tady z toho za chvíli zbláznili. Je to sice na palici, pořád převážet ty krámy tam a zpátky, ale což se dá dělat. Koukám, že už se tady očekává první přírůstek... taky jsem zvědavá, kdo to bude, ale jak už jsem psala... očekávám, že to bude Bberi tak co, už jsi připravená máš na to pár dní aby jsi se stihla do Štědrého dne i vrátit domů... tipuju tak 8 dní na to porodit... cítíš se na to ...Já osobně se vůbec necítím na to, že bych za pár týdnů měla rodit a vůbec nejsem připravená na příchod mimíska, alespoň psychicky ne... jinak snad i jo. Tak mi odpadly poslední nákupy potřebných věcí... sestřenice, která porodila v říjnu mi po tetě poslala kalhotky do porodnice, které jí zbyly, a k tomu balík vložek do podprsenky a dokonce i krém na bradavky z DMka a nějaké vaginální čípky napomáhající hojení po porodu... tak už nic nepotřebuju vlastně už jen plenky, vatové tyčinky na čištění oušek a pár balíčků vlhčených ubrousků... to je super!!!Evi, o této poloze nic nevím, v prvním těhu mi nikdo polohu mimi neřekl (teda bylo mi řečeno jen, že je hlavičkou) a teď jsem měla mimíse PPH I, ale jinak žádný jiný komentář jsem k tomu nedostala... Jinak Markét u nás se taky nechodí na kontroly do porodnice, jsme také takové nějaké maloměsto... takže k mojí mudr. na monitor až do nějakého cca 41. týdne a pak na vyvolání do porodnice... tak si to teda představuju... Já teď čekám jako na smilování na výplatu (přítelovu ) abych mohla dodělat poslední nákupy dárečků a pak to zabalit a do toho malé přípravy na mimíska, teda přeskládání skříní abychom se sem nějak poskládali a toť vše do Vánoc... pak ještě budem přestavovat trochu nábytek, ale to bude muset taťka sám no, možná ještě vytvořím nějaké cukroví, ale to podle nálady, už to nehrotím... tak doufám, že to taky moc neprožíváte, hlavně si ten předvánoční čas užívejte a nožky nahoru jak jen to je možné, hlavně Ty, Markét!!!!!Marodům přeji brzké uzdravení ![]() A teď už asi končím |
| Markéta a 5 lumpíků | 6320 |
|
|
12.12.2011 13:50:38
..jo a jinak je fajn, že kontrola je v pořádku. Jestli jsi v 37. týdnu, tak klidně můžeš mimi nosit ještě 3-4 týdny
. Hlavní je, že i kdyby teď k něčemu došlo, tak už je miminko v pohodě ![]() ![]() |
|
|
12.12.2011 13:48:33
Evčo, já myslím, že ta poloha není nic strašnýho. Syn byl v téhle poloze hodně dlouho (tenkrát jsem ani nevěděla, že to může způsobit nějaké případné problémy), teprve asi 14 dní před porodem byl najednou PPHI. Takže je možné, že se to mimi může pootočit klidně až když se porod rozjede. Rozhodně bych nepropadala panice
![]() ![]() |
| Evca | 118599 |
|
12.12.2011 12:33:07
Ahoj holky,
hlasim se po KO. No, mam dost smisene pocity. S malou vse ok, na monitor jdu az vzhledem k "otevrenosti" hrdla na 0 az pristi pondeli. Mam pocit, ze ja opravdu budu rodit az v 1.dekade ledna. A ted proc mam smisene pocity. Mala je v pozici PPHL II. Hlavickou dolu tedy, ale pokud jsem spravne googlila, tak je to ta poloha zadni, kdy se ditete pred porodem musi otocit o 90 stupnu. pak je prood delsi a bolestivejsi. Interpretuju to spravne? Nemate zkusenost s timto typem postaveni mima,resp.porodem? |
|
|
12.12.2011 12:18:05
Eset, tak to držím palce, ať je malá brzo v pořádku a ty těm bacilům odoláš!
![]() ![]() Je to děs, s těma nemocema teď . Já mám rýmu, naštěstí se to pomalu lepší.. Nejhorší to je v noci, kdy nemůžu pořádně dýchat, a že já teď funím o 106 furt, takže i v noci. Takže mě to budilo, do toho jsou únosné jen asi 2 polohy na ležení . Budem to muset ještě těch pár týdnů vydržet...![]() |
| Eset+2M | 11735 |
|
|
12.12.2011 10:58:52
ahojky
![]() tak jsem to tuhle s těma nemocema asi zakřikla ... před chvílí jsme se vrátily s Mončou od dr. a máme spálový bacil, tedy ATB ... jen doufám, že mě přes víkend nestačila nakazit ... asi si začnu preventivně vařit zázvor zase ![]() chjo ... dočíst teď asi nestíhám ... jsem jak zmlácená, jdu se chvilku natáhnout a pak něco rychlého vyplodit k obědu hezký den všem ![]() |
|
|
12.12.2011 9:49:52
Zdravím při pondělku. Nějak nám to teď utíká, nezdá se vám?
Já ráno odvedla děti do školy, hodila další várku mimi věcí do pračky a teď jsem si dala chvíli oddech. Musím ještě zadělat na chleba a mám připravený ingredience na vosí hnízda, tak se do nich asi pustím.. Včera jsme dali konečně do kupy tu naši dvojkolíbku, manžel byl u toho krapet nervozní, protože šroubků bylo nějak málo, ještě že máme doma zásoby . Tak už jen dochystat tu "výstelku" do těch košíků (ta se musí ještě vyprat) a bude další věc z krku. Ještě ale musím smontovat druhou postýlku, přestěhovat přebalovák.. no, práce stále dost . Taky jsem si dala závazek, že si dnes zabalím aspoň část tašky do porodky. Zítra jdu na kontrolu k dr., a na monitor do porodnice, tak jsem taky zvědavá, co mi poví. Jinak já do porodnice na kontroly nemusím, vzhledem k tomu, že chodím k primáři porodnice, tak to asi není potřeba.. jinak nevím, jestli to mají nějak zavedené... přece jen tady je to maloměsto, tak to je asi jinak než ve velkých městech ![]() Tak se jdu do něčeho pustit, ať to odsýpá a dokud mám ještě elán. Taky bych někdy potřebovala zabalit vánoční dárky, ale furt jsou někde děti a večer jsem vždycky grogy, že po nocích se mi to teda dělat nechce.. , no nevím, kdy to všechno zabalím ![]() |
| Pippi | 108434 |
|
|
11.12.2011 22:33:48
Evčo, tak jsem díky tobě zjistila, že mám poměrně často poslíčky.
Jinak tohle počasí mi taky vůbec nevadí, i když se necítím vánočně, potřebuji aby zima začala až na konci ledna (kvůli cestě do porodnice) |
| mambo | 100493 |
|
|
11.12.2011 22:30:12
ahoj holky,
já taky nebyla u trouby , ale dneska jsem tak makala, že jsem celá unavená... Ráno jsem byla něco nakoupit v Tescu, potom jela pračka se suškou a já už mám téměř vše připravené pro malou (ještě tak 2 pračky.... a je to). Mám ještě spousta času, ale jsem ráda, že to mám z krku.Peti - to byla slušná bašta . Ještě, že jsi mi připomněla dr a sestřičku... chci jim také něco donést, ale ještě musím vymyslet co - bohužel nejsem tak tvárná jako ty.Caroll - jsem ti zapo napsat, že jsem si četla ten tvůj příběh v deníčku... uf! Se mi o tom potom i zdálo! Já bych to nevydejchala.... měla jsi svatou trpělivost. Jdu chrupat, protože mi je jasný, že bude zase vstávačka.... Mějte se pa |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.