| Lefff | 13513 |
|
|
10.3.2015 8:55:23
Ahoj holky,
díky moc, ale jakápak gratulace a poklepávání po rameni - to si zaslouží Miky ![]() Právě jsme se s K. vrátily od PLDD s naočkovaným Priorixem. Od neděle (5. den) ji budu pozorovat pod drobnohledem, jak to zvládá Z téhle vakcíny jsem vždycky měla vítr. Do přihlášky do školky jí sestřička vypsala názvy vakcín (Pediacel, Engerix, Priorix) a počet očkování (čiliže ne vágní "rozočkováno v souladu s platným očkovacím kalendářem"), tak doufám, že se v tom nebudou ve školce rýpat. Jsem ráda, že mám vyplněno. Teď ještě vystát frontu u ředitelny školky (je to vždycky masakr) a doufat, že se coby květnová ještě dostane.Venku je nádherně a mohlo by to tak už zůstat ![]() |
| Jáňa+tři sluníčka | 29413 |
|
|
6.3.2015 11:37:35
přidávám se k Aefíkovi, jsi fakt DOBRÁ
, já kojila Katku do 1,5 roku(tedy v roce 2002 )a byla jsem mezi maminkami mistr světa , takže tři roky jsou prostě SUPER a na medaili. Jinak Aefíku tvoje podezření ohledně Miky je správné, jen snad už ani ona sama nevěří, že by se Maty odstavil někdy sám, dobrovolně. U nás se kojí vždy před spaním a po spaní, když je nějaký karambol během dne a k tomu i někdy v noci(ne tedy naštěstí po třech hodinách) , takže suma sumárum 5-6x denně. Odstavit ho bude muset tehdy, až se sama rozhodne, sám to zcela určitě neudělá, alespoň ne v tomto roce. |
| Aefik | 18295 |
|
|
6.3.2015 0:08:34
Lefff,
ale Pediacel by mel byt za techto okolnosti hrazen plne ze zdravotnoho pojisteni, nebo by mel byt v CR k dispozici Twinrix pro trilety deti, nebo moznost dat do kolektivu dite,kterymu z povinnyho ockovani chybi pouze zlout.B,a ktery ji do 15 let 100% dostane. Pak bych byla spokojena ![]() Je a Prasatko Pepina,to u nas taky frci ![]() A nespletej si na sebe bic sebeobvinovanim,zes nevydrzela kojit do samoodstaveni,ja osobne asi NEZNAM zadnou jinou maminku,ktera vydrzela kojit dite do skoro tri let!!Jeste s tim nocnim buzenim ![]() ![]() ![]() (No mozna mam jeste "podezreni" na Miki )Jsi skvela,jsi frajerka,jsi borec ![]() Ja se tedy tak citim,i kdyz jsem kojila Tobika "jen" do dvou let ![]() Kdekoliv vypravim,ze jsem svy tri deti kojila dohromady 4,5 roku,tak lidi koukaji s otevrenou pusou ![]() A taky si predstav,ze nekterym detem by mohlo kojeni az tak vyhovovat,ze by se samy rozhodly odstavit az kolem 7.roku,to uz je extrem,ty tri roky jsou ideal podle WHO a v Cechach je to pomalu na zapis do Guinessovky ![]() 0 |
| Lefff | 13513 |
|
|
5.3.2015 22:35:41
Ten Twinrix mi taky hnul žlučí
K. teď dostává Engerix a Havrix zatím ne. Jsem ráda za Pediacel, že byl šetrnější, ale... ALE...K. se mnou paří Hay Day - otáčí mi stránky v katalogu a sklízí políčka , jinak tablet/mobil samozřejmě milují ti starší. S. tam má teď nějakého žraloka a A. nějaký útěk z ostrova, kde hledá indicie potřebné ke klíči, aby se dostal dál. To má nově, nahrával mu to manžel a já to ještě ani neviděla. Jinak miluje asi nejvíc Cut the Rope (nebo Yummy Nuts 2) - líbí se mi, když musí při hrách něco logického řešit, vymyslet, jak se kam dostane, a hlídat načasování. Aktuálně má K. z knížek nejradši Broučky na pouti a Maminky v lese, z filmových pohádek Slonisko a Medvídek Pú (to měla S. v jejím věku stejně) a Prasátko Peppinu. Poslední pokrok u nás je ten, že jsem K. odstavila. Trhá mi to srdce, ale už jsem byla strašně unavená, K. se budila po 3 hodinách i v noci. Od doby, co nekojím, je klid a spí. Jen já si trochu vyčítám, že ani jedno z mých dětí se neodstavilo samo. |
| Aefik | 18295 |
|
|
5.3.2015 21:38:31
no prave,jednomu diteti se to jeste vysvetlit da,ale dvoum,to nedavam
![]() ![]() a u toho ockovani proti hepat.B,pokud je ten teenager tak rozumny,ze das za nej ruku do ohne,tak netreba resit akutne ockovani,ale u Misi si uplne jista asi nebudu ![]() ![]() do budoucna se samozrejme tohle ockovani hodi pri dnesnim zivotnim stylu,cestovani a nedej boze nejaky chybe ze strany nemocnice - prenos krevni cestou. |
|
|
5.3.2015 19:19:11
tak u nás je trochu výhoda, že se není s kým rvát
, na ty odběry se přeptám, u nás už ten pravý věk v jednom případě nastal a ve druhém se blíží mílovými kroky |
| Aefik | 18295 |
|
|
5.3.2015 19:07:35
jako u nas s tim tabletem,ale u nas je to jeste s "pisnickou" a hysterickym valenim se na zemi plus k tomu rvacky a dohady,takze zatim zustava tablet uklizeny.Ty protilatky proti hep.B nabrala Misovi jeho dr.v ramci jednoho odberu,kdyz zjistovala,jestli ma protilatky proti hepat.A,tenkrat mel zloutenku A jeho spoluzak. Hepat.B se prenasi krvi a pohl.stykem,doufam,ze bude M.zodpovedny,ale prece jen ho radsi necham preockovat,planuju tak v 15... |
|
|
5.3.2015 9:15:43
já tu hepatitidu nechávala očkovat (placeně) Verče někdy v cca 7 letech(myslím, že obě varianty) a Katka v té době tříletá ji dostala v ten samý čas v rámci povinného neplaceného a v té době nově zavedeného očkování, ale myslím, že jen jednu variantu a nejsem si jistá, jestli A nebo B... je tedy možný, že už by taky neměla po těch 11 letech protilátky, jak jsi to u Míši zjistila, na nějaké prevenci při odběrech?
|
|
|
5.3.2015 9:13:01
Aefíku no u nás je to taky věčný boj
, má odměřeno 20 min. denně v podvečer, ale pokaždé nás zkouší ukecat, jestli by nemohl "pařit" déle . Navíc to má spojené s tmou(jak se teď brzy smráká), takže se stávají situace jako teď v sobotu, když jsem s ním jela z divadla domů autobusem a při rozhovoru se zmínila, že venku už je skoro tma... okamžitě reagoval slovy " je tma, už je čas na tablet?! " no a lidé okolo nás zvedali obočí . Holky tedy mají své tablety, ale drží se s nimi ve svém pokoji, aby ho neprovokovaly . Ale občas už jsme ho přistihly, že se jakoby "ztratí" k nim a pod záminkou mazlení(mají ho obě tak trochu jako plyšáka na tulení ) se k nim vetře do postele a alespoň očumuje, co na něm dělají ony |
| Aefik | 18295 |
|
|
5.3.2015 0:24:43
Je,omlouvám se za 4 násobné vložení
![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.