| Lenka Au | 124267 |
|
|
16.1.2012 14:37:42
Díky moc za info, taky si myslim, že záleží na genetice, ale třeba se tomu dá i trochu pomoct
Já teda zatím nic nemám, ale zkusím to ElastiQ a uvidim. |
| Alfa3686 | 119314 |
|
|
16.1.2012 14:11:54
Lenka:
Ahoj, já se mažu téměř od začátku těhotenství a zatím se mi žádné strie neudělaly. V lékárně mi paní doporučila ElastiQ a nedám na něj dopustit. Většinou se mažu 2x denně a pokud to nestíhám, tak alespoň pravidelně 1x denně, když vylezu ze sprchy a je to ok. |
| Carlin | 40902 |
|
|
16.1.2012 9:56:01
Lenko, mě v prvním těhotenství břicho popraskalo. Až tedy ke konci, ale dost. Je ale fakt, že z puberty jsem měla už trochu strie na bocích, jak jsem se rychle zaoblila.
Ve druhém těhotenství jsem se pečlivě mazala a další nové strie se mi neudělaly .Osobně myslím, že je důležitá genetika a pak taky ta pravidelnost a to masírování. Značka krému je podle mě úplně nedůležitá. Jestli mažeš indulonou nebo olejem nebo ElastiQ za 500,- je fuk. Moje dcera je hodně vysoká (11 let 167 cm) a bývala hodně štíhlounká. Poslední dobou začíná nabírat ženské tvary, dělá se jí pas, boky a prsa a koukala jsem, že na zadku má už taky pár strií. A to na svých 167 cm váží asi 45 kg. Takže to je spíš o rychlosti, s jakou se tělo mění. A to neovlivníme... |
| michaela TP červen 2012 | 124547 |
|
|
15.1.2012 16:19:28
LENKO,
podle mě strašně moc záleží na genetice. Já mám strie už několik let, přestože jsem těhotná poprvé. Jednou se mi udělaly - bylo mi asi dvacet a přibrala jsem naráz během dvou měsíců asi pět kilo, já nevím, mně se to ani nezdá nijak závratné, ale prostě se udělaly. A přestože jsem to pak hned zhubla a dodnes nemám špeky na břiše, tak prostě strie se mi dělají. Strašnou spoustu strií má na břiše i moje máma, sice prý až od těhotenství, ale čekala mě mnohem dříve než jsem teď těhotná já. Totéž její sestra a moje sestřenice. Takže mě se tohle týká dost, bohužel. Mažu se pravidelně od doby, co jsem začala dospívat, takže jsem v tom nepolevila ani teď, mažu se dál, akorát jsem přidala, že břicho si namažu dvakrát denně olivovým olejem. Jako mně to fakt nepomůže, dělám to spíš pro svůj pocit. Mám celkově strašně suchou pokožku. Když bych jeden den nepoužila krém na ruce, druhý den ráno by vypadaly, že jsem si je byla někde strouhat ![]() Fakt záááávidím všem, co se jich to netýká... |
| Lenka Au | 124267 |
|
|
15.1.2012 16:08:04
Jak se přestávám vejít do původního oblečení, tak mne napadl ještě jeden dotaz, co krémy, nebo jiná opatření proti striím? Jde to nějak řešit? Nemáte nějakou zkušenost nebo dobrou radu? Dostala jsem k vitamínům vzorek krému od GS, tak občas namažu břicho, ale v pravidelnosti nejsem dobrá. Předem díky za názor!
|
| Carlin | 40902 |
|
|
13.1.2012 13:20:56
Alfo, to je v pohodě. Je jasný, že se informuješ, na co máš a nemáš nárok. Zas pokud by ten nárok byl, tak proč to nevyužít, že.
Záleží, jaký budete mít celkový příjem. Pokud bude nižší než nějaký XY násobek životního minima, tak máš nárok i na porodné a při nějakém zase na přídavky na dítě. Ale mám pocit, že do toho se vejdou jen ti opravdu v nouzi (nebo ti, kteří umí výdělky dobře zakamuflovat). Ale mě naposled na sociálce paní říkala, ať si to určitě nechám spočítat, že by byla škoda o to přijít, když poctivě platíme sociální pojištění. Michaelo, díky za změření. Bojím se, že pro nás by byl stejně krátký. Ta Inglesina Magnum má myslím 84 cm. Ale je fakt, že netuším, co s prostorem udělá to zaoblení do elipsy. Moje děti, když už je nebavilo ležet, jsem vozila hodne na bříšku, aby mohly koukat ven. Dcera si stoupala u nábytku od 7 měsíců a taky se už plazila, ale sama sednout si uměla až v 10. |
| Alfa3686 | 119314 |
|
|
13.1.2012 11:10:52
Tak to jsme si asi nerozumněly :-(
Já nemám v úmyslu nikde podvádět!! Byl to jen dotaz, nic víc. Mě samotné vadí, když někteří spoluobčané pobírají dávky neprávem a lidé, kteří by je potřebovali je nedostanou...Mám nemocnou tetu, která kvůli úřednici nedosáhne na pomocnou dávku i přesto, že je nepohyblivá a potřebuje 24hodinovou péči, takže vím víc než dobře o čem mluvím. Žádné dávky nepotřebuju, vznesla jsem jen dotaz, jestli maminky mají nárok a na něco jiného než jen rodičovský příspěvek. |
|
|
13.1.2012 10:45:16
CARLIN,
tak jsem nechala změřit kočárek sestřenicí - tedy toho Slaloma, má vnitřek korbičky dlouhý 74 cm. Má ten nejnovější. Jinak zrovna jsem na tohle téma debatovala s jednou paní u nás v práci (ještě v září, když jsem tam byla), strašně střídala kočárky, měla velké miminko, nakonec skončila u Easywalker, říkala, že je to nejprostornější kočárek už proto, že má tvar obdélníku a ne elipsy jako ostatní kočárky (tam jsem našla 80 x 36 cm rozměry vnitřní korbičky). Jsem si na to náhodou vzpomněla, tak jsem si říkala, že to sem napíšu... |
|
|
13.1.2012 10:15:11
Ne, já nejsem samoživitelka. I když manžel toho teda zatím do rodinného rozpočtu moc nedá
Ale prostě ani by mě nenapadlo podvádět způsobem, že budu někde na úřadech tvrdit, že jsem samoživitelka, protože nejsem vdaná Teda já jsem... No to je jedno, nijak se mě to nedotklo. Mně jen vadí tohle přemýšlení, ale to je asi můj osobní problém. Sorry. |
| Alfa3686 | 119314 |
|
|
13.1.2012 10:13:11
Promiň, jestli se tě můj dotaz nějak dotkl. Chápu z tvých odpovědí, že jsi zřejmě samoživitelka.
Já se jen ptala, myslím, že každou možnou finanční pomoc by byla ráda každá maminka. Ať už samoživitelka nebo ne... V dnešní době každá koruna dobrá. Je to jen názor... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.