| michaela TP červen 2012 | 124547 |
|
|
13.1.2012 10:07:04
ALFO,
ale pokud jsem správně pochopila, tak Ty žiješ s chlapem, představ si, že stejnou částku - tedy rodičovský příspěvek - pobírají maminky samoživitelky a často k tomu nedostanou nic jiného. Jak by to pak vypadalo, kdybychom po státu všichni pořád chtěli nějaké dávky? |
| Alfa3686 | 119314 |
|
|
13.1.2012 10:03:35
Ahoj všem,
moc děkuji za Vaše rady. Jen mě zajímalo, jak to vše je. Myslela jsem si to. Ono pak když má maminka na RD, pokud je na 3 roky, 7600,- tak je to opravdu málo. Ale musí se to brát tak jak to je... |
|
|
13.1.2012 10:03:32
CARLIN,
chtěla jsem napsat 78 x 34 cm. |
|
|
13.1.2012 9:53:52
Ahoj holky, moc zdravím. Měla jsem teď dva dny šílenou střevní chřipku s horečkama, no hrůza, bolel mě každý kloub i v prstech na ruce, ale už je to mnohem lepší, akorát to má teď manžel, takže máme doma menší lazaret.
CARLIN, ta korbička má 38 cm, akorát nevím, jestli je to rozměr z vnitřní nebo vnější strany, zkusím ještě pohledat. ALFO, vzhledem k tomu, kolik dětí se rodí mimo manželství, tak je to prostě nesmysl. Nehledě na to, že spousta samoživitelek je na tom velmi špatně a dávky nic moc - a pro takové lidi by měly fungovat dávky, Ty by sis opravdu od státu takhle něco brala? |
| Carlin | 40902 |
|
|
13.1.2012 9:02:54
Alfo,
kamarádka s přítelem už mají dvě holčičky (5 a 2) a žijí spolu už deset let. Bydliště taky mají každý jinde, ale fakticky žili spolu ve společné domácnosti. V tomto případě byli posuzováni jako kdyby byli manželé, takže žádné dávky nepobírali. Tedy záleží na vyši celkových příjmů, ale ty nebyly tak nízké, aby dosáhli na nějaké příspěvky. To by musela kamarádka fingovat, že je samoživitelka (což není), ovšem v případě, že by se na to přišlo, ja to právně postihnutelný podvod. V roce 2010 se už přes 40 % dětí narodilo mimo manželství, takže to by stát zruinovalo, kdyby měl všem vyplácet zvláštní dávky. |
| BlankaSi | 122809 |
|
|
12.1.2012 20:40:43
Nevím, jestli ti to pomůže - je to přece jen zkušenost stará skoro 5 let a nevím, kolik se za tu dobu změnilo... (pokud přece jen napíšu nesmysl, doufám, že mě tady nikdo neukamenuje
)Andrejku jsem měla jako svobodná matka, otce též zapsaného do RL, ale nežili jsme spolu, rozešli jsme se dřív, než se malá narodila. První, co bylo - museli jsme nechat soudně upravit vztahy - svěření dítěte do péče matky a následně nastavit výživné, protože rozsudek o výživném se musel předložit na sociálce spolu s doklady o příjmech (přiznání PPM či RP) a podle toho spočítali nároky na sociální příplatek a přídavky na dítě. Pokud takto doložíš, že jsi "matka samoživitelka", pak budou do nároku na dávky počítat čistě tvůj příjem + alimenty. Jinak se obávám, že Vás budou opravdu posuzovat jako rodinu a pak nárok na dávky se počítá dle celkových příjmů Vás obou ať už máte společný trvalý pobyt nebo ne... |
| Alfa3686 | 119314 |
|
|
12.1.2012 14:41:09
Děkuji všem za rady a názory
![]() Ještě se zeptám, nemáte někdo zkušenost s tím, když nejsme s přítelem oddáni, jak je to s příspěvky? Chceme se vzít až budou cvrčkovi tak 2 roky. Bydlíme ve společné domácnosti (byt v osobním vlastnictví přítele, ale nemá v něm trvalé bydliště. Mám ho tam poue já), přítel bude samozřejmě uvedený v rodném listě a miminko bude mít jeho příjmení. Máme nějaký nárok na jakýkoli příspěvek? Na bydlení, na dítě apod? Nebo pokud žijeme spolu i přesto, že nejsme oddáni, bere se to jako společná domácnost a dva přijmy? Prosím o radu, pokud někdo víte... Děkuji a přeji pohodové těhulkování ![]() |
| MishaK, Barunka a Puleček | 49537 |
|
|
11.1.2012 10:43:06
Ahojte,
já jsem 19+3 a dnes jsem byla na kontrole - mám 9kg nahoře. Ale nic si z toho nedělám, pak to shodím, když proto budu něco dělat. Také si nemyslím,že 2-3kg navrh jsou špatně, naopak, máte rezervu a můžete se rozpapat. -3 kg už asi tak ok nejsou nebo??Co ti na to říká Dr.??? Jinak jsme v pořádku screening dopadl skvěle,máme velkou radost. Pro shrnutí,už jsem to sem psala - my budeme mít od kamarádky Maxi Cosi. Zítra jedeme na Šumavu na Modravu,už se hrooozně těším,konečně uvidím sníh. |
| Carlin | 40902 |
|
|
11.1.2012 7:50:14
Tak já přesně váhu nevím, na kontrolu jdu v pondělí a naše váha doma neváží moc přesně. Nicméně ten přírůstek je tak 3 kg a jsem 19+1. Když se šikovně obleču (ještě do svých volnějších věcí z předtěhotenské doby) není na mě zatím těhotenství poznat. Taky mi bylo docela dobře, nezvracela jsem a špatně mi bylo jen z hladu.
Ale já při předchozích těhotenstvích taky ze začátku moc nepřibírala a poslední dva měsíce to bylo snad kilo týdně! Takže jsem ráda, dokud přibírám pomalu. Kočárek - Michaelo a jak je velký vnitřní rozměr korbičky u Jané slalom? Třeba si to s trojkolkou ještě rozmyslím . Hledám kočárky, které mají aspoň 80 cm. A už jsem skoro rozhodnutá pro Inglesinu magnum. Ale budu asi taky kupovat starší, protože tři děti nám budou stačit . |
| Hanka+synáček | 123302 |
|
|
10.1.2012 21:42:21
Ja jsem dneska 18+1 a pribrala jsem zatim 6 kg
takze jsem spokojena je to takovy ideal bych rekla, ale holky toho bych se nebala 2 kila ted je fajn, nektery maminy se rozpapkaji az treba v 6 mesici![]() Kocarek zatim moc neresim, jen vim znacku jakou chci a nejak to nechavam byt je plno casu.. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.