Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| michaela TP červen 2012 | 124547 |
|
|
21.12.2011 15:13:36
Blani, mně dělá doktor pokaždé ultrazvuk, ale chodím ke svému kamarádovi, říkal, že to rozhodně nedělá všem, jen když je to potřeba, ale že když si někdy řekne, tak tohle neodmítá. Já se na ultrazvuk vždycky těším. Ale jinak mě nijak víc podrobně nezkoumá. Zatím jsem asi pět kilo dole, nevím přesně, kolik jsem měla před otěhotněním, mám takovou dost kolísavou váhu, ale podle oblečení si myslím, že mám tak pět kilo dole. Ze začátku jsem neustále zvracela, teď ještě taky někdy, ale začíná se to zlepšovat.
|
| Carlin | 40902 |
|
|
21.12.2011 14:28:41
Ahoj Blanko
![]() myslím, že postup tvého pana doktora je přesně podle nejnovějších poznatků gynekologie a porodnictví. I MUDr. Pařízek od Apolináře popisuje standartní vyšetření takto. Můj doktor mě tedy pokaždé vnitřně vyšetřuje (což je občas nepříjemné) a pokaždé dělá ultrazvuk. Ale podle nových poznatků to jsou nadbytečná vyšetření. Já jsem ale za ten ultrazvuk moc ráda, protože v práci pracuju se statistikou potratů a vrozených vad a pokaždé se nemůžu dočkat, že se přesvědčím, že to malé ve mně se hýbe a tluče mu srdíčko. Pořád mě napadá, co když už nežije... Teda předchozí těhotenství jsem takhle neprožívala. Mám za sebou prvotrimestrální screening s dobrým výsledkem a teď čekám na výsledky integrovaného testu. A už jsem objednaná na velký ultrazvuk ve 20 tt do Gennetu. Zatím je vše OK a přibrala jsem 1,5 kg. Moc se těším, až naší novinku řekneme o Vánocích dětem a mým a manželovým rodičům! |
| BlankaSi | 122809 |
|
|
21.12.2011 13:58:37
Ahoj,
doufám, že se všem nastávajícím maminkám daří dobře a užíváte si předvánoční pohodu a vítám mezi námi Michaelu ![]() U nás nic nového - akorát už mám 7 kg nahoře (vůbec ale vůbec to nechápu )Včera jsem byla na poradně - konečně po měsíci jsem se dozvěděla výsledky Papp A testů - a vše je ukázkové, jak se vyjádřil p. doktor . Jen mě včerejší kontrola docela zarazila - změřili mi tlak a zvážili mě, to ano, ale jinak se p. doktor jen zeptal, jak se cítím a jinak nic - žádné další vyšetření - že by mi třeba prohmatal břicho nebo udělal UTZ- na další kontrolu jsem pozvaná až 17.1. (tedy ve 20.tt)... Myslíte, že postup dr. je správný? Neměla jsem si podrobnější vyšetření vydupat? |
| michaela TP červen 2012 | 124547 |
|
|
20.12.2011 18:31:19
Ahoj holky, moc zdravím. Taky čekáme miminko v červnu, termín mám hned prvního. Můžu se k vám přidat?
A abych se představila - jmenuji se Michaela, bydlíme s manželem Honzou v Brně, pracuju jako učitelka v mateřské škole, toho času mám delší dovolenou, ani nevím, jestli se ještě do porodu vrátím. Chtěla bych, ale chodím tam jen občas, poslední dobou je tam spousta dětí nemocných a jen velmi nerada bych něco zrovna teď chytila, no pro těhotnou je to práce spíš riziková. |
| Lenka Au | 124267 |
|
|
16.12.2011 16:56:18
Ahoj!
Fifi gratuluju k dvojčatům, to si už VUBEC nedovedu představit 2 najednou! ![]() A jinak u mne nic nového až na to, že mi dneska tahali nervy ze zubu. Od středy skučim a dneska už jsem k té zubařce jít musela a takhle to dopadlo. Takže na měsíc nějaká provizorní "žvýkačka" a potom korunka nebo co. No bála jsem se, že se mi rozbláznily moudráky, tohle je ještě lepší varianta. Ale po dlouhé době mi u zubaře tekly slzy. |
| Fifi |
| • |
16.12.2011 14:00:47
Hanko, tak se to vyhlasilo vcera na vanocnim vecirku, vsichni nadseni a chodili gratulovat, takze dobry.
|
| Hanka+synáček | 123302 |
|
|
15.12.2011 20:07:58
stetoskop je fajn na takove to domaci pouziti, ale ten kontakt pres brisko mi prijde hezci,takovy to hlazeni a chytani kopancu:-D..jen me to trosku vadi, od pritele ne, ani od holek v praci ale kdyz na me sahla cizi zenska v obchode to jsem myslela ze me trefi..bylo to dost neprijemny i kdyz to pani asi myslela dobre..dneska jsem 14+3 a v pondeli jdeme s mimcem na krev na screening..jinak co se tyka prace, ja to rekla ve 12 tydnu kdyz jsem si byla jista ze uz se snad nic nestane...vrchni sice trosku brblala ze sem si nemohla vybrat lepsi dobu, ze ma nedostatek sester, ale ted uz chodi a pta se jak se ma malej to zkousla, chci pracovat co nejdyl to pujde, klidne budu v praci jen delat papiry, doma bych se unudila...a ted pred par dny jsme zjstily ze moje kolegynka z prace je taky tehule ale v 8 tydnu, tak to nevim jak rozdejcha tohle ze ji v lete odejdou 2 sestry ale musi holt najit nahradu:-D jinak holky jak se dari? deticky v poradku???
![]() |
| Fifi |
| • |
14.12.2011 18:10:45
Carlin, dik za odpoved. Videla jsem stetoskop za £5 (asi 150Kc), takze ty penize s klidem objetuju.
Cela nase rodina a pratele to vedi a jsou uplne nadseni, v praci je mi to srdecne jedno. Ti co to maji vedet to vi a zbytek je mi sumafuk. Nejhur to asi nese moje sestra, uz dlouho se neuspesne pokousi o miminko, ale bohuzel porad nic. Nejak se o tom nechce se mnou bavit, neota se jak se mam a tak netlacim na pilu a nic nerikam. Skoda, mrzi me to. Tak, jdu koupit stetoskop a poslouchat, co lumpici v brisku. |
| Carlin | 40902 |
|
|
14.12.2011 7:15:37
Gratuluju ke dvojčátkům! Po maratonu IVF je ta radost a starost z/o těhotenství asi ještě daleko větší. Tak držím palce, ať je vše v pořádku
.Stetoskop - já když jsem u prvního těhotenství cítila první pohyby, tak manžel poslouchal uchem na břichu a srdíčko tlouct slyšel. Tak jsem si od kamarádky půjčila stetoskop, abych srdíčko slyšela taky. Takže to funguje. Ale nepořizovala jsem si ho, protože mě pro kontakt s miminkem stačily ty jeho kopance . A manžel, když s ním miminko nechtělo komunikovat, aspoň poslouchal to srdíčko.Jinak v práci už jsem to řekla mladé části kolektivu a moc mě potěšilo, jakou z toho měli opravdovou radost .Ještě to tento týden musím říc dvěma dlouholetým kamarádkám, a to bude horší. Jedna se snaží o dítě už pár let a druhá má taky potíže. Každá nová těhotná v jejich okolí s nima zamává a rozesmutní, takže to asi moc radostné nebude. |
| Fifi |
| • |
12.12.2011 17:23:18
Holky, jsem ted 13+3, a cekam dvojcatka. Mame je po IVF, takze jsem uz mela 2x sono a zatim tuk tuk vse dobry. Jen me tak napadlo - co kdybych si poridila stetoskop - uslysim jejich srdicka? Co myslite?
V praci to vi jen personalni, vsem to reknu az ve ctvrtek na vanocnim vecirku. Ale je to na me uz dost videt... Diky, Fifi |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.