Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Mufina + 4 rarášci | 5426 |
|
|
14.1.2013 20:55:14
Andrýsku, my taky dělali domácí přesnídávky, nebo spíše moje mamka a ty jsou dobré i sladké, někdy jsme to měli namixivané s malinami, jindy s hruškami. Ale taky jak děti viděly třeba u Martínka nebo teď u Matěje kupovanou, hned se ptaly, jestli dostanou taky, holt tam dávají ještě více cukru než my a to ty naše jsou řekla bych sladké dost. Svou roli hraje uřčitě i ti, že domácí mohou mít v podstatě kdykoli a kupované jsou vzácnost. Já mám skleničky taky spíš pro případy, kdy není čas, jsme někde na cestách, ..... jinak jsem doma a pro prcky se vaří.
Fab., Zuzanka je šikulka to se Ti hned bude líp chystat, když víš, že to spapá. |
| Andrýsek + 2 | 109157 |
|
|
14.1.2013 20:44:43
A ty moje přesnídávky jí asi nechutnaly, protože jsem se snažila dát minimální množství cukru, prostě je to tak, no...jak si to dítě zvykne na to kupované, tak domácí pak jde někdy stranou. Teď už jí je ale sámo nekupuji, radši jí dám čerstvé ovoce, nehledě na to, že to vyjde levněji.
|
| Andrýsek + 2 | 109157 |
|
|
14.1.2013 20:25:22
A to já zeleninu miluju,jak čerstvou ( zrovna tady koušu syrovou mrkev), tak dušenou, vařenou, grilovanou...mám to radši jak ovoce a Sylva má taky ráda zeleninu.
Já třeba mám ráda mít doma v zásobě jednu, dvě skleničky, když fakt není čas nebo se třeba odněkud vrátíme a něco honem honem vařit, tak jsem to praktikovala u Sylvy. prostě se asi nic nemá přehánět a zlatá taková ta střední cesta, jako u všeho. Sylvě jsem třeba vyráběla i ovocné přesnídávky, když jsme měli nadúrodu broskví a musím říct, že o ty moc nestála, i když mě teda chutnají, tak ona má radši ty ovocné kupované. |
| Kačula + 3 | 80437 |
|
|
14.1.2013 20:16:31
Mne ty sklenicky teda taky vubec nechutnaj, vsechny voni tak nejak stejne. Ale pro me jsou k nezaplaceni na cestach nebo kdyz nestihnu uvarit, takze prave i pro to chci, aby si na ne taky zvykl. Davidovi jsem jen varila a on je pak v techto pripadech prave vubec nechtel. Prvni syn naopak nechtel nic jineho nez sklenicky. Tak jsem se tomu ted chtela vyhnout a chtela jsem zacit s obojim na stridacku, ale Ada ma jinej nazor.
|
| Fabiena+3 | 124340 |
|
|
14.1.2013 20:16:11
Zuzanka včera poprvé pochopila, že se příkrm JÍ a dneska snědla všechno, co jsem jí nachystala
. Předtím jedla cca 5 lžiček, tak toho bylo zatím málo (2mrkvičky+malý brambůrek), ale ohromný pokrok .Gab, sudy válíme taky, je hrozně spokojená, že už si umí zacílit, kam se kutálet . Největší vášeň momentálně sklízí bok sedačky, ten ožužlává a okopává, a radiátor .K těm skleničkám, mám výhrady k některým (např. Hipp dosoluje i první lžičky, jednou jsem ochutnala - ještě za kluků - a hnus, sama bych si to v životě tak neosolila a to bylo od 4.měsíce první lžička! Klukům to nechutnalo, aspoň jsem pochopila, proč se vždycky jen oklepali a nejedli.), ale Alnatura nebo Babylove je pro mě dobrá varianta k občasnému použití. Pravidelně bych ale skleničky nechtěla, i za tu cenu, že jí dávám v kupované zelenině neurčitelné množství látek, o kterých nevím. Je to konzervovaná strava, její hodnota tím znatelně klesá, je to nejen tepelně upravené, ale následně ještě tepelně konzervované, kdovíjak staré (datum spotřeby je většinou nejméně rok). Pocitově mi to velmi nesedí, je to můj osobní postoj, nic, co bych chtěla někomu podsouvat. S tou mrkví jste mě zaskočily, já diskuze obecně moc nečtu a něco důvěryhodného nemůžu nikde najít. Moje info o nejmenším obsahu pesticidů, hnojiv a jiných látek z půdy ve střední části kořene je stará 12 let, s prvním dítětem. Od té doby to samozřejmě mohlo být upravené, ale nemůžu nikde nic najít, když pominu diskuze, které jak říkám tolik nečtu. Nejde mi o dusičnany, ty jsou pro mě to nejmenší zlo, navíc od revoluce jejich obsah v běžné zelenině výrazně klesl. My jsme na tom stran dusičnanů byli mnohem hůř. |
| Barambulka L+V 06 +B 12 | 134321 |
|
|
14.1.2013 18:57:53
Gab já taky, ale syrovou. Vařenou nebo dušenou ne.
|
| Gab.+ J/1991+F/2010+E/2012 | 94727 |
|
|
14.1.2013 18:43:53
Já zeleninu miluju. Zeleninový saláty a hlavně grilovanou zeleninu. Už aby bylo zase teplo a grilovali jsme.
![]() Ale to neslaný rozpatlaný cosi mi teda nejede. ![]() |
|
|
14.1.2013 18:43:35
Gab, vidím to podobně, jsou to děti a Martínek k tomu trochu divoch, až mu jednou budeme vyprávět, co vyváděl, ...... no rozhodně lepší, než kdyby byl bulík. Akorát to chce občas pevné nervy, třeby když potřebujeme někde dojít čistí (třeba k dr.) a on se hned u dveří někde vyválí. V podstatě je to hodné dítě, akorát ještě neumí tak ovládat své emoce a když neví co a jak, zlobí, piští, bije kolem sebe, zatím to vyjádřit jinak neumí ..... však on se to taky naučí.
|
|
|
14.1.2013 18:39:12
Jo a brambory v páře docela dobrý, ale musí být dobré brambory, ne jak kolikrát z marketu jsou bílé a bez chuti hodinu po uvaření. Mrkvičku taky ujídám, mám ráda syrovou i vařenou v páře. Brokolici jsem koupila právě dnes a bude polívka + kousek pro Matěje (ale se obávám, že polívku budu jíst jen já) a i jinak mám zeleninu ráda. Manžel byl kdysi vegetarián a to jsem se vždycky smála, že já jako masojed mám ráda daleko více druhů zeleniny než on.
|
| Gab.+ J/1991+F/2010+E/2012 | 94727 |
|
|
14.1.2013 18:35:52
Tak Filda by nejradši skákal do každý vody, co vidí. Což je asi normální u dětí...
Pak taky padne do každýho bláta, co potkáme a na zahradě je jako prase furt. Já už to neřeším vůbec. Vyperu a nekomentuju. Jinak nic extra prasáckýho neprovozuje. Zatím. ![]() |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.