| Fabiena+3 | 124340 |
|
|
28.12.2012 18:17:22
Pralin, mně se prostřední dusil i jen maličkými kousky ještě kolem roka, už jsem taky měla strach, ale prý to tak některé děti mají. Naučit to nešlo, prostě dávil a nejedl a rozhodně nešlo o mačkané, jen to neměl umixované na sametovou hebkost...
. Díky zkušenosti s ním už u malé žádné závěry nedělám, je prostě maličká. Nejstarší taky jedl skoro hned mačkané, jsou každý jiný - je to legrační .OT - došlo mi, že profilovku mám zaměnitelnou s Klokanicí - kde je jí asi konec? Kdyby sem zašla, zeptala bych se, jestli jí to nevadí, já mám kontinent protinožců ráda a vůbec mě ta spojitost s Klokanicí nenapadla ![]() ![]() |
| Pralin | 95454 |
|
|
28.12.2012 17:48:17
Klokanice jo cukani chapu, bert taky nejedl hned....ale vzpominam si ze snad jako prvni jsem mu dala jen mrkvovou stavu aby si vzykl na chut a pak teprve mrkve...ale nedusil se...tohle me zaskocilo, skoro jsem si i rikala jestli nema nejaky fyzicky problem v puse...
|
| Pralin | 95454 |
|
|
28.12.2012 17:44:46
Zuzul ona se prave ale taky natahovala po kazdem nsem soustu, nemuze z nas spustit oci kdyz jime, vsechno strka do pusy....myslela jsem ze ma fakt zajem.....rozhodne ale nestrada, ma v pul roce 8,5kg :)
Peto byly tam mensi kousicky, rozmackala jsem to jen vydlickou a kdyz se dusila tak jasm se to snazila rozmixovat ale neslo mi to tak maly mnozstvi...to mlicko do toho zamichat vyzkousim.. Edvi ja vim, trpelivost...necekala jsem zazraky, jen to dáveni me prekvapilo... |
| Fabiena+3 | 124340 |
|
|
28.12.2012 17:43:32
Pralin, u prvního kontaktu je to podle mě časté, že se dítko cuká. Já měla prvního echt žroutka od první lžičky a druhého tak střední cesta, jedl, ale celkem málo a čím starší, tím méně některých jídel jedl (posléze se ukázalo, že za tím stály ty jeho alergie). Tahle poslední je váhově mezi kluky, tak bych čekala větší ochotu k jídlu, ale já jsem žádnému z kluků nedala pod 6m, druhý byl dokonce až na začátku 8m, takže se názorově držím zpátky. Já fakt nechci, aby to už jedla, chci, aby ochutnávala kvůli seznámení se s novou potravinou (alergie), aby se to tedy nějak stihlo v tom senzitivním období do 6.měsíce... A ona to fakt moc nechce, dokonce po několika dnech polykání mi dělala to, co tobě Mári, strašně se po každém kouštíčku dávila, i když do bylo vymixované do sametova.
![]() Já jsem vyčetla, že kořenová zelenina i brambor (o tom jsem to fakt nevěděla) jsou celkem slušné alergeny, takže asi petržel a celer vynechám (kluci jsou na to alergičtí oba) a zkusím rovnou brokolici. Anebo prostě přidám ovesné vločky přímo k mrkvičce, to si ale neumím představit chuť. Mrkev+rýže určitě půjde, akorát to dost staví a nás bolívá bříško, tak jsem zatím nezkusila. |
| Edvi+1+1 | 46083 |
|
|
28.12.2012 16:14:26
Jezisi jste me zblby s holcickama.Pak pisu, ze
davam ji a ne mu.navic z mobilu a to je des.tech chyb. |
| Edvi+1+1 | 46083 |
|
|
28.12.2012 16:09:37
Ja varim normalne ve vode. presne za kouknu co mame doma a nakrajim na kousky,povarim a rozmixuju. Je to rychlovka, jen do hrnicku,ponorny mixer a hotovo.varim kazdy den,co nesni vyhodim,ale to se ted uz nestava.:)
Pralin chce to trpelivost,zitra zkus znova ona na to prijde co s tim.Jen to muze chvili trvat. No a jinak krome brambor davam ji jeste brokolici,kedluben,celer,hrasek,kukurici,kvetak..a taky jsme zkouseli uz i ryzi s mrkvi. |
| Petra75+3 kluci | 123532 |
|
|
28.12.2012 16:09:16
Pralin, asi si jen potřebuje zvyknout, není každé dítko žrout. Třeba jí zrovna mrkev nebude chutnat, nebo se jí nelíbila konsistence, nemělas v tom kousky? Malý se mi trošku nadavoval, když jsem mu do zeleniny jen rozmačkala bramboru a nebylo to tak dokonale hladké.
A já mu do jídla většinou odstříkám trošku mlíka, aby mu to líp vonělo , zatím mu šmakuje všechno, překvapivě nejvíc asi brokolice, která zrovna vábně nevypadá. Krmím tak v lehátku v polosedu, šlo to ale i na klíně, jen bych potřebovala ještě třetí nebo i čtvrtou ruku, jednou krmím, druhou držím misku, třetí bych držela dítě a další, abych mu mohla vytahovat z pusiny prstíky a bryndák a tak. Začal si přímo fanaticky cucat palečky a slintá jak bernardýn. Jo a ještě pořád se neotáčí, leží a kouká a žvaní, ale budeme muset přitvrdit s cvičením, protože 8.ledna nás čeká další rande s tím milým dr.z poradny pro riziková mimina, co nás chtěl posledně poslat na rehabilitace. Tož nevím, co by řekl na dítko, které se v půlroce neotáčí. To by mě tam asi osobně doprovodil. |
| Zuzul+K 1/09+K 7/12 | 85111 |
|
|
28.12.2012 16:04:03
Ahoj holky,
doufám, že jste si všechny užily krásné Vánoce, vše proběhlo dle plánů a dětičky se radovaly.. Omlouvám se, že jsem nestihla ani popřát předem, ale v pátek nám onemocněla Kristýnka, oba víkendové dny jsme strávily na pohotovosti, přičemž důrazně nedoporučuji Mudr. Pernicu z ORL na karláku, horšího doktora jsem ještě nepotkala v neděli jsme museli vyjet znova, protože Kristýnka pořád trpěla, bolelo jí ucho a horečky neklesaly, už ani ibalgin sirup moc nezabíral. Do Motola jsme přijeli ve 13 hod. a odjížděli v půl 6, bylo to tam hrozný, když jsme měli přijít na řadu, odvolali doktorku na sál a čekali jsme dalších hodinu a čtvrt, než zase přišla, ale udělali jí CRP, vyčistili uši, dostala ATB a na štědrý den už bylo líp.Gjani, upřímnou soustrast, mrzí mne, že zrovna Vánoce máte truchlivé, ale mamince je jistě nejlíp, však sama víš ![]() Pralin, zkoušejte to, třeba se chytne, mě tohle dělala Kristýnka a nepozřela nic do 11. měsíce, zkoušela jsem to horem, dolem, i jsem jí dala lžičku samotné do ruky, at to tedy zkusí sama a nepomohlo nic. Prostě byla nejedlík, byla plně kojená a dle váhy nestrádala, byla pěkný macek. Pak v 11. pozřela trochu bílého jogurtu a dlouho jedla jen to, nějakou mrkev, maso atd. až někdy po roce, kdy to měla v pevném stavu, nic rozmačkného. Držím palce, já se tenkrát nervovala, ted už bych byla klidná, neb vím, že jí fakt nic nechybělo. Kačka ale asi bude jedlík velkej, je i strašně akční, po všem se natahuje, vše je v puse, po jídle se sápe.. |
| Pralin | 95454 |
|
|
28.12.2012 15:20:21
Tak jsem neodhadla vlastni dite...nejenze ji mrkvicka svou chuti neoslnila...ale vubec netusi co s tim a pri kazdem soustu se zacla dusit...to me docela vykolejilo s bertikem to neznam, nevite co s tim?
|
| GJana& julinka | 23941 |
|
|
28.12.2012 13:36:24
Pralin,díky i za odkaz. Podat žádost o rodičak můžeš až 3 měsíce zpětně. Doplatí ti to. Já take nemám zažádano. Mam to komplikované tím,že manžel je braný jako občan eu a kde se plete eu Tam je jednou tolik papírů. Oba musíme dokládat pracovní smlouvy a ostatní nějaká prohlášení o bydlišti atd. Je to haluz. Já žádné možnosti zeleniny z vlastní zahrádky nemám,je to škoda. Lehátko mam take,pořizovala jsem si k mamce stejně jako jídelní zidlicku. Musím si to jen přestěhovat.
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.