| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červenec 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 2030] Názory 20312040 z 8992  [Dalších 6952 >>]
Fabiena+3 124340
14.12.2012 21:28:59
Trestidlo, tak ale když víš, že ji dráždí jogurt a 2 týdny trvá, než je srovnaná, proč to pak hned zkoušíš? Smysl má právě ty věci, které jí vadí, prostě nejíst, aby si střevo trochu oddechlo a mělo šanci "pozapomenout", jinak může mít projevy nesnášenlivosti dlouhodobě... Ono to nemusí být jen mléko, moje malá třeba vypadala, že jí bude vadit i vejce, naštěstí se zdá, že to tak není. Ale jestli o něčem víš, že ji to rozhodí, tak s tím opravdu pryč, jinak se zažívání prostě nemůže chovat aspoň trochu "normálně".

Já jsem na dietu "zvyklá", většinu těhu jsem držela tu diabetickou, nezdá se to, ale přísné je to hodně, nezapomenu ty snídaně o 10g sacharidů, což obnášelo dva knackebroty nebo půlku rohlíku nebo půlku krajíčku chleba, muselo se přesně vážit, čili okrajovat třeba kousek kůrky, když to nesedělo, k tomu kvantum zeleniny, aby se zpomalilo uvolňování sacharidů, pít jen vodu, hned po jídle mazat na rychlou vycházku, přesně hodinu po jídle být doma a změřit glykemii a další cokoliv k jídlu nejdříveza další hodinu... Měla jsem hlad, že bych hlodala i plast, kdybych to ukousla ~f~ a k tomu mě z té zeleniny pálila žáha a nadýmalo, navíc vstávání na budík mezi 6-7 ráno, aby se jídlo snědlo ve vhodném čase, budík v noci kolem druhé, aby nebyla dlouhá noční pauza... Proti tomu je nějaká bezmléčná vlastně sranda. ~;)
trestidlo 124082
14.12.2012 20:43:42
Fabiena: tak fakt doufam, ze mame jen tu nesnasenlivost. Na tablety se podivam, dobry tip. Ja treba jim i tu kinder cokoladu a to vypada docela dobre. Zatim jsem si hodne jista ze zadala casteji kadit po jogurt a syru. Mleko ciste uz nezkousim vubec:) Jenze je to takove dlouha trat, 1 jogurt ozkouset, pak 14 dni cekat nez se stolice srovna a znova a za chvili je male pul roku. Kamoska rikala, ze se ji po prikrmu ""brambor"" uplne zhutnela stolice, to ja doufam, ze se mi aspon trochu zahusti;)

Kacul: snad uz se nam/vam to brzy srovna.
Kačula + 3 80437
14.12.2012 20:41:52
Edvi tak super. Tak at je dnesni noc podobna.
Pralin, tak asi ma jeste fakt cas. Jak ja se znam, tak bych byla trochu nervozni, ale ja jsem zvykla na aktivce. Adam je taky lenoch. Ja jsem Adamkovi vzdycky trochu pomahala, aby vedel jake svaly zapojit a pak to zvladl sam.
Edvi+1+1 46083
14.12.2012 17:49:51
Holky jak to tak čtu s těma alergiema tak to je úplně šílené se takhle hlídat. Fakt si to neumím představit, já co sťapu všechno ci vidím. I čokolády jím po tabulkách.~a~

Jinak u nás se příkrmy na tvorbě mlíka nijak neprojevili, mám ho zatím hodně. A holky jupí dneska jsem v noci kojila jen 3x, normálně jsem ráno nevěřila vlastním očím a dokonce jsem spala poprvé skoro 2 hodiny v kuse!!!!!

No my dnes byli celý den na pochůzkách, úřady, obchody, vyřizování a malého jsme museli tahat sebou, tak je z toho bobek trošku rozhozený, protože jsme ho pořád museli vyndávat z auta do kočáru a občas jsme ho vzbudili :-( No zas máme vystaráno na nějakou dobu. A tatínek zas nakupoval prý vánoční dárečky, ale většinou mu to dává hned, tak máme zas další hračky.~t~~t~
Kačula + 3 80437
14.12.2012 14:58:02
Petro, tak to je u nás naprosto stejné. Starší taky všechno počítá a všechno musí být přesně rozděleno. Taky furt slyším stížnosti typu, že D jsem odnesla do postýlky a jeho ne...no někdy je to úsměvný a někdy dost na palici.
Nejstarší syn (je mu 6 a půl) se mě taky ptal, jestli náhodou dárky nedávají rodiče, asi se o tom bavili ve školce, tak jsem mu to podala tak, že dětem, co věří na Ježíška, nosí dárky Ježíšek, když děti věřit přestanou, už od Ježíška žádný dárek nedostanou. Tak prý teda věří, protože my by jsem mu prý určitě to kolo a lego, co chce, nekoupili ~t~. no a prostřední syn (jsou mu 3) si momentálně plete Mikuláše s Ježíškem a dokonce i narozeninama. Ptal se jestli od Ježíška taky dostane dort se svíčkama...

Trestidlo, taky doufám, že se to brzo upraví, ale Adámek to nemá tak jako Zuzka od Fabieny. Má "jen" tu nesnášenlivost (doufám), takže skryté mléko jim. A hlen ani krev už dlouho neměl (ťukám jak můžu).
Fabiena+3 124340
14.12.2012 12:06:00
Petro,
mladšímu je 8 a loni naprosto odmítl navrtávání starším, kterému to ve škole asi už nějak podali ostřeji (on ale opravdu věřil ještě ve 3.třídě a nenechal se zviklat). Chodil za mnou a skoro plačky se ujišťoval, že ten brácha něco kecá a že Ježíšek chodí a nosí dárky, viď mami? Určitě musí vědět, co se o tom říká mezi dětmi, starší sourozenci jim to prostě nandavají obzvlášť tvrdě. Ale on se brání (bránil, letos naťukávám opatrně a nevím jistě). Oba každopádně věří, že Ježíšek jim nosí tajná, nejniternější přání, dárek, o kterém nikdo neví, od koho je... Zuzka bude muset něco dostat, protože oni věří, že na děti Ježíšek nezapomíná.

Trestidlo, sušenky jím taky, některé jsou zcela bez mléka. Koukáš na složení, jestli jí nevyhovují právě ty, co ji nemají čím dráždit? Jsou děti, které mají "jen" zažívací potíže z mléka požívaného matkou, ne přímo alergii. Bolesti bříška, častější, ale neprůjmové (ne tak tekuté) kakání. Nemají hlen, krev a neprospívání plus mimozažívací projevy - ekzém, alergie, astma, což jsou právě příznaky alergie. Tak třeba je u vás "jen" toto... Že to u většiny ustupuje, je pravda, ona bývá alergie na různé složky mléka a některé ustupují brzy, jiné třeba nikdy. Každopádně se doporučuje důsledná eliminační dieta na půl roku a potom opatrně zkoušet, proto tu dietu držím (snažím se, když o skrytém mlíku nevím, tak to právě podle Zuzky zjistíme a je to k vzteku, kam všude to výrobci rvou). Kojit chci každopádně co nejdéle, tak s delší dietou počítám. A vápníku mám myslím dost. Nemáš tablety obsahující mléčné složky? Není to výjimka, já jsem musela hledat, abych našla bez mléčných složek ~d~.
trestidlo 124082
14.12.2012 7:31:10
kacula: prosim prosim, at se to upravitm po prikrmech;);) nám vsem, tohle je trápeni. dneska budu zkouset půlku te tablety vapniku, doufam to projde.

fabiena: ja mam pocit, ze ty mas snad jeste horsi variantu, cokoladu jim, susenky taky. a instantni ovesne kase, kde je susene mleko. a nitky krve nastesti nebyly. ale nejim jogurty, syry (to trpim), mleko, smetanu do omacek...
Petra75+3 kluci 123532
13.12.2012 22:53:42
Fab, ale tví kluci už jsou větší, nebo ne? To ještě pořád věří na Ježíška? U nás je to tak napůl, Davča to v 5 letech ještě neřeší, Mara ve skoro 8 už o tom dumá, jak to je. On už loni jako prvák chodil ze školy s tím, že stejně všechno kupují rodiče. Tak jsem mu to tak nějak zaobalila, jako že kdo chce věřit a věří na Ježíška, ten má dárky od něj, ale že jinak můžou kupovat a vyrábět dárky i lidi, kteří chtějí někomu udělat radost. Nevím, jak si to přebere letos, zas je o rok starší. A balíčků pod stromkem musí být pro všechny kluky stejně, pořád řeší, co kdo má a nemá, kolik který dostal sladkostí, kolik času strávil u PC, kolik pusinek dostal ode mně nebo dal mrňousovi. Pořád poslouchám: To není fér, že.....~o~Zajímavé je, že nás dospělé neřeší, že bych třeba měla dostat taky tolik dárků jako oni, to zas ne.~;) Takže Šíma dostane i nějaké nové hračky, kluci toho jako mimina zas tolik neměli. Ale dostane taky věci praktické, dudlík, hrníček, cestovní misku, capáky a tak.

Byli jsme dnes zase na kontrole na neurologii a je úplně v pohodě.Culil se na sebe do zrcadla, povídal si s paní dr. a když ho zvedla za nohu do vzduchu, začal se řehtat nahlas. Takže vše v pořádku, máme přijít za tři měsíce a to naposledy, pak nás už propustí. A to se prosím pěkně, lenoch jeden, ještě stále neotáčí, jen tak trochu nabok a jen občas. Prý má ještě čas.
Fabiena+3 124340
13.12.2012 22:25:33
Tak to je pravda, že kluci by si mohli myslet, že se na Zuzku Ježich vykašlal ~e~. A kdyby jí dal plenky, tak to nejsou tak hloupí, aby nevěděli, kdo jí to pořád kupuje, že. Mají mě přečtenou.
Ještě to nějak doladíme...

S tím mléčným, já když nedej bože v něčem nějaké skryté mlíko potkám, tak Zuzka kaká hned hlenité kakání a víckrát denně, většinou 2-3.den po kontaktu s tím mléčným jsou tam nitky krve. Uklidňuje se to tak týden a nesmím opravdu nic. Naposledy asi před měsícem muselo něco být v uzeném mase. Oni to přidávají prý skoro do všech uzenin, ale myslela jsem, že se to týká buřtů a tak, maso mě nenapadlo a nenapadlo mě, že řezník prodává balené maso vyndané z obalů... Jsem od porodu podruhé dělala šunkafleky a Zuzka z toho měla týden trápení ~8~. Vápník si myslím je bez problémů, kupuju rýžové mléko obohacené kalciem z DM, sypu si do jídla mořskou řasu Nori, ta je na vápník hodně bohatá, a sem-tam lupnu tabletku vápníku a D-vitaminu z DM. Nakonec toho mám asi víc než z těch mléčných výrobků, protože zase tak moc jsem je taky nejedla a hlavně jsem to moc nehlídala, kolik toho vápníku v tom sním. Teď, jak jsem se bála, aby mi neřídly kosti, tak mě přestávají bolet klouby i zuby ~z~. Ale chybí mi jídla zapékaná se sýrem ~n~, no a ta čokoláda... a nemůžu tím pádem vůbec žádné vánoční cukroví, které musím upéct... Njn ~d~.
Pralin 95454
13.12.2012 22:25:01
Gab. no vidis, to je hezky vid?:)

Kacul praveze ani na bok...jako kdyz ji nabidnu ruku tak se spolu prekulime ale jinak iniciativa nulova:)
[<<Předchozích 2030] Názory 20312040 z 8992  [Dalších 6952 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.