| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červenec 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 490] Názory 491500 z 8992  [Dalších 8492 >>]
Fabiena+3 124340
31.5.2013 8:23:27
Jinak naše malá už bravurně leze, začala přesně v těch 10m, teď už jsou to 3 týdny a nic před ní není uchráněno, velmi rychle pochopila, že věci maličko nad její pozicí lezce jsou nejzajímavější, takže si začala sedat na paty a volnou rukou rabovat, no jsem jí vděčná, že mi nechala tak dlouho prostor se radovat z víceméně neakčního miminka ~:-D.

Začala hodně jíst, to jsou tedy porce, ještě před měsícem nejedla plnou přesnídávkovou skleničku příkrmu a teď nešťastně hýká, když to dolupe, že chce ještě, takže vařím zřejmě objem takové té větší sklínky pro batolata. Zatím jsem žádnou takovou nekoupila, abych mohla vyzkoušet, jestli by jí to stačilo.

Mám ale problém, nemůžu vymyslet, co jí dát jako dopolední příkrm. Dostává zatím masozeleninu v poledne a kaši s banánem večer, pořád striktně bezmléčná dieta, a bohužel mi odmítá krom toho banánu v kaši veškeré ovoce. Už jsem zkoušela dusit, syrové strouhané, přesnídávky, dokonce jsem se kousla do zadele a zkusila přislazenou variantu s cukrem, nic, nechce, šklíbí se, pláče. Jogurt nemůžeme kvůli té alergii a nemůžu vymyslet, co jí tedy dát, už dává najevo, že by dopoledne taky něco slupla... Přestala mít v oblibě kukuřičné křupky, jakoby hledala něco, co nemůžu vymyslet ani já.
Nemáte někdo nějaký nápad? ~f~
Fabiena+3 124340
31.5.2013 8:16:03
Ahoj ~3~

Petro, jasně že běžné otázky na to, jak je dítě živené a jestli dudlík a jak pije a v noci spí atd., to je běžné a pokud to vzápětí nepřejde do srovnávání - "jo, to ten můj to měl tak a tak a bylo to lepší/horší...", tak to okamžitě zapomínám ~;). Já teď se třetí to už nevnímám prakticky vůbec, ale taky mám štěstí na svoje osobní okolí. Mnoho jiných maminek to tak nemělo a vyslechla jsem i neskutečné věci, naprostá většina z toho v nejbližší rodině a hodně právě v tom napjatém vztahu matka-dcera.

Komentáře, které vyslechla Edvi, pokládám za velmi necitlivé a od maminky málokdy chodí necitlivé komentáře (obecně), proto za tím lze tušit nějakou osobní nepříjemnost, je samozřejmě možné, že je v tom jen velký stud, který cítí hodně žen z generace našich maminek. Nenašla jsem způsob, jak jim racionálně vysvětlit, že není možné se stydět za krmení malého miminka, flašku by mu opravdu dal každý úplně kdykoliv a kdekoliv, ale s vykukujícími centimetry kůže na prsu někde v koutku má psychologický problém tolik lidí ~d~. Je to těžké.
Gab.+ J/1991+F/2010+E/2012 94727
30.5.2013 17:53:01
Stejně je mazec, jakej je rozdíl mezi dětma narozenýma v rozmezí jednoho měsíce...
Mufina + 4 rarášci 5426
30.5.2013 16:46:31
jéjej, Petři, Ty si užíváš, ucho, krk ~6~ , tak ať bacily šupem vyženeš a je Ti dobře.
Počasí si z nás fakt dělá srandu ~n~

My byli včera na 10ti m. prohlídce, Matěj váží 9450g a měří 74cm. Stále bojkotuje jídlo, občas i mlíko, jen v noci si dá pořádně do nosu, to asi v polospánku nevnímá, že do něj chceme něco dostat a vyzunkne víc než přes den a hned 3x. Já mu snad i uvařím na noc nebo co. Stále neleze, posouvá se jen dozadu nebo točí dokolečka, různě se nadzvedává (někdy ty pozice vypadají srandovně, pohodář hadra), snaří se dostat na kolínka a pérovat - tam se den ode dne zlepšuje. Vydrží v sedu, ale sám si sednout neumí, tak má zatím na lepší rozhled smůlu. Dr. se ptala, co umí a prej jstli chci s ním chodit na rehabko cvičit, já že neeee a ona fajn, dáme mu ještě chvíli čas. Tak snad to matěj brzy všechno dožene, myslím, že je jen líný a totální pohodář, tak co by se někde hrnul. Mě to kolikrát připadá jako scifi, co vaši prckové umí. Mě to zatím vyhovuje tak jak je, má to i své výhody ~;) takže momentálně je to zcelka v režii Matěje, ale jakmile začnou prázdniny a budu na něj mít více času, tak se do něj pustím.
Petra75+3 kluci 123532
30.5.2013 15:26:54
To je ta nevýhoda internetových diskusí. Naživo by bylo snadnější rozvést myšlenku nebo dovysvětlit, jak to bylo míněno. Takhle někdy dochází k nepochopení. Ale to nevadí. Souhlasím s tebou, že to, co si Edvi musela vyslechnout od maminky, jako že se snad má stydět za kojení na veřejnosti, je opravdu hodně přes čáru a nejhorší na tom je to, že je to zrovna maminka, kdo ji takhle sráží. Takhle kdyby něco takového řekla tchyně, ta by se dala poslat do...

Holky, to naše mládě začíná být pěkně vychytralé. Tuhle se natahoval k jídelnímu stolu, držel se konečkama prstů, stoupal si na špičky a vydatně funěl, ale neviděl tam. Tak se přechytl na mě, začal mě tahat za tepláky a jasně naznačoval, že chce zvednout. A taky se před ním asi budeme muset schovávat s pro něho nevhodným jídlem, jak kluci šustnou papírkem, tak zbystří a začne je pronásledovat.

A mě strašně bolí v krku, budu muset nastudovat nějaké osvědčené rady, jak si od toho pomoci, nebo se zblázním.
30.5.2013 11:49:01
Myslíme každá něco úplně jiného, ale patologie asi fakt ne... Jsem se nějak moc rozjela.
Rozhodně mi nepřijdou divné otázky A kojíte? A dudlíka máte? A už chodí sám? Taky je slyším a je to spíš projev zájmu. Ale poznámky a komentáře maminky Edvi mi "normální" nepřijdou. Jakože se s ní stydí chodit mezi lidi, když kojí a podobně. Nebo mám prostě jen štěstí na lidi kolem sebe.~;)

Ať je brzo dobře. ~x~
Petra75+3 kluci 123532
30.5.2013 11:35:04
Tak to já bych za těma otázkama a poznámkama o kojení( a jiných podobných tématech) u většiny lidí nehledala žádnou patologii, to mi přijde přehnané. Myslím, že hodně lidí se ptá tak nějak konverzačně, ono se to nabízí- A kojíte? A dudlíka máte? A už chodí sám? Navíc se to v každé generaci, nebo spíš i častěji, mění, různá doporučení, to co je jednou správně, je za pár let úplně špatně.

Ten zánět stř. ucha fakt mám, dostala jsem nějaké ATB kapky a mám ještě přijít. Je to hnus, hučí a šumí mi v uchu, už to teda nebolí, ale dělá mi zle hluk, takže kluky s tatínkem posílám ven, jak to jen jde. A dneska to nepůjde, protože tam pro změnu zase prší, tak to tu do večera zblázním.

Mrně už konečně líp spí, usíná mi sice pořád v náručí, ale dá se položit do kočáru, nebo někdy i do postýlky, když jsme tu sami a je tu klid. I večery jsou lepší, a v noci se budí většinou jen jednou, tak je to s ním už fajn.

28.5.2013 9:03:57
Taky mi přijde, že je za takovými poznámkami nějaká patologie, není to úplně "normální".
Já mám tedy štěstí na lidi kolem sebe. Potřebu komentovat moje kojení či spíš nekojení u Filípka měla jen jedna "kamarádka" a tu jsem eliminovala i z jiných důvodů... Ale jinak mě ostatní spíš podporovali. Uvidíme, když budu Eminku kojit třeba ve dvou letech, jak budou reagovat, ale třeba moje maminka to neřeší vůbec...
Fabiena+3 124340
27.5.2013 21:37:03
Andrýsku, ty jsi se pro krmení UM rozhodla víceméně svobodně (jasně, kdyby to šlo "samo", tak bys taky asi déle kojila, ale ve tvé situaci sis vybrala celkem v klidu a sama), proto ani nemáš tak velkou potřebu druhým sdělovat, jak je tvé rozhodnutí nejlepší na světě a jak se také oni mají přizpůsobit tomu, co je pro ně nejlepší. Ctí tě, že nikomu nevyčítáš ani neradíš nevyžádaně, stejně jako každou jinou, která to nedělá ~x~, nicméně mnoho žen, které byly k omezení kojení (nebo naopak v minulých letech se zase mnohé ženy cítily ke kojení přímo tlačené a taky to nesly velmi nedobře) poměrně dost tlačeny, což minulý režim dělal mnoha metodami a poměrně direktivně, tak to mají postavené přece jen jinak. Mají s tím "problém" a ten problém se projevuje často právě v nejbližší rodině, vůči nejbližším členům.

Máš určitě pravdu, že to také může být zástupný problém, že některé matky mají potřebu dcery stále nějak kárat a "vychovávat". Ale i tak, není to náš problém, co si matky řeší, to jsem tím chtěla říct. Už nejsme děti, názor vyslechneme a myslíme si své, zkrátka ať si naše blízká ženská osoba řeší jakýkoliv svůj problém, lépe aby si ho řešila sama a nikoliv skrze nás ~6~. Porod, kojení a výchova malých dětí jsou velká ženská témata, téměř žádná matka se nezdrží nějakých promluv, nicméně necitlivé poznámky toho typu, jak psala Edvi, ukazují i na nějaký bolavý důvod, který k tomu vedl, si myslím ~d~
Petra75+3 kluci 123532
27.5.2013 13:33:58
No to počasí je fakt super. ~o~ Já mám asi zánět středního ucha, v noci mě tak bolelo a s ním celá hlava, spolkla jsem paralen, ale moc to nepomohlo, půl noci jsem nespala, do toho se budil i prcek, dělá si ze mně dudlík, potvůrka, dřív, když si napil, tak jsem ho dudlíkem ucpala a spal dál, ale teď ho moc nechce, šermuje rukama a nadává a uklidní se jen u kojení, ale přicuclej být celou noc nemůže. No hrůza. Pak jsem si vzala ještě ibalgin, ani nevím, jestli ho můžu při kojení, ale už mi to bylo jedno, a trochu jsem se vyspala. Ucho už bolí míň, ale je zalehlé a mám v něm ozvěnu. Jedeme s klukama na logo, tak se asi rovnou stavím na ušním, další takovou noc už nechci.

Andrýsku, taky to nemáš lehký.~6~ Chlap ti moc nepomáhá, podpora od rodičů taky všelijaká.
[<<Předchozích 490] Názory 491500 z 8992  [Dalších 8492 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.