| a je to? | 72327 |
|
24.3.2014 21:35:59
Jdu Vás rychle pozdravit, nějak se to tu rozjelo, tak snad stihnu i dočíst.
Prohlídka je za námi, malá má něco přes 11 kg/80 cm, rostou jí momentálně dva zuby, tak kudy chodí, tudy slintá. Dnes se naučila říkat tata, baba, včera blé. Ale máma furt nic. Očkování jsem taky nikdy neřešila, obě holky to zatím zvládají dobře, bez reakcí. Max. starší měla jednou zvýšenou teplotu. Jinak u starší mám teda odklad školní docházky. Zítra musím dát do kupy papíry a poslat to na školu. Je hravější a neudrží moc pozornost - dle PPP. Já s ní doma nemám problém, vydrží se mnou počítat, psát a malovat klidně celý dopoledne. Poslední dobou mě prudí i s angličtinou, tak sem tam něco prohodím. Ale poslední dobou je docela umíněná. A taky drzá jak opice. Dala jsem mojemu svolení praštit mě do hlavy čímkoli ve chvíli, kdy začnu básnit o dalším miminku. |
| mochito | 37531 |
|
24.3.2014 17:45:11
Tak my už máme priorix za sebou, zda bez reakce, to se uvidí, prý za 10-12dní.
Strhli jsme váhu 8,1kg a 81cm takové hezky stejné to má. Nu a zas jí nabírala obraz, že je bledá, tak sice trochu klesl od minula, ale furt je ok. Mám jí dávat takovou železitou minerálku il sano, možná to někdo znáte, tak jsem zvědavá, jestli jí bude pít. Furt kojíme, ale posledních asi 10 dní spí konečně sama celou noc bez KOJENÍ a skoro i bez buzení. Takže slavíme![]() |
| Judy+2 | 95918 |
|
|
20.3.2014 11:29:02
Aha, já jsem to očkování zatím tak neřešila, tak jsem to ani víc nikde nečetla. Starší nikdy žádnou reakci neměl, mladší měl akorát na hexavakcínu v roce - v místě vpichu měl otok a pak modřinu.
Albar, zrovna včera jsem u Vás byla na návštěvě - podávat daňové přiznání Přehradu znám, tam je to pěkné, taky jsme tam už byli. Já to taky vidím až na jaro - léto, až budeme mít za sebou ten zákrok.Jerry, je to v dětské nemocnici v Brně. Právě poprvé byl na očním, ale operoval ho profesor z ORL. Teď prý má být přímo na ORL, nevím proč. Ale operovat ho bude ten stejný doktor, nějaký super-hyper. Tak snad to bude v pohodě. |
| Albar | 93722 |
|
19.3.2014 16:18:36
Tak než jsem to sesmolila, tak už ti odpověděla Jerry.
Jerry, to je ještě rodila stejná PA ![]() Judy, jestli jdete do dětské do Brna, tak přeju pevný nervy. Sestra tam byla vloni s malou dvakrát, jednou jí trhaly nosní mandle, pak krční a taky nějak zprůchodňovali ten slzný kanálek. Domlouvala to snad měsíc dopředu a nebyli schopný ji říct, jestli to udělají najednou nebo to očičko bude jindy. Oni by klidně dávali děcku dvakrát narkózu, jen proto, že se nejsou schopný mezi sebou domluvit. Tam moc záleží, na jaké oddělení se dostaneš. Já mám zkušenost jen s infekčním, neurologií a internou a to bylo bez problémů. Byla jsem tam s Kačkou v 21 měsících, ještě jsem ji kojila, bez problémů jsem s ní mohla být na pokoji. Neteř měla necelé tři roky a taky tam byla sestra s ní. |
| Albar | 93722 |
|
19.3.2014 16:13:58
Judy, když tak mi napiš na mail a domluvíme se
Viděla bych to ale nejdřív na duben, ted´ jsou holky nemocné. Auto máme, klidně můžu přijet. U nás ani nevím, kam pořádně jít, my chodíme do města krmit kačeny, na hřiště a na přehradu, tam je taky hřiště a je tam pěkně. S tím očkováním, Kačka měla po priorixu febrilní křeče, mám strach, aby Hanička nedopadla stejně. Zjednodušeně, po druhém roce klesá riziko neurologických komplikací, navíc je to živá vakcína. Sestřenice syn měl po něm febrilní křeče taky, navíc se neuvěřitelně zhoršil (je postižený). Z těch tří nemocí mám strach jen ze spalniček, zarděnky ani příušnice podle mě taková katastrofa nejsou, bohužel očkovat to zvlášt´ a postupně u nás nejde ![]() Nejsem proti očkování, ale chtělo by to trochu s rozumem, ne do těch děcek nacpat co nejvíc vakcín za co nejkratší dobu. A když si vzpomenu, jak se Kačce po každém očkování zhoršil exém |
| mochito | 37531 |
|
19.3.2014 15:34:46
Albar, tak to je hodně povedené takhle stejně porodit, ať dobře rostou
![]() Judy, náš mladej taky zatím žádné známky nachlazení nemá. Taky vzpomínám na holky, ještě Mazuma třeba se přesunula někam na facebook a dala nám košem škoda no...Tak máš taky starost s operací co, ale s takhle malým prckem bych teda určitě chtěla být, to ti snad musí umožnit. A očkování MMR po 2 roce prý velmi snižuje riziko reakcí, je to i na vakciny.net Já Simču zítra nejspíš už naočkuji, jestli nebude vadit ta rýma před asi 10 dny. Nikdy zatím nikdo z dětí reakci neměl, tak budu věřit. |
| Judy+2 | 95918 |
|
|
19.3.2014 13:22:46
Jo a proč odkládáte to očkování? Já si zase říkám, že jsou to dětské nemoci, které právě pro malé děti můžou být nebezpečné. Myslíte, že když to bude třeba za půl roku, že to budou děti zvládat lépe, bez reakcí? Sama nevím, čemu věřit. Doktoři doporučují dodržovat kalendář, mamky to hromadně posunují
![]() |
| Judy+2 | 95918 |
|
|
19.3.2014 13:20:55
Jerry, náš si taky užil sobotního "krásného" počasí. Měli s kroužkem celodenní výlet. Ještě měli pokyny, že ráno to můžou kvůli počasí zrušit. No lít začalo až po odjezdu a pršelo skoro celý den. Po příjezdu jsme kluka naložili do vany, prolívali čajem a polívkou, vypadá OK
Albar, to by bylo super, sejít se. No Dorka je taky kousek od nás, ale už se dlouho neozvala, asi nestíhá. Jezdíš autem? My to máme k Vám kousek busem. Je u Vás nějaký park nebo tak něco? Moc to tam neznám. U nás na vesnici teda jen malý parčík, kde se dá procházet, jinak vůbec nic zajímavého ![]() Často vzpomínám na holky, co psaly, ale zmizely. Třeba Feketka, ta měla holčičku předčasně narozenou, jak se jim asi daří? A z těch věrnějších Dorka dlouho nepíše. A jak se asi daří Dee, jestli nás čte? Nás čeká zase v květnu zákrok na očním - vloni spravili drobkovi slzný kanálek v jednom očičku, druhé celkem šlo. Ale jak roste, tak se mu to asi ucpalo nebo prostě nerostlo dost. Je vidět, že mu to očičko více slzí. Jdeme ale až začátkem května. Doufám, že jdu s ním. Na papírech nic nebylo a když jsem tam volala, sestřička říkala, že slíbit mi to nemůže. Přednost mají maminky postižených a kojící. My teda taky pořád mlíčko, ale už je větší. Tak doufám, že nás nevyšoupnou. To bych se pak otočila a jela jinam. Vloni jsme byli na očním, tam nám přímo rezervovali předem pokoj. Teď to prý musí už být na ORL a tam jsou asi jiné manýry, no. ![]() Jinak jsem hrozně uhnaná, prcek vše chce, všude chce běhat po domě, vše bere. Teď chce jíst sám, ale lžící mu to nejde, tak jí rukama a to třeba i rýži se šťávou. NAvíc občas si něco narve do pusy, pak to požvýká a vyplivne. No uklízím po každém jídle jak divá. Ach jo! Nechce se nechat jen tak krmit, prostě se musí účastnit. Lassie, ty zážitky z nemocnice, to je hrozný. Já nevím, proč to někteří doktoři dělají, když je starosti běžných lidí tak obtěžují? ![]() |
| Albar | 93722 |
|
19.3.2014 13:06:44
Jedné setře se narodil chlapeček v pondělí, druhé v úterý, jsou spolu v porodnici
![]() |
| Albar | 93722 |
|
17.3.2014 13:21:23
Jerry, škoda že Ondrovi nevyšlo počasí, celý týden bylo tak pěkně.
Hanička má rýmu, ale vymlouvat se na to nebudu, za týden by doktorka psala znovu, že máme přijít. No uvidím, s čím na mě vytasí, ale kdyby narovinu řekla, že bude chtít za každou cenu očkovat priorix hned jak to půjde, tak jsem k ní Haničku ani nehlásila ![]() Sestra očkovala malou snad ve 2,5 letech úplně v pohodě a bez keců, proč to nejde všude ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.