| bonsaj | 129846 |
|
|
2.11.2012 12:09:38
No přemýšlím, že jsem napsala nějakou blbost, někde jsem to četla, ale to bylo asi k začátku těhotenství a myšleno celkově. Pardon
![]() To já právě Marťo nevím, kolik tam dát těch ořechů atd-dávám odhadem, aby to bylo husté prostě a bylo to v tom vidět. A počet nevím, to záleží, jak děláš veliké. Většinou ale dělám dvojitou dávku-u nás to jí jen manžel, takže extra moc jich není. |
| Martina 78 + 2 kluci+1slečna | 23330 |
|
|
2.11.2012 12:04:02
Bonsaj a kolik těch marokánek tak je? Zdá se to málo neodhadnu... a kolik tak těch ořechů a ovoce?
|
|
|
2.11.2012 12:01:44
Bonsaj, půl kila týdně to fakt mimi samo nenabírá tak cca snad 150g takže to je tak 2-3kg za měsíc asi max pak to bude ta voda. Já to měla u obou kluků a strašně teď zatím snad ne. Hodně pít minerálky a mohlo by to ustoupit zkuste.
|
|
|
2.11.2012 11:59:26
Samm,
zda máš váhu OK a na stejné podlaze.. tak to můžou být otoky, ale to by jsi zase cítila, že jsi nateklá. Vánočku tuto jíme i 14 dnů, ale musíš dát do sáčku jinak ztvrdne tak zda v tom to nebylo?? Kynuté těsto je OK jen ten kvásek je navíc a prostě kyne tak se musí hlídat aby měla dost místa tak aspoň trojnásobně nebo to potom zamačkat zpět do mísy když utíká. Klidně nechávám kynout celý den, když nemám čas na pečení a peču až pozdě věčer. |
| bonsaj | 129846 |
|
|
2.11.2012 11:31:25
Teda Marťo, to je nějaké složité :) Já jsem zvyklá vše naházet do pekárny a vytáhnout pak hotové těsto, žádný kvásek a hlídání. Tak to nevím nevím
![]() ![]() Marokánky dělám z 1/4 litru šlehačky, 4 lžic hladké mouky, 5 lžic cukru a 1 lžíce medu-všechno smíchám a zahřívám ve vodní lázni než to zhoustne. Potom přidám kousek másla (asi tak 50 g) a zahustím směsí sušeného nebo kandovaného ovoce a ořechů (na kousíčky všechno). Pak se udělají na plech hromádky nebo placičky a peču asi 10 minut na 160 st. Moje babička to dělávala z mlíka, ale nemám přesný recept, tak dělám podle tohoto. Ann, tvrdnutí se neboj, když to není extra moc a jsi zavřená. Mně ještě dr. ani magnezko nenapsal a to mám teda děsné bolavé poslíčky. Ale na kontrole jsem byla zavřená a teď už to přežiju nějak, však termín se blíží:) Samm, tak píšou, že mimi teď dost přibírá, tuším půl kila týdně. Ale je to teda fakt dost. Asi si zavolej k dr. radši. |
| Sammaelka+S12/12+V8/16 | 88550 |
|
|
2.11.2012 11:29:49
Já vlezla na digitální, takže tam to měří asi přesně, pootočit se ničím nedá...
Jako poslední asi týden se mi blbějc chodí, protože mám nateklý nárty a jaksi mi zmizely kotníky, ale nejsou to nijak šílený otoky, jen lehce. Tak si řikám, že to může být tak kilo, víc asi ne, takže kde je tch zbývajících 7???? A vážila jsem se v domácím (teplákách a tričku) a bylo to před oběděm, takže jsem nebyla ani napraná jídlem nebo tak. No je to fakt záhada. Předpokládám, že v pondělí na kontrole mně doktorka asi zabije :( ![]() |
| ratunka | 32460 |
|
|
2.11.2012 10:30:20
Samm, tak to je fakt divné, u nás ještě funguje taková finta, že děcka potočí kolečkem na váze a nastaví jinou výchozí váhu, třeba plus nebo minus pár kilo, ale máme starou váhu, nedigitální.
Jinak mě teda napadají jen ty otoky a voda, ale v takové míře - to by asi nemělo být:-((( |
| A26 | 128858 |
|
|
2.11.2012 10:17:02
Samm a nemáš třeba otoky? Že bys něco přibrala + ještě zadržená voda? Já teda za tři týdny přibrala 3 kg, což byl pro mě taky celkem šok...
|
| Sammaelka+S12/12+V8/16 | 88550 |
|
|
2.11.2012 10:11:09
Ahoj holky,
Marti taky jdu na MD za dva týdny ![]() Tak si představte, co se mi stalo. Včera jsem vlezla na váhu a to jsem neměla dělat. Od poslední kontroly (8.10) jsem přibrala 8kg !!!! ![]() ![]() Tak mně to docela vyšokovalo, protože to je stejně, jako za celý těhu (předtím jsem měla taky +8kg, takže teď už mám najednou +16kg![]() ![]() ). Tak se furt ptám sama sebe, jestli je všechno v pořádku, jestli to není nějaký problém...takovéhle brutál přibírání by asi nemělo být ne, 8kg za měsíc je strašnej masakr ![]() ![]() Byla jsem z toho docela špatná. A nejdivnější na tom je, že se na to vůbec necítím, jako že bych nějak extrémně přibrala, počítala jsem, že budu mít navíc tak o 3kg ale ne toto Co si o tom myslíte?Jinak k těm vánočkám - já s kynutým těstem nejsem kamarád, prostě ho neumím. Sice se mi povede hezký, i hezky vykyne ale po upečení je během krátké doby jako šutr a jíst se to skoro nedá Vánočku jsem zkoušela dělat loni poprvé, byla dobrá hned, ale jak říkám no, druhej den už nepoživatelná, jsem s ní mohla jít rozbíjet led :(Pekárnu jsem dostala k vánocům, tak možná že zkusím letos těsto v pekárně a uvidíme. Pekla jsem v ní párkrát chleba, ale nebyla to žádná extra sláva, moc mně to nenadchlo. Kupovaný klasický hotový bochník Šumavy je prostě lepší ![]() |
| ratunka | 32460 |
|
|
2.11.2012 9:54:23
Postýlku dnes manžel sestavil, tak to zítra povleču a budem číhat
![]() ![]() |
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1
Tříkrálový průvod PrahouPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.