| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : prosinec 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 1679  [Dalších 1509 >>]
Martina 78 + 2 kluci+1slečna 23330
1.11.2012 9:30:10
A to chování to byl takový drobínek 47cm a sotva už 2,5kg svojí pak budu muset, ale bez zavinky se mě nechtělo~:-D~:-D chovat, ale je to tak krásný hrozně mě to dojalo a už se strašně těším
1.11.2012 9:27:15
Bonsaj,
vánočku právě udělá super to těsto i pekárna.. Dlouho jsem to dělala v ní než umřela~a~~a~
nyní mám takového toho robota na těsto a šlehání tak se těším, možná zkusím už nyní v sobotu zkoušku vánočky jsem nějak na sladké ještě, že moc nekynu, kupodivu~;)~;)

A já si prosím recept na marokánky to zase neumím já prosím....~t~~t~~t~
bonsaj 129846
1.11.2012 9:04:43
Já pekla vánočku jednou. Samozřejmě bych ji udělat mohla, ale to radši to cukroví:) těsto za mě udělá pekárna, já kynuté vůbec neumím, neměla jsem se od koho učit. A cukroví taky nemám od koho dostat (krom vanilkových rohlíčků)-naopak rozdávám já:) Ale právě dělám radši nepečené všelijaké, chutná nám to víc. Peču jen linecké, perníčky a marokánky. A linecké jsem si většinou kupovala těsto, ale loni jsem si přečetla složení (to brzo, blbec!) a už ho teda kupovat nebudu. Snad to zas pekárna zvládne:)
Ratunko, já zas doufám, že rychlý bude~t~ Já zatím měla porody ve stylu, že jsem přišla do poradny v porodnici a dr. mi sdělila, že rodím, přitom jsem měla jen trošku tvrdnutí. Tak mě poslali vždy na sál a píchli vodu a pak jsem se x hodin trápila. Tentokrát bych si to ráda odbyla doma a zajela tam mimčo jen vytlačit~t~ Ale uvidíme, druhý byl o něco rychlejší než ten první, ale zas intenzivnější, tak si člověk nevybere asi. Miminko ven stejně musí, tak to nějak přežijem.
Mmch mám taky Julinku:)
Postýlku skládat nebudem zatím, bych kvůli ní asi nevylezla z postele. Tohle všechno nechám na manželovi, až budu v porodnici.
Marťo, sousedi mají půlroční holčičku a já ji ještě nedržela, bojím se~t~ To sovje pak budu muset, to už se nebude dát nic dělat~t~
31.10.2012 21:24:57
Holky já byla dnes navštívit švagrovou, malinké není ani týden a je tááák malinká bála jsem se jí pochovat ~;)~;)

A dnes mě tak strašně tvrdne břicho, byla jsem jen chvíli venku a od té doby to nějak nemůžu rozchodit. Piju vápník, hořčík a nevím co a stejně ~a~~a~
ratunka 32460
31.10.2012 19:47:30
Díky za recept, já ho určitě vyzkouším, to už budu zpamatovaná z porodu, tudíž se určitě povede, hahaha

Dnes jsem byla na poradně. Sestřička na mě vtipně zapoměla s monitorem, takže pro změnu pojedu zítra do špitálu, neb na ambulanci jsou jen jednou týdně...grrrr, 50 km navíc jen to fikne, úplně zbytečně:-(
Úplně jsem si vzpomněla, jak tam doktor dnes za to peskoval sestřičku, jak takto buzeroval sestřičky na porodním sále, když jsem rodila Filípka...jinak je to takový milius, že se mi k němu ten nepříjemný ton ani nehodí:-)
massa 130526
31.10.2012 18:47:36
Zdravím Vás všechny ~3~

Dnes jsme byli na matrice o listině otce ~:-D je to černé na bílém ~;), náš tatínek se usmíval...

Já mám T 25.12 a druhý 27.12. takže tu s Vámi taky ještě zůstanu jako nenarozené ~t~
Jinak na MD jdu 12. takže ještě týden a kousík, pak už finální úpravy pro mimi ~:-D už jen takové ty poslední věci a taky tu tašku pro mě, kterou už máte za dveřmi ~8~ .
Pěkný večer ~k~
31.10.2012 13:58:45
Tak recept zde a je to na dvě takové akorát.. tak kdyžtak i z poloviny..

500g hladké mouky
500g polohrubé mouky
200g cukru
250g máslo nebo hera
50g droždí
2-3 vejce
mléko dle potřeby tak odhadem hrnek 1/4l aby těsto moc nelepilo, ale zase nebylo moc tuhé
citronová kůra z celého citronu, 1 van. cukr, lžička soli, rozinky, mandle dle chuti
vypracovat těsto, nechat kynout, pak vytvořit vánočku a zase nechat ve tvaru vánočky půl hodiny kynout, ozdobit mandlemi, namazat vajíčkem, pak dát do trouby na 220-230 dokud nechytne malinko barvu jak začne barvit rychle ubrat na 180 a nechat péct celkově tak 50 minut. Důležité je zpočátku opravdu dát do horké trouby aby naskočila a vůbec neotvírat až nakonec kontrola špejlí zda je propečná.

tak se pak pochlubte komu se povedla~b~~b~~b~~b~

ratunka 32460
30.10.2012 19:55:04
Marti, pokud to není tajemství, dáš recepis na vánočku???
Já ji pekla asi třikrát, z toho poprvé se povedla maximálně a pak už nikdy:-(((
Takže pokud by byl vyzkoušený osvědčený recept, zkusila bych to zas.

Nemocenskou mám od července, tudíž jsem se do 180 dní vešla a nevím o tom nic.

Třetí porod - no spíše se bojím že bude dosti rychlý, Julka byla od prvních mě vzbudících kontrakcí na světě za 5 hodin.
Filda byl vyvolávaný, protože mi jemně odtíkala plod. voda a byl za 6,5 hodiny, tak asi nebudu moc váhat...a raději pofičíme, jakmile si budu aspoň trochu jistá:-)

Dnes jsme pošoupli postel v ložnici, zítra nachystáme postýlku, jaxi mi to dnes doklaplo, že už nás za chvíli bude pět, tyjo
30.10.2012 18:42:17
cukroví většinou dostaneme nebo koupím, ale domácí~:-D~:-D
30.10.2012 18:41:42
Určitě zase budu péct testovací várku počátkem prosince už se těším.

Na cukroví nemám trpělivost a mám pak každý jiný~a~~a~~a~
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 1679  [Dalších 1509 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.