| bonsaj | 129846 |
|
|
30.10.2012 18:10:45
Tak vánočku kupuju
Já vyrábím spíš cukroví a spíš nepečené, takže na poslední chvíli. No snad to všechno klapne! |
| Martina 78 + 2 kluci+1slečna | 23330 |
|
|
30.10.2012 17:17:56
Jsem také pečící typ. Tedy spíše vánočky, ale ve velkém, ale to bude kolem termínu tak snad nebudu utíkat od těsta. Docela se bojím aby ten třetí porod nebyl moc rychlý. Druhý byl vyvolaný tak se to nedá tak poznat.
Ale děsně se mě ulevilo jak se malá otočila hlavou dolů už sice tlačí na žebra nahoře, ale líp se mě spí, jak byla příčně nedalo se vůbec spát pořád jsem ji utlačovala ![]() |
| bonsaj | 129846 |
|
|
30.10.2012 16:42:09
Ahoj, tak mám konečně vyřízenou MD. Bylo načase, když na ni pozítří nastupuju, že :)
S tím obvoďákem a zubařem je to spíš tak, aby tam prostě bylo, kdyby měla ženská nějaký problém, o kterém gyn. neví a zubař kvůli ubývání vápníku. I když mně v těhotenství zubařka stejně nic nedělá, prej aby mě netrápila:) Ale kdybych nikam nešla, tak mě asi nikdo za uši tahat nebude ![]() O nemocenské nevím nic, já na ní byla naposledy asi před šesti lety, od té doby se asi spousta věcí změnila:) Termín mám +- v půlce měsíce, liší se mi asi o tři dny. První dítě jsem týden přenášela a druhé bylo o 14 dní dřív, v což doufám zase. Máme v prosinci nějaké oslavy a taky bych ráda vytvořila nějaké cukroví na Vánoce. |
|
|
30.10.2012 16:38:43
Asi něco změnili, že tady to chtějí už po půl roce, ale stihnu tu mateřskou tak bude klid..
|
| Sammaelka+S12/12+V8/16 | 88550 |
|
|
30.10.2012 16:28:40
Marti, já jsem si žádala o prodloužení podpůrčí doby, protože jsem na neschopenku nastoupila 8.9.2011, takže mi k 20.9.2012 končil ten rok, poslali mi dopis a chtěli posudek od mojí doktorky a mnou napsanou žádost o prodloužení podp.doby.
Protože jsem průběhu otěhotněla a zůstala na rizikovým, takže mi to OSSZ schválila a prodloužili mi tu lhůtu až do 15.11. (16týho nastupuju na MD). O 180dnech nic nevím?? |
|
|
30.10.2012 15:58:51
Tak došlo do firmy co pracuju, že uplyne 180 dní nemocenské a že se má nějak přezkoumat zdravotní stav. Došlo to některé? Akorát to vyšlo, že pár dní před tím už nastoupím na mateřskou. Zase nějaká novina, jsem myslela, že to řeší až po roce.
|
| ratunka | 32460 |
|
|
30.10.2012 13:22:53
tak ty jsi subjekt
![]() První termín, nesmyslný mám 17.listopadu, pravděpodobnější 2. prosince, tak myslím, že jsem asi první ![]() A moč a tlak, to mi dělají pokaždé na poradně, vám určo taky, ne? Tak proč vás kvůli tomu posílají k obvoďákovi??? Já jdu do poradny zítra, na monitor už, pak už mě asi bude zvát co týden...jsem ráda, neb mám kolikrát takové pocity, že bude vhodnější, když manžel raději na to pivo nepůjde, kdybychom náhodou v noci jeli ![]() Jako, ne že by chodil denně, ale byl v neděli a dal si tři...v souvislosti s úplnkem byl mimouš velmi aktivní, tak jsem mu říkala, že se sama nepovezu. Každopádně, řídím, ale nejsem z toho nadšená:-( Mám krátké nohy a břichu v podstatě u volantu, kdybych prudce zabrzdila, nevím, nevím.... |
| Sammaelka+S12/12+V8/16 | 88550 |
|
|
30.10.2012 12:35:26
Ahoj holky,
ohledně těch záznamů do průkazky - já se na to ptala mojí gyn.dr. (hlavně mě to zajímalo kvůli zubaři, protože ten, ke kterýmu chodím má objednací lhůty třeba 5 měsíců v pohodě ) a ona mi řekla, že kromě obvoďáka tam nemusím mít nic, ani zubaře, ani plicní (to se prý dělalo dřív, když bylo hodně případů tuberkulózy). Takže jsem si došla akorát ke svýmu obvodnímu, ten mi změřil tlak a zkontroloval moč, do průkazky napsal "subjekt bez obtíží", plácnul razítko a šla jsem. Rychlovka ![]() Holky jak jsme na tom s termínama? Už se nám to krátí, tak kdo je tu první na řadě? Jestli se nepletu, tak ratunka má přelom listopadu/prosince, že? Já mám první termín 22.12. (dle utz) a druhý termín 27.12. (dle ms), takže tu asi budu strašit až do konce. I když bych fakt ráda, kdyby se malé chtělo na svět dřív, klidně třeba už kolem 10.12. ![]() |
|
|
29.10.2012 20:36:00
Tak mě u kluků posílali na nějaké kardio nebo co to bylo.. Dělali EKG.. Teď mě nikdo neposlal jen ten zubař.
Sníh mě vyloženě štve, u nás to ještě namrzlo a já se zařekla jak namrzne do auta nelezu, tedy řídit nebudu a ono to vyšlo v sobotu jsem skončila se starším na pohotovosti tak je doma a nikam nemusíme, namrzlo až v neděli.. to mě napadá, holky řídíte ještě? Docela mě to překvapilo jak jsou doktoři ochotní. Syn se mě v sobotu začal dusit a to fest já s ním sama doma no drámo tak jsme frčeli do Motola a laringitida a dost silná. Byli tak hodní, že nás odvedli na urgentní příjem kde nikdo nebyl abych se na dětském nenakazila já. Dali mu kapačku a inhalaci a za tři hodiny jsme jeli dom no zážitek, ale byli na nás hodní a ochotní. ![]() ![]() ![]() |
| ratunka | 32460 |
|
|
29.10.2012 15:26:34
mě neposlali nikam,a si předpokládají,že napotřetí už vím, co mám dělat. Na plicní chodím kvůli astma, takže jsem tam stejně šla, ptala se mě, zda mám od koho chytit tuberu, zda nejsem v kontaktu s vietnamskou komunitou....Julie vtipně poznamenala že jsme v tržnici dva dny předtím koupili deštník...krizově
![]() Tak mi to do těhotenské průkazky nezaznamenala Děštník se asi nepočítá )Pak jsem byla na zubním. Razítko a poznámka chrup sanován. K obvoďačce mě neposílali nikdy. K dětské jak kde, u nás je dobré si třeba jen zavolat k té, kterou si vybereš, zda tě vezme.My tam shodou okolností byly dnes s Kulinou,tak jsem se jen zeptala, zda si nás vezmou. Tak prý jo, stačí zavolat, jakmile je vyřízený rodný list a pojištovna. Naše jezdí domů se podivat...u prvního byla, napodruhé nám věřili, že to není třeba...teď uvidíme, máme jinou doktorku ve stejné ambulanci, která ke mě chodila cvičit po poranění ramene, tak máme vztah... tak si spíš myslím, že se staví už i proto... |
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1
Tříkrálový průvod PrahouPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.