| Sengam | 24288 |
|
|
10.4.2013 11:12:25
Boni a mléka máš pořád stejně i když nepiješ kojící čaj?
Přeji všem krásný den, já jsem taky třetimatka, ale teda nejsem ani látkařka, ani domarodka, ani kýblíčkářka ![]() Ale na vínko bych si s váma taky zašla ![]() ![]() ![]() ![]() |
| Boni, Honzík 10 let + Alžbětka | 7673 |
|
|
10.4.2013 10:51:25
Withep, hezký.
![]() ![]() ![]() |
| Boni, Honzík 10 let + Alžbětka | 7673 |
|
|
10.4.2013 10:50:33
....já jsem namydlená, protože jsem na tom stejně jako Rasala, ovšem s tím rozdílem, že mám jen 2 děti. Ale od předloňska máme jednoho andělíčka v nebíčku, tak leda, že byste se smilovaly a přimhouřily obě oči, co? Jinak si teda jdu hledat jinou diskuzi.
![]() ![]() ![]() Honzík po příchodu sourozence musel začít být hodně samostatný, takže vyfasoval klíče, které jsem mu do té doby nechtěla dát, nebyl ani důvod. Když jsem trávila dost času v nemocnici, manžel nestíhal, tak došel ze školy sám, občas se musel i vypravit sám na kroužek a tak. Na nikoho se obrátit nemůžeme. Ale je to jen dobře, protože on je na sebe pyšný, ten problém byl spíš ve mně a prospělo nám to všem. ![]() Jak tady kdosi dřív psal (Rasala?), že po vysazení kojícího čaje nemá mimčo problémy s prdíky, tak jsem to vyzkoušela a nevím, jestli v tom není něco víc, ale funguje to i u nás. Začala jsem pít místo kojícího čaje fenyklový čaj. A dočetla jsem se, že místo Sab Simplexu je lepší kombinace BioGaia ( to už jste tu zmiňovaly) s Lefaxem. Nemáte některá ozkoušeno? U nás je tak všelijak, v noci pršelo, ale za chvíli vyrážíme ven. Fyzioterapeutka nám v pondělí dala úplně nové cviky a ty staré už vůbec nemusíme cvičit, už nejsou potřeba. Včera byla Alžbětka zase na krvi a je to poprvé, co se jí to nezhoršilo, tak na kontrolní odběr až za 2 týdny a ne po týdnu. A včera byla opět i s očíčkem a má to již téměř vstřebané, Dr. nás chce vidět po měsíci, což je super. Chtěla jsem toho napsat víc, ale už nevím, tak až si zase vzpomenu... |
| withep | 93862 |
|
|
10.4.2013 10:47:33
Rasalo, to je pěkné
. U nás porod hodně prožívala dcerka a hodně to promítala do svých her. Máme maňáska - sovu, a malá plyšová hospodářská zvířátka. Narvala je do otvoru pro ruku a chudák sova rodila jednu dobu několikrát denně prasátko, kravičku a ovci . |
| Rasala | 107719 |
|
|
10.4.2013 10:08:07
Taky se mi děti proměnily s příchodem Jakuba. Každý se s novou situací vyrovnává jinak. Bohužel naši kluci jsou teď spíš konkurenti a boj mezi nimi je někdy dost drsný. O Kubu by se poprali, ale nás provokují a na samý kraj hranice trpělivosti. Ale večer v posteli se změní ve zlatíčka.
Toník si hraje na miminko - pod dekou je v bříšku, pak se narodí, musím ho pochovat a kojit. V neděli mi nakreslil obrázek, jak rodím miminko. Byla to jeho první kresba postavy, doma malovat nechce, jen čmárá podobně jako dvouleté dítě, takže jsem byla skoro dojatá. Ale obrázek skoro naturalistický. Až ho zmenším, vložím do deníčku ![]() |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
10.4.2013 9:25:13
Rasalo, no pohybuješ se na šikmé ploše, ale máš tři děti, tím to zachranuješ, takže Tě s diskuse nevykopneme
![]() Slyšela jsem o tom, že děti se často s příchodem sourozence dostávají do regrese a nejčastěji právě tím, že se začnou zase počůrávat. Já se toho hodně bála u Elišky, když se narodil M., ale naštěstí se to nestalo. U Matěje se bát nemusím, protože se stejně počůrává, jedině by se mohl začít zase pokaďávat. Ale i já na M. pocituju, že se s novou situací pere, od té doby, co se Zuzka narodila je hrozně divokej, rozjetej a na jakýkoliv ne (třeba že se u Zuzky neskáče, nemůže do ní štouchat, nebo jí praštit...) reaguje smíchem, nejvíc ho rozesměje, když se mu snažím fyzicky zabránit, tak to má úplný záchvaty. A také nám od té doby večer špatně usíná, přitom on byl před tím se spaním na jedničku.Byl zvyklý, že ho držím za ruku a jsem u něj, ted držím v náručí Zuzku nebo kojím, za ruku ho sice držím, ale občas musím pustit a úplně nejlepší je, když zrovna Zuzka pláče nebo potřebuje pozornost, tak to je pak veškerý uspávání v loji. Eliška naštěstí usne většinou hned. |
| Rasala | 107719 |
|
|
9.4.2013 23:30:19
Ahoj,
děvčata a nenaruším tuhle diskuzi, když nelátkuju, nešátkuju, nenočníkuju a ráda jsem rodila v porodnici? Já vím, že mě nezatratíte, to byla taková legrace.Mám trochu starosti s Toníkem, tak se mu snažím věnovat, když kluci spí po obědě. Ale je to náročný čas. Honza opět bojkotuje čůrání do nočníku. Plenu nechce, ale klidně se vyčůrá dva kroky od nočníku (nebo záchodu, to je jedno). Když už se včera posedmé vyčůral vedle a ani jednou do nočníku, tak už jsem vypěnila. Všude to tady smrdí močí. A Kubík s jeho dvouhodinovými intervaly krmení a postupným říháním mě v noci vysiluje. Teď jsem ho ještě ukolíbala na rukách, trápily ho větry. Tak už chci jít spát. ![]() |
| Sluní* | 30068 |
|
|
9.4.2013 21:12:37
Hezký večer,
Lilo, gratuluju k prvním úspěchům v bezplenkovce! Já z toho ze začátku byla taky v rozpacích, aby si doma neřekli, že jsem se úplně zbláznila:)) Teď už to nejbližší ví a hlavně vidí (a nechápou), že to fakt funguje! Nočník mám ten, co dávala odkaz Quastice z Brány k dětem. Je to vlastně větší šlehací mísa, než co mám doma:))) Jak jsem psala o "odřených" stehýnkách z plenek - používám kiko lux čč a i jsem je začala teď žehlit kvůli změkčení. Přitom tvrdé nejsou, tak snad to pomůže. |
| Barbuschka | 60578 |
|
|
9.4.2013 18:43:10
Mariko, velké díky. Vidím to u nás na bod č.4 - nadbytek železa ve stravě
tabletu jsem měla naposled včera a přijde mi, že stolice už trochu hnědne. Tak snad. Ze samotných percentilových grafů si nic nedělám, dcera je úplně dole stále. Ale zase je dobře, že to vím. Budu dávat pozor, ať je Vojta u prsu dost často. A konečně to spaní - dnes se přihlásil sám i v kočárku. Čekala jsem, že bude jako obvykle spát, ale celou dobu koukal (neplakal) a když jsem ho dávala do auta, tak jsem ho rovnou i nakojila. To už se hlásil. Normálně by dostal až doma. Separačky jsem už taky vytáhla, ale pak zase schovala. Přijde mi, že čč odvede vlhkost rychleji než separačka. Zase je vytáhnu až vyřešíme to opruzení. A taky mám ze složení této diskuze radost. Doufám, že ještě chvíli vydrží. |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
9.4.2013 17:03:12
Ještě poznámka k grafům, nezapomínejte, že jsou dělané podle dětí na UM.
|
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.