| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2013

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 4180  [Dalších 4070 >>]
MarikaP+3 82381
9.4.2013 17:01:22
Jinak musím také říct, že zastoupení v naší diskusi mi přijde dost nestandardní a mám z toho radost, jak píše Withep, konečně si nepřipadám mezi vámi jako exot :-)
Já jsem vždycky znovu překvapená, když se v diskusi připomene, kdo další má už třeťátko, hlavně z těch, kdo nechodí na diskusi denně, stálice si už pamatuju dobře :-)
A počet domarodek pro mě byl také hodně překvapující a pro mě velkým povzbuzením ještě v době těhotenství, i když jsem sama barvu nepřiznala ~f~

Musím se pochlubit, také mi přijde, že jsme dnes udělaly se Zuzkou pokrok v BKM, doposud to bylo spíš takové pokus omyl, ale dneska jsem trochu sledovala chování a počet stoliček a čůrání v nočníku se zvýšil, také mi přijde, že reaguje na signál a snaží se, když na nočníku "sedí". S blinděním na nočníku problém nemáme. Ale Zuzi taky hodně ukakává, hnědou čárku má na plíně skoro pokaždé, tak musím dokoupit separačky, zatím jsem je nedávala, ale manžel už sám říkal, at je koupíme, protože ta spotřeba za přepírání plenek bude určitě dražší než ty separačky.
Tak jsem zvědavá, doufám,že tentokrát budeme s BKM úspěšnější než u Matěje. Tomu jsem dneska dala motivačně treninkové kalhotky, že má gatě jak velkej kluk, ale musí hlásit, že bude čůrat, ale kdepak, za chvíli byl durch. Alespon že už spolehlivě chodí na velkou, ale řeknu vám, ta spotřeba plen, co ted máme je fakt hustá :-) Zuzka také čůrá hodně často takže pračka jede nonstop:-)

Také jsme možná překonali malou laktační krizi, Zuzka byla ted dva dny taková neklidnější a hodně jsem jí musela kojit, třeba i na třikrát, pořád chtěla a daleko mín spala. Dneska mi přišlo, že na jedno kojení vypila daleko víc, dokonce jí stačí občas i jedno prso a už zase víc spí, takže snad to bude zase dobré.
lila +3 130605
9.4.2013 17:01:14
My jsme taky ted meli zelenou stolici , nekolik dnu, mozna tyden, ale maly byl spokojeny, pribira dost, tak jsem to neresila a samo to preslo.
Taky jsem slysela ze to neni z hladu,ze to je zastaraly nazor. Jedine ze by to platilo u UM, to jsem ale nikdy detem nedavala tak nevim.

A pokud je nejake dite v grafu dole nebo nahore to je myslim dane geneticky, to moc neovlivnime, ja mam zas deti na horni hranici grafu,ale ne ze by byli tlusti, ale jsou velci po manzelovi, uz od narozeni.
MarikaP+3 82381
9.4.2013 16:24:23
Tak v mých poznámkách mám, že to může být hyperlaktace - rychle se ti spouští mlíko, dítě při tom rychle polyká, ublinkává a pak jsem nakoukla do poradny k Jiřině Mrázkové - laktační guru a překopírovala jsem Ti odpověď:

zelená stolička může mít několik důvodů:

1. žloutenka u dítěte, což už u vás nehrozí - má se na mysli novorozenecká žloutenka
2. přebytek předního mléka - dítě pije příliš předního mléka a mléčný cukr, který ve střevech kvasí způsobuje nazelenalou stolici. Teď v létě je to obvyklejší, děti pijí více předního mléka. Časté střídání prsů může nadbytek předního mléka ve stravě způsobit. Není to nic špatného, stačí kojit déle z jednoho prsu a druhé jen nabídnout. Časté střídání prsů se využívá jen při zvyšování laktace.
3. nadbytek mléka a mléčných výrobků ve stravě matky
4. matka sama jedla nějakou zelenou potravinu či potravinu obsahující hodně železa
5. dokrm UM - umělé mléko je fortifikované železem a tudíž je stolice uměle živeného dítěte často zelená.
6. pokud je stolice v plínce již delší čas, tak může zezelenat - na vzduchu stolice kojeného dítěte zelená.

Prostě - zelená stolice není hladová. Hladová stolice je nahnědlá, velice sporadická a hodně zapáchá, obsahuje hlen. Pokud váháš, jestli má prcek stolici v pořádku, tak vždy můžeš vzorek jít ukázat lékařce, ať máš jistotu.
Barbuschka 60578
9.4.2013 15:29:29
Mariko, když najdeš chvilku se podívat, budu ráda. Pokud vím, dělá to cukr - prý to řeší maminky hodně okolo Vánoc :-) a u sebe ještě uvažuji o železe. (Beru Tardyferon.) Ale to je jen střelba na slepo. Vysadím a uvidím.
MarikaP+3 82381
9.4.2013 15:08:56
Barbuško, já ti zase to jméno komolím pěkně po česku :-)
má tu zelenou stolici pokaždé? Může to být i tím, že je kakání v plence delší dobu, tak zezelená, jinak pokud vím,tak zelená stolice málo mléka neznamená, ale musím se mrknout do poznámek, na co přesně to může ukazovat, už se nepamatuju ~f~
Barbuschka 60578
9.4.2013 14:30:24
Withep, no jo, na domarodky jsem zapomněla ~k~
S "Barbushkou" si nelam hlavu. Jen mám hlavní cizí jazyk nemčinu ~:-D
S tou váhou si to myslím taky. Ale zase to zelené kakání... Asi pár dní počkám, budu hodně kojit (a nebudit) a uvidím, co dál. Tak jdu kojit, vzbudil se (po čtyřech hodinách).
withep 93862
9.4.2013 14:19:29
Jé, promiň, zkomolila jsem ti jméno ~f~, Barbuschko :-). Já bych tu doktorku pustila druhým uchem ven. Holt je trochu mimo grafy, co se týče poměr délky a váhy, ale jinak je spokojený, přibírá, délka je normě, hmotnost je v normě, tak co. Pokud nemá žloutenku, nebudila bych ho a dál kojila podle jeho (a svých :) potřeb. Ono se to srovná. Moje dcerka byla jednu dobu taky takový pavouk, váhově na spodní hranici grafu, délkově/výškově na té horní. Co já bych za to dala... ~t~
withep 93862
9.4.2013 14:15:48
Barbushko, souhlasím, tahle diskuse mě příjemně překvapila - tak široká obliba přirozeného porodu (dokonce 4 domarodky, z nichž třem se poštěstilo a čtvrtá z rozumných důvodů zvolila Vrchlabí), taková koncentrace bezplenkovaček a skoro samé látkařky, to fakt není běžný populační vzorek :-) Konečně si někde nepřipadám jak exot ~k~
Barbuschka 60578
9.4.2013 14:05:49
To je úžasné, jak se tu šíří bezplenkovka, látkovky, šátky... ~:-D a vůbec je tato diskuze výjimečná, že je tu tolik maminek se třemi dětmi a řeší se tu takové "provozní věci". Třeba jsme vůbec neřešili kočárky ~:-D
My jsme zpátky od doktorky a trochu mi zamotala hlavu. Řešili jsme, že Vojta v poslední dny kaká zeleně. Tak prý hrozí, že bude mít málo mlíka. Zatím přibírá dobře (750 g za 3 týdny) ale ještě více vyrostl (má 57 cm) a prý by mu mlíko brzy nestačilo. Tak ho mám přes den budit. On totiž občas spí i čtyři hodiny. Pak se vzbudí a má období, kdy zase hodně jí. Třeba po hodině. Pravda je, že podle percentilových grafů je hodně dole. (57 cm a 4,1 kg). Nějak nevím, jak se s tím popasovat. Budit se mi ho moc nechce. Mám zkušenost, od dcery, že pak mi stejně u kojení usínala a vypila nakonec míň než když jsem ji nechala dospat.
lila +3 130605
9.4.2013 12:46:58
Quastici, muj maly ma 7 tydnu .
Dnes je teplo tak spal venku a nevzbudil se po pul hodine,tak jsem nestihla zjistit jestli ho fakt budi to curani. Uvidime jindy.
A jak ho drzim nad umyvadlem tak on se u toho smeje a tlaci i kdyz treba nic nevyjde.

Jeste ze me u toho doma nikdo nevidel aby si nemysleli ze jsem zcvokla :-D
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 4180  [Dalších 4070 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.