| P Ř | 133048 |
|
8.3.2013 8:23:37
Já jsem přibrala už 10kg a v pondělí nám bylo řečeno, že čekáme kluka (na poslední prohlídce to byla holka) mám prý i fotku kde je to vidět, přiložím jí sem ale já tam teda nic nevidím
![]() Tenhle týden taky bojuju s nějakým bacilem, začalo mi to krkem tak jsem po dvou dnech sáhla po bioparoxu a ještě že tak, protože ani po 5ti dnech to ještě není úplně dobré, takže bych se jinak trápila s jinejma zaručenejma radama na krk kdo ví jak dlouho, takhle už snad brzo zase budu mít klid... Jinak taky už každý den vyhlížím jaro, nějak se přestávám vejít do zimního kabátu... ![]() Irinulko: tak moc držím palce, ať všechno dobře dopadne... |
| Luciseeek | 103705 |
|
|
8.3.2013 1:06:37
Ahojky holky,tak mi pokračujem docela dobře,přibrala jsem celkem 9 kilo malá na předposlední poradně mela špatně ozvy srdíčka a ted na poslední je měla zase v pořádku tak snad po porodu bude vše ok,jinak nás taky trápí nemoci nemůžem se toho už přes dva měsíce zbavit pořád se to u nás točí :( pohyby mám taky velice silné až si koliktrát říkám co tam dělá,teploučko by to už taky chtělo :D a co vy jak přibíráte?
|
| Letynka | 133275 |
|
|
7.3.2013 23:56:45
mě osobně monitor dechu zachránil syna, takže ho opět budu mít a doporučuji to každé mamince, bez něj bych ani nebyla schopná spát, jednu dobu kvůli těm problémům jsme ho měli i v kočárku, doporučil nám to doktor z JIPu, prý se často stává, že miminko právě zemře na procházce nebo když spí na zahrádce v kočárku, dokonce nedávno jsem slyšela, že miminko zemřelo v babyvaku na procházce, hrůůůza, ani nechci domyslet... rozhodně monitor dechu je skvělý vynález a můžeme být rády, že žijeme v době,kdy něco takového existuje...!!!
|
| Irinulka+S 8/07 + E 6/11+// | 63736 |
|
|
4.3.2013 15:23:14
ahoj holky,tak ja to nejak zakrikla,a mam za sebou amnio, v patek, tak musim lezet, mimco ma vodicku na prave.str. mozku,a taky se jim zda,ze mam nejak malo plodove vody...
takze cekame na vysledky, snad bude vse ok!!!! teda urcite bude, miminko ma ukazkove miry, NT by v poradku, triple byl super, proste vse ukazkove, jen ta vodicka,ale to pry nekdy u chlapecku byva... ze pry chlapi zlobi uz od poceti, a az se narodi,tak mu mam dat hned na zadek :D jinak citim ndherne pohyby, asi i jak je min vody, tak to citim vic, okopava me ze vsech stran :D jinak co se tyce monitoru, mozna me ukamenujete, ja teda byla matka, co mela pri obou detech monitor, ale...(klidne ctete,ma to dobry konec!) me se narodil v zari braska (jj,tata ma mladou pritelkyni), a jeho maminka proste byla stylem - spime spolu v postlei,cokoliv se stane, matersky instinkt me probudi.. Miminko naprosto bez problemu, narozene v terminu, porodni vaha pres 3kg, proste zadna komplikace.... naprosto zdrave miminko. Jednou v noci se vzbudili na kojeni, nakojili, a dala ho odkrknout, byla v polosedu, miminko mela v naruci, usnula.. a probudila se, kdyz se miminko zhroutilo v naruci, zjistila ze je v bezvedmi a nedycha... vlali rychlou, davali masaz srdce, umele dychani.... rychla ho rozdychala.. (mozna slabe dychal,tezko rict...). Naprosto zdrave ditko. Potom se zjistilo, ze to zpusobila infekce, kterou donesl jeho starsi braska asi ze skolky (opar, ktery u nikoho nebyl navenek videt), a tomu 40ti dennimu miminku tu zpusobilo kolaps organismu... vecer slo spat uplne zdrave a v noci tohle. Braska je uplne v pohode, jen teda s nim cvici vojtovky. I byste to tu dohledaly nekde v diskusich,zakladala jsem diskusi na tema vysoke hodnoty amoniaku v krvi,tak nejak. Resila jsem to online, uz to nikdy delat nebudu, nejaky "doktor"me desne vystrasil,ze to bude spatny.. a braska je nakonec uplny ciperka :) Ale...i ta tatova pritelkyne uz ted proste bez monitoru spat nejde. Koupila projistotu monitor do postylky i monitor za plinecku :D (zas tak to hrotit nebudu) Tim nechci nikoho strasit, jen jsem chtelarict, ze ono se stat muze cokoliv :((( proste i zdravemu ditku a nebrala bych to jen jako "reklamu". Kdyby tehdy pravdepodobne spala maminka brasky s braskou vposteli vedel sebe, bez monitoru, tak se moznaani neprobudi.. :( ja si rikala,jak to se 3.dittem nebudu hrotit, a teda.. monitor budu mit vsude :D Ale jsem rada,ze budu rodit zase v lete, a ze v to obdobi budou holcicky doma a nebude skolka atd... zeprecejen tech infekci bude okolo nas min.. jsem se pekne rozkecala :) al to je to nicnedelani :D Jezis,me to lezeni v posteli nebavi, a cekat jeste na ty vysledky :(((( uz at to mame zasebou!! Drzte pesticky!!!! ![]() |
| Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 | 105930 |
|
|
27.2.2013 12:17:24
ahoj!
tak já musím říct, že většinu věcí mám už připravenou, ale asi jen díky mojí mamce, která mi fakt pomáhá. já toho mám totiž fakt už plný kcky, nevím jak budu vypadat u konce, když už te´d se mě lidi ptaj, kdy rodím, že to mám za pár... no jo, musej se tam vejít 2. takže většinu oblečení už mám pořízenou, po synovi sem to ho dost rozdala, já trubka a navíc toho bude potřeba víc. ale všechno je to u mamky, ona si to vypere, vyžehlí a mucká se s tím ta je z toho dolsova taje blahem. oblečení mám všechno z druhý ruky a všechno krásný, jak nový. kočár už máme doma taky, u nás to byl taokový kompromis kvůli šířce dveří a tandem bychom zase nevykroutili v úzký chodbě ke kočárkárně. stál nás 5000 a je jak novej, fakt paráda. ani sem nechtěla tak brzo kupovat, ale tohle byla příležitost jak blázen. parní sterilizátor... hele, holky, víte že sem ani nějak neměla ani se synem potřebu to kupovat. já tehdá neměla doma dokonce ani flašku do zálohy jen jednoho dudáka. až po porodu sem pak měla doma jednu flašku a mlíko na příslušný věk, většinou vzorek zdarma od nutrilonu atd. chlap věděl kde to je. bylo to vyloženě kvůli tomu, kdyby se mi něcostalo, tak aby ještě nemusel řešit tohle. jinak si ani teď nepřipouštím, že bych ty dva lotry neukojila. monitor taky kupovat nebudu, to případně vyřešíme, pokud se narodí nějak vyloženě dřív, po příchodu domů, nebo chlap zatímco budu v porodce. jinak já sem spala velmi brzo s klukem v posteli, takže bych ho použila tak možná prvních 8 neděl, pak už si hověl se mnou je pravda, že to všechno mám nějak brzo připravený, ale u jednoho dítěte bych teprve začínala něco chystat a okukovat, te´d je situace jiná. už sme byli i v ikee pro skříňku na oblečení, ale stejně jako oblečení - je jinde, u tchánovců. jenže kdo by se s ní tahal do 6. patra pěšky, čekáme až bude konečně ten výtah. ještě měsíc, držte mi palce, poslední 2 patra už funím teda hrozně |
| Kavika | 84607 |
|
|
27.2.2013 11:56:29
Zirafko, prvorodicky maju pravo na vsetko:). Ked si myslia ze potrebuju monitor dychu tak je lepsie ked ho maju a su v klude. Tym ako bola mala KP atd atd tak som bola fakt v klude ked som v noci pozrela na postielku a blikalo zelene svetielko. Tiez ho mam od znamej za cca 800 Kc a uz by si na seba zarobil:). Inak kamaratovi sa ze im zacal pipat a fakt mal syncek problem. Nejako sa im podarilo ho prebrat a utekali do nemocnice ... tiez ich nenapadlo volat zachranku, mysleli si ze ked pojdu sami tak proste pridu rychlejsie. Pisem len jeho skusenost. Nam tiez pipal ale to dochadzali baterky a nefungovalo svetielko ze dochadzaju.
Ja som pri prvej tiez mala vsetko nachystane dopredu, pri druhom som to tak nehrotila a teraz to necham asi na posledny mesiac, staci vyprat a vyzehlit, ostatne uvidime ... to mi vsetko nasi prinesu, kedze vsetky tieto veci mame na SK ... |
| P Ř | 133048 |
|
27.2.2013 8:29:50
Ahoj,
já jsem jako prvorodička měla pocit, když se začala blížit polovina těhu, tak že už bych vše měla mít doma, co kdyby to náhodou přišlo dřív... takže máme tak 80% věcí koupených a něco si sama šiju, tak už mám celkem klídek... Sterilizátor jsem pořídila taky ten do mikrovlnky, není to tak drahé a je to asi rychlejší a pohodlnější než vyvařování, ale já s tím zatím zkušenost nemám, tak uvidíme, jestli ho vůbec využijem :o) Kojit samozřejmně chci, ale myslím že se to využije i na dudlíky a tak? No a monitor jsem řekla, že když bude mimi v pořádku a ve správný čas tak ho nechci... pak mě nahlodal kamarád, kterému pohlídal dvě děti atd atd, takže ho mám slíbený od známého za asi 800 a počítám s tím, že buď ho použijeme nebo ne, ale myslím, že za tu cenu pak nebude problém ho zase poslat dál... A kočárek naštěstí už taky máme, sehnala jsem na inzerát po jednom miminku trojkombinaci od Firkonu za 3000 a vypadá fakt dobře, tak uvidíme jak bude vyhovovat, když se nám něco nebude zdát tak ho prodat a pořídit něco jiného můžeme vždycky :) Jak moc netušíme do čeho jdeme a nemáme zkušenosti tak nám tohle připadá jako lepší cesta než koupit novej kočár třeba za 20tis a pak z něj být nešťastní... No a jinak mě včera asi po měsíci přestalo táhnout a pnout bříško, asi se na chvíli zastavil růst nebo nevím čím to je a je to zvláštní, když ho jako takové najednou necítím, jen mimi když se vrtí... až jsem ráno koukala pod peřinu jestli tam to bříško vlastně ještě mám ![]() |
| Kavika | 84607 |
|
|
26.2.2013 19:41:01
Ahoj, ked budes kojit tak je sterilizatorz zbytocny, ale ked kojit nebudes tak my sme ho dost vyuzili, ale len taky za 400 kc do mikrovlnky ... sice sme mali asi tri lebo stale niekto z nas zabudol dat vodu a vypalilo to diru naspodku:). Monitor dychu som mala akurat pri prvej, bola koncom panevnim a ako prvorodicka som sa bala, kedze aj potom boli furt nejake problemiky. Ale pri druhom som ho nepouzivala a myslim ze je to fakt len pre klid duse u prvorodicek:). Este ho mam doma, uz presiel vsetky deti u kamaratek tak uvidim ci ho pouzijem. Ked uz doma mimi jedno mas myslim ze sa zaobides aj bez neho. A kociarik ... to by bola dlha story. Spis dobre golfky.
|
| Misa, Marek, Matej | 133250 |
|
|
26.2.2013 16:40:35
Suvo - dekuji. Presne to jsem si rikala taky, ale masaz z casopisu pro maminky a od znamych ( vetsinou maminek uz ne miminek, ktere mi ty produkty nabizely k odkoupeni) byla takova, ze jsem se musela ujistit. :)
Kojit chci a kdyz by to neslo, tak lahvicku vyvarim. |
| Suva | 134088 |
|
|
26.2.2013 15:47:53
Zdravíme. Já se chytnu teda aspoň na dotazy: sterilizátor určitě ne, vyvařit přece stačí. To je marketing prodejců.
![]() No a hlavně: proč bys ho měla potřebovat? Budeš kojit, nebo ne? ![]() (Neřeším ani ty lahvičky, v případě potřeby dnes všechno koupíš hned.) ) Monitor dechu taky ne. Pro zdravého novorozence zbytečnost, význam má u dětí nedonošených nebo které mají nějaký problém ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.