| P Ř | 133048 |
|
27.12.2012 7:35:03
Tak jak jste zvládly vánoce?
U nás to proběhlo naštěstí v klidu a jsem ráda, že už je po nich, zase na rok klid a příští rok už to budeme mít zajímavější ![]() Jinak bych řekla, že se mrňousek pomalu ale jistě začíná projevovat a začínám ho cítit, jenom hodně z lehka když jsem úplně v klidu, ale myslím, že by to mohlo být ono, tak uvidíme, co se bude dít dál ![]() Před týdnem jsem byla znovu na krvi a 21.1. mě čeká druhý screening a 14.1.jdu do poradny, tak předpokládám, že koncem ledna už budeme vědět jestli budeme mít Klárku nebo Toníčka ![]() |
| Luciseeek | 103705 |
|
|
22.12.2012 16:52:55
Tak v poradně vše v pořádku mezi svátkama si mám volat na objednání na genet do prahy a tam se moc těším,protože tam je to úžasně
![]() ![]() ,máte ho už někdo za sebou? |
| Luciseeek | 103705 |
|
|
21.12.2012 10:27:11
Tak zítra do poradny už se moc těším jak ten náš malinkej vypadá,jiank mě pořád drzří to nachlazení,chodím na orl kde mi paní doktorka pořád mění prášky,jsem asi na všechny imunní nic nezabírá ani ty lokální atb,celé noci prochcrchlám tak jsem zvědavá co mi dnes paní doktorka řekne a jestli zase změní léčbu
![]() |
| Poletuška | 16053 |
|
|
20.12.2012 8:16:32
Je pravda, že fakt, že dítě je v kočáru po směru jízdy, má svoje nevýhody. Například když něco říká, nebo chce, rodič musí zastavit, nebo na něj hulákat zvrchu :) Ale má to i svoje výhody. Když jste po celodenním pobytu s dítětem poněkud vyčerpané, posadíte jej do kočárku, dítě sleduje co se děje kolem a máte "chvilku pro sebe" :) Některé děti dokonce vyžadují jezdit po směru jízdy.
Moje oblíbené golfky byly Pliko P3. Prostě skvěle jezdily, snadno se skládaly, byly lehoučké, měly velký košík, vzadu stupátko pro druhé dítě. Vše co jsem potřebovala. Je pravda, že po Praze jsou golfky výbroné a přecházela jsem na ně velice brzy. Soběstačnost na schodech, při výstupech a nástupech do tramvaje je nenahraditelná. Naproti tomu na menším městě, kde jsem dva roky žila a denně jezdila kolem 8km pěsky celkem náročným terénem, bych s golfkami vypustila duši. Tam byla nutností velká nafukovací kola a pořádný sporťák do terénu. Neměla jsem auto a holky se do Phila & Tedse vešly až do svých 4 a 6 let :) To už se tedy starší nevozila, jen v nouzových případech (lékař, liják, časová tíseň). Taky jsem ocenila obrovský prostor, který vytvořilo prázdné přídavné sedátko, kam se dal složit i velký rodinný nákup. |
| Suva | 134088 |
|
|
18.12.2012 19:22:23
Jojo, odsud http://kocarkyliberta.cz/?p=productsList&iCategory=16&sName=pro-jedno-dite ale už to není, co to bývalo...
I když na dnešní dobu poměr cena/kvalita je ok a mají případně náhradní díly, opraví, přeušijou atp., kdyby něco... |
| Kavika | 84607 |
|
|
18.12.2012 17:16:28
Este sa pozrite na Mutsy, tiez sa celkom da, ma dalsia kamoska ale tiez uz sa tesi na jaro ze da maleho do golfiek:). JJ zlate Liberty, straasne velka korba, proste parada. Minule som videla maminu co ich mala a lutujem, ze ich moja mama niekomu darovala ... minimalne by sme ich mali na SK:).
|
| Suva | 134088 |
|
|
18.12.2012 10:04:35
Holky, a když jsme u kočárků, tip na nějaké obyč. golfky, kam si dítě samo vleze samo sleze, pro chodce, co je potřeba ho jen občas popovézt...? Trochu vyšší madla a větší kolečka lepší, no ale je to jen na přechodnou dobu, takže nebazíruju na detailech, využito bude spíš míň. Po čem se tak dívat? Uvažuju nad něčím druhorukovým.
![]() |
| Suva | 134088 |
|
|
18.12.2012 10:01:47
Jojo, to strašně záleží na těch parametrech, co kdo potřebuje. My např. velikost vnitřní korby, aby se dítě i přes zimu vlezlo, protože pro dítě, který samo nesedí, nejsou ty otřesy pro neosvalenou páteř dobrý + v korbě se líp zababúšá před zimou a větrem. Dál je u nás podstatná výška madla, a to rozhodně ne tak, že je kolmo a práskáme se do nártu. Robustnější konstrukce, která snese polňačku, asfaltoštěrkové cesty ap., což právě ty různě přehazovací všekombinace zákonitě nemůžou zvládnout. Samozřejmě odpruženej a rozhodně bantamová kolečka, nehodláme kupovat každý měsíc nové, stále to lepit, nosit s sebou pumpu, a hlavně jak to řešit, když jde člověk s kočárem sám, kam s dítětem z kočáru a co s dalšíma malýma okolo...
A třeba sporťák po směru jízdy nám přijde jako fakt nevýhodná varianta - za prvé nemám kontakt s dítětem, moc si nepokecáme, a hlavně, nevím, jak mu je. Vídám rodiče, kteří takhle dítě mají, fučí studený vítr (může být klidně +10°), jenže oni nevidí, že dítě je z toho vyřízení, sami jdou skrytí za kočárem. Pokud mám dítě k sobě, tak ho před větrem kryje kočár nebo moje tělo. Taky jsem viděla děti, které se celkem dusily sváčou, a rodič to netuší. A teda chtěli bychom taky nosný kovový koš dole, ne katon potaženej textilií nebo plnej plast, takže mokro tam zůstane, binec se nedá vysypat, špatně to drží, nákup to neunese. Zlatý starý Liberty, tam se naložilo jídlo a oblečení na celý den pro celou rodinu a ještě to všude zvládlo projet (pokud byla cesta dost široká). A dítě se tam vlezlo i 2 zimy. |
| Kavika | 84607 |
|
|
18.12.2012 9:04:39
Kamoska ma trojkombinaciu Inglesinu a potom ma aj Bugaboo ako golfky vlastne. Myslim ze s Inglesinou je spokojna, len sa nedaju otacat do stran predne kolecka tak musis pouzit silu ked sa chces otocit niekam inam. Hluboka kroba je celkom velka, ale neviem ci tam na zimu vojde 6 mesacne mimi s fusakom, spis nie. Sportak je proste sportak. Uz sa kazda mamina modli aby si dieta sadlo a aby mohli ist do niecoho lehciho. Kamaratke zo sportaka Inglesiny vypadol maly (blba nahoda ale vypadol), tak preto kupila Bugaboo. Je to hodne individualne. Ja by som to teraz riesila fakt tak ze by osm kupila len hluboky kludne z bazosa velky samostatny kocar, aby sa v nom dala prezit zima a na jar rovno golfky:). Myslim ze sportovu verzi z trojkombinace proste nevyuzijes a ked tak maaalo (tiez zavisi kde zijes, ked na vesnici a casto chodite na lesne cesty tak jasne ze sportak vyuzijes, nafukovaci kolecka). ale to je moj osobny nazor. Ked mi to takto vysvetlovala kamaratka este pred tym ako som rodila prvu tak som kyvala hlavou ale aj tak som kupila trojku a potom som nadavala:). Byvame v Prahe, busy, metro, obchody uzke ulicky, proste som bola rada za golfky ... Upozornujem ale ze dokonaly kocar neexistuje:)
|
| Misa, Marek, Matej | 133250 |
|
|
17.12.2012 17:02:57
Ahoj,dekuji za reakci na kocarek. Ptala jsem se i kamaradek, ty mi doporucily bugaboo. Ale to mi prijde docela draha sranda. :(
Jina ma Inglesinu a chvali si ji, akorat ze je tezka, takze ji sama neutahne. Sice uz hodne jezdi nizkopodlazni spoje, ale porad jeste ne kazde metro ma jezdici schody nebo vytah a to si pamatuju i kdyz jsem mela Marka na gofkach, ze to byl opruz. No, jeste, ze mame cas udelat pruzkumy a rozmyslet se poradne :) |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.