| Martysek | 135615 |
|
|
2.10.2013 22:16:16
Jé s tím dudlíkem jsem se chtěla zeptat Mirušky!
Jani promiň, nějak se mi to tu už plete ![]() Jinak gratuluji, k pěkné váze, pěkně to dohnala a hlavně, že je Eli v pořádku!!! ![]() A dík za zeptání, mě to taky připadá, jak zahlenění, když je nosánek čistý, tak snad to brzy přejde. My dnes máme přesně dva měsíce za sebou a jediný, co už máme navyklý, je spaní okolo 12.hodiny a to někdy i 3 hodiny! To pak konečně něco udělám jinak asi nic zvláštního, jen dopoledne chvíli pod hrazdičkou a trochu už i ten dudlík!!!A jak píšeš tu ruku, to jsou zvuky, buď prst nebo rovnou pěstička a jede i přes rukavičky! Museli jsme je na noc začít dávat a aby jí nepadaly, tak dávám dlouhý teplý ponožky, máme v ložnici chladnějš a měla hrozně ledový ručičky! Pak i ta rýmička, abysme se jí konečně zbavili!!! Mějte se holky!!! Zima je za dveřmi, už budu muset vyndat rukávník na kočár!!!! ![]() |
| JankaHK | 68660 |
|
2.10.2013 8:35:02
Jo a ptala jsem se paní doktorky na to chrochtání. My už teda moc nechrochtáme. Je to tím, že miminka mají zúžené dýchací cesty a stačí, když jsou jen malinko zahleněné a hned začnou chrochtat.
|
| JankaHK | 68660 |
|
2.10.2013 7:53:51
Ahojda holky,
my stále nedudlíkujeme Máme tři, Avent 0-6, Mam 0-6 a takovou kytičku z Tesca. Všechny vyprskává. Už bylo období, kdy kytičku snesla a občas dudala, naučila se to v autosedačce, pak i když ležela, ale už nechce ani kytičku. Buďto dudák vyprskne nebo se začne dávit. A radši si strčí do pusy ručičku No třeba v noci se probudí, strká si do pusy ručičku a hrozně u toho mlaská, ale nebrečí, tak nevstávám a za chvíli usne ![]() No jinak máme za sebou tříměsíční preventivní prohlídku, všechno v pořádku Už máme 5430g a 58cm Prví očkování za měsíc. Taky jsme byli na kontrole na neurologii, jak je předčasně narozená, tak tam budeme muset nějaký čas chodit. A taky všechno v pořádku, paní doktorka nás chválila, jak je šikovná. Vývoj máme brát ne jako u tříměsíční, ale jako u dvouměsíční. Srovná se to až tak na roce. Další kontrolu tam máme v lednu.papaaaaaa ![]() |
| Martysek | 135615 |
|
|
1.10.2013 20:28:50
Ahoj holky, tak my máme nebo snažíme se mít taky dudlík značky MAM, už je to lepší, aspoň, že v kočáru pomáhá, večery jsou horší, no musíme ještě trénovat.
Já ho koupila kvůli odsávačce, kde jsou i lahvičky s dudlíkem, tak až bude na umělým, aby byla zvyklá ![]() Jani: Taky máme ten do 2 měsíců a i koupený pak do půl roku ale taky se mi zdá větší, asi ještě počkáme... Jani: A co malá, taky se jí ta horní část dudlíku točí, že má přikrytou dírku u nosánku? Občas jí ho musím otočit, aby mohla dýchat nosem, nedomyšlený ![]() |
| miruska.j | 55676 |
|
1.10.2013 12:42:57
Ahoj maminy, jak jsem dávala malému dudlík, tak jsem si vzpomněla, že se někdo ptal, jaký používám - my máme MAM a jiný nechce - teda zkoušeli jsme jenom NUK - 2 druhy.
Koupila jsem MAM 0-0 - ten používáme od narození a teď jsem dokoupila MAM 0-6 - ten je trošku větší a moc se na něj netváří - i když mu jde taky dudat. Ale z výrazu mi přijde, že mi nadává - co mu to ta maminka zase strká do pusy ![]() |
| miruska.j | 55676 |
|
29.9.2013 10:52:47
Ahoj maminy, taky přeju - opožděně - Andrejce - já to nějak nestíhám sledovat, ani nestíhám nic připisovat. Dokonce jsem ještě nestáhla nové fotky, abych nějaké nahrála
Konečně se na pár dní ukázalo ještě sluníčko - i když je zima, tak je to moc příjemné, tak se snažíme být hlavně venku. Tak se zatím mějte - určitě to všechno doženu ![]() |
| Martysek | 135615 |
|
|
26.9.2013 14:02:58
Jani: Andrejka ti děkuje za přání, dostala plno hraček,i když je to pěknej vztekloun!
![]() |
| JankaHK | 68660 |
|
26.9.2013 13:47:36
Úplně jsem zapomněla popřát Andrejce ... nej nej nej k dnešnímu svátku
![]() ![]() ![]() Máš na mysli široké balení??? My ho dávali týden. Jednorázová plena, tak dvě látkové (na třikrát složené), a pak ortopedické kalhotky na suchý zip ![]() |
| Martysek | 135615 |
|
|
26.9.2013 12:29:33
Ahoj holky, to chrochtání jsem četla, že to může být nějaká zadní rýma??? Takže prý kapat a odsávat, to my stejně děláme, protože tu rýmu máme pořád!
Andy je poslední dobou hrozně neklidná, usíná s brekotem a to ji musím ještě hladit aby vůbec usnula, večer je to aspoň lepší, tak to je hlavní! Taky je máte takové neklidné? Kolikrát nevím, co s ní, tak musím chodit po bytě, aby se uklidnila ![]() Ten dudlík mi taky nechce, snažím se při jakékoliv situaci jí ho zkoušet a vydrží max.chvíli a pak ho div nevyblinkne :-( takže ta pěstička je tam taky pořád a furt slintá, tak má okolo pusiny furt nějaký pupínky. Začala jsem jí to potírat řapíkem ať jí to furt nemusím mazat, docela to pomáhá! Koukám Jani, že už to máte docela vychytané, tak doufám, že se také dočkám! Po kyčlích jsme byli taky nakoupit v Globusu a taky tam řvala u kasy, tak taťka musel dokončit placení a já jí běžela nakojit do místnosti pro mimimka, pak byl zase klid ![]() A chtěla jsem se zeptat, jak balíte dětičky do plenek kvůli kyčlím? Jestli jen hadrové nebo klasické a strčíte tam plínu??? Co vy ostatní, taky máte nějaké takové problémy? ![]() |
| JankaHK | 68660 |
|
26.9.2013 12:11:33
Ahojda maminky,
koukám, že chrochtá docela dost miminek tak to nebude určo nic vážného. No jinak u nás nic nového. Elenka je zlatíčko, jako každý den, tak i dneska spinká celé dopoledne. Večer sice pořád kňouráme, ale v noci spinká jak andílek. A směje se na nás čím dál víc, tak jsem ráda, že máme spokojené miminko ![]() Holky, co vaše miminka, dudají? My máme tři různé dudáky a nechce ani jeden. Už bylo období, kdy jeden z nich aspoň na chvíli snesla, ale teď už zase neee, všechny plive a radši si strčí do pusy ručičku. No jinak dopolední spinkání je super, můžu si s Eli zajet do města a v klidu si nakoupit, prospí to. Odpoledne už je to horší. Jednou řvala na celej Albert, hrozně se to rozléhalo a všichni koukali, co ji dělám. Tak mě pak u kasy pustili všichni před sebe. Dala jsem nákup do auta, a že ji nakrmím, a v tom usnula ![]() papaaa a mějte se hezky ![]() |
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.