| miruska.j | 55676 |
|
23.9.2013 9:30:23
Ahoj, maminy - vy jste toho sepsali
Tak snad budu reagovat na vše - co jsem chtěla, když jsem si to pročítala ![]() My koupeme až po 7 hodině - pak nakrmíme a dáme do postýlky. Jsme asi jediní, ale my od té doby, co jsme přijeli domů, tak přikrýváme pouze peřinkou - leží mi na boku a sám si usne - někdy mu to sice trvá, ale jen si vždycky pobrekne, tak k němu přijdu, dám mu dudlík, zahraju kolotočem a zase jdu pryč. Ńěkdy si myslím, že už spinká a on třeba v 9 ještě kouká - a před tím vůbec nějaký čas - třeba půl hodinky nezabrečel. Tak snad nám to vydrží. Uspávání v ruce apodobně se snažíme vyvarovat - pak mi to nejstarší syn sám neuměl. S čím mi máme problém, tak to je, že hrozně dlouho by vždycky pil - ale asi si jenom dudlá. Mám ho u prsa přibližně tak půl hodiny. Problém je s časem - že mi to nevychází pak třeba jít do školky a ze školky a taky, že mě ta prsa při kojení bolí - jak jsou asi od něj "vysátá". To mi připomíná ten zánět - vlastní zkušenost nemám - ale pamatuji si, že se doporučuje opatlat tvarohem - že tu horkost vytáhne. Tak to můžeš zkusit -asi to musí být hodně nepříjemné. No a ještě se vrátím k přikrmování - jak byl na mě vznesen někde níže dotaz - tak jestli si dobře pamatuji, tak jsem nejdříve dávala prso a potom jsem teprve dávala umělou výživu - jakoby nadokrmení - a to pokaždé - ale já měla málo. Bylo to prý tím, že ve třetím měsící se prý tvoří mléko v noci a mě oba starší kluci celou noc v tu dobu už spali. Takže teď bych musela odstříkávat, pokud bych chtěla kojit dál. Jinak je Vítek pěknej, takže asi zatím dost mám - má naducané tváře a faldíky na stehnech. Na kontrolu jdeme až ve 2 měsících, tak váhu neznám. Mějte se a přeji jen pohodové dny s miminky. ![]() |
| Libubu | 137220 |
|
23.9.2013 4:25:01
La estrello, v nemocnici mi poradily sestricky studene obklady na horka prsa a pomohlo mi to.Poskladat plinu na dlouhy uzky obdelnik, namocit ve studene a obmotat prso.Nedavat ale na dvorec a bradavku.pres plinu rucnik a vydrzet 45min.idealni pres noc
chlad vytahne horkost. Mne to pomohlo.Dnes se nam podarilo usnout v9 a kojime az ted. jsem zvedava kolikrat se nam to jeste podari.Taky jsem si myslela ze chrochtame kvuli ryme,ale tez jsme nic neodsaly. Chrochta az kdyz se zacne probouzet pred jidlem ![]() |
| MandzJi | 138457 |
|
22.9.2013 20:17:17
Ahoj holky, tak dneska malá po kojení tak plakala...Asi jí to opravdu nestačí a má hlad...Mamka mi říkala, že jí se udělalo hodně mlíčka až když mi byly 3 měsíce...
No nevím...Taky mi přijde že je to lenoška a nechce se jí pořádně tahat...Že začne vždycky usínat, tak jí u toho budim a pak zase tahá... Jinak my spinkáme taky v té rychlozavinovačce a přes ní dám ještě deku at jí nekouká hrudníček...Holky ale já malou nemůžu vůbec položit do postýlky jako-že se jde spinkat...Musím jí uhoupat-uspat na ruce a pak teprve až je tuhá tak ji opatrně položit...Asi jsem si jí trošku rozmazlila ![]() |
| la estrella | 48217 |
|
|
22.9.2013 14:26:12
Ahoj.
Tak já mám zánět.. Prsu. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Byla jsem u laktacni poradkyně a říkala že s doktorem mám neste počkat. Bolí to ale je to ale snesitelné. Mám trochu zarudle prso . Teplotu ne jen mě bolí hlava. Ale beru ibalgin tak to prejde vzdycky. No a prijde mi ze v tom prsu mam daleko mene mleka. My jsme na 14 dnech meli 3650. Porodni 3295. Nekde psali ze do 14 dnu ma novorozenec dosahnout porodni vahy. Jabychtaky prikrm nedavala. Vecer se nam taky nechce moc spat. Koupeme tak okolo sedme a nakojime a dam ji spat. Ted dvakrat usla krasne a vcer se vztekala jako blazen. Ale rikam si ze se to podda. Proste nebudu behat hned jak knoura. U deti jsem se spanimnikdy problem nemela. Ale ted jsem takova mekci. Kolikrat uz tedy jdu ze ji nenecham plakat a jak jdu do pokoje tak uz pomalu prestava a jak me uslysi nebo vyciti tak spusti nanovo. Jinak spime v zavinovacce. Ovazuji ji jeste takovym pasem aby byla tesnejsi a taky pak nekouka tolik hrudnicek. Mam z dob predchozich asi čtyři v různých velikostech. Dokud se nenauči usinat tak ji do pytle ani perinu nedám. U první holčičky jsem zavinovala i s rukama a tedy to zabiralo. |
| Martysek | 135615 |
|
|
22.9.2013 13:48:36
A jak se bavíte o tom chrochtání, malá má už delší dobu rýmu, furt odsávám ale už je to lepší, prolévám jí nosánek kapkama Physiomer, aby neměla bolavá ouška, protože syn na ně hrozně trpěl
a kolikrát taky nic nevytáhnu a chrochtá, hlavně u kojení, mě to připadá, jako by byla zahleněná od toho mlíka? Schválně se Jani zeptej, taky by mi to zajímalo!!! Díky! |
| Martysek | 135615 |
|
|
22.9.2013 13:45:15
Ahoj holky, to mi zas koupeme kolem sedmé hodiny a pak s usínámím je to taky horší, to většinou jen klimbne a to ji musíme pochovat a tak v 10 většinou usíná, takže toho využiju a v půl 11 jdu za ní, pak taky vzhůru kolem 2. hodiny a pak té 5., naštěstí se mi jí ještě podaří uspat na polštáři, kde jí hladím a nechám ji dudlat prso a nechá mě i do té 7-8. hodiny, to už jde ale to spaní vcelku je zřejmě ještě v nedohlednu
![]() Hodně síly ženy!! ![]() |
| JankaHK | 68660 |
|
22.9.2013 11:35:27
Líbo,
my chrochtáme už docela dlouho a nejenom u probouzení Myslela jsem si, že je to rýma, tak jsem vytáhla odsávačku, ale nic jsem nevysála, takže rýmou to není. Ještě mě napadla zvětšená nosní mandle, ale nevim nevim Za týden jdeme do poradny na kontrolu, tak se paní doktorky pozeptám.Večer to máme taky boj. Koupeme stejně, taky mezi 6 a 7, pak hamání. Chvilku je klid, ale pak začne Eli v lepším případě jenom kňourat, v horším brečí, včera už nepomáhalo ani chování. Takhle to máme zhruba do 8 až 9, pak se znovu nají a pak už usne. Někdy pomáhá houpání ve vajíčku, máme ho přidělané na futrech ![]() |
| Libubu | 137220 |
|
21.9.2013 20:21:33
Taky spime v rychlozavinovacce.Koupenou jsme pouzily asi 2x.Jak pisete je mala.Hlavne v ni nebyla Lucinka vubec zakryta.Hrudnicek koukal ven.Spime v usite a je to super.
Usiname u kojeni vleze.Jen je to boj.Snazime se koupat mezi 6a7hod a pak kojime a prebalujeme a usneme az kolem pul 9 I dele.Nemate nejakou radu,jak to vylepsit? V noci se pak budime mezi 2-3 a k ranu mezi 5-6. To je pohoda. Jeste mam jeden dotaz.V noci kdyz Lucinka spi tak mi prijde ze divne dycha. Jak se zacne probouzet jakoby chrochta. S tim pribiranim nam dr rekla,ze ji staci 100g. Vazime uz 3740g a merime 53cm po 14dnech. ![]() |
| JankaHK | 68660 |
|
21.9.2013 18:42:17
Tak to spinkáme stejně
![]() |
| Martysek | 135615 |
|
|
21.9.2013 16:08:32
Ahoj Jani, jak si psala to spinkání, tak máme taky problém s rychlozavinovačkou, spodní díl je krátky, tak už nejde zavinout dovnitř a má nožičky venku, takže ji zavinu jen na boku a dole přikryju dekou a hotovo, zatím to funguje!!
![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.