| Lenka+2005+2007+// | 137755 |
|
|
10.10.2013 20:23:56
Ahoj holky, mohla bych se k Vám přidat? Tuto diskuzi pořád jen pročítám a nějak jsem se pořád nemohla odhodlat, abych se taky zapojila
. Termín porodu mám 12. ledna a pokud se paní doktorka nespletla, měla by to být holčička ![]() |
| Dojinek+Terka11/06+Lucka12/13 | 39104 |
|
|
9.10.2013 19:22:31
Já mám termín 4.1. a doufám, že to tak bude :-D nechci ani dříve a ani později
Já jsem z Havířova, takže mám Prahu trochu z ruky Jinak pište ráda si přečtu jak se vám daří a jak to své těhotenství prožíváte.![]() |
| Nevril+Maty+Sam+Veru+bříško | 30088 |
|
|
9.10.2013 19:09:30
hurááá mám radost, že jste napsaly, tak jsme tu zatím tři Nindula, Dojínek a já. Psávalo nás víc, tak se těším, že se ještě někdo přidá...Taky psávala Kachna ze Zélandu halooo jak se tam máte?
Nindula je z Brna, pokud se pamatuju dobře a Dojínku, ty jsi odkud? Já z Příbrami. Kdyby nás bylo víc od Prahy, mohly by jsme dát srazík ještě před porodem, to by bylo milé, samé bříškatice :). Nindulo já mám termín 13.1. ale obě děti jsem přenášela dva týdny, takže budu nejspíš zas na tom podobně...už s tím počítám a všem říkám že ke konci ledna...aby mě pak nebombardovali zprávami typu tak co...už? To dovede člověka dost zbytečně rozhazovat, stačí ty prohlídky... Mám radost, že jste taky přibraly, už mi to přišlo, jestli nepřibírám nějak moc...začínám se být váhy . Ale vím, že nejdůležitější je, aby bylo vše zdravotně a psychicky ok, váha tak důležitá není.... |
| Dojinek+Terka11/06+Lucka12/13 | 39104 |
|
|
9.10.2013 9:29:37
Ahoj holky, tak už odpočítávám dny v práci posledního končím. Doberu si zbytek dovolené a budu si užívat doma klid. 30.10. jdu na větší ultrazvuk tak jsem zvědavá jestli mi konečně potvrdí tu holku
a začnu pomalu chystat věci ať vím co mám dokoupit. Jinak mám 12 kg navrch, bolí v křížích a mám šíleně nateklé nohy. Koupila jsem si dudlík Avent tak jsem zvědavá jestli použijeme na první dceru jsem měla Nuk. TAk se opatrujte zase napíšu. |
| Hadice a hadi | 94577 |
|
9.10.2013 8:50:04
Nevril, tak to vypadá, že si budeme psát jen my dvě
. Já mám už 11 kg nahoře . Děs... Stěhování nezávidím, musí to být náročný, ale zase v rámci hnízdění by se mi líbilo zařizovat nový byt. My se chystáme jen zařídit pokojík pro mimčo. Nic extra, ale aby tam měl svou skříň na oblečení, regál na hračky a tak. Spát bude s náma. Kdy máš vlastně termín? Za nedlouho mě čeká utz ve 30tt, pokud si dobře vzpomínám, říká se i váhový odhad, tak jsem zvědavá. Všichni se opatrujte! |
|
|
8.10.2013 19:58:22
halóoooo holky kde jste všechny? jak se máte, co bříška, rostou... Mně teď porostlo pěkně, na váze mám asi 7 kg nahoře, jak to máte vy?
Nás čeká stěhování, což je sice trochu stres, ale už máme aspoň vybraný byt, tak tam jezdíme zatím pracovat, řeká nás malování..nákup nějakého nábytku atd... to už jsou radosti, hlavně že vím, kam půjdeme. Tak se těším, až se tady někdo objevíte a taky něco písnete to budu mít radost ![]() |
|
|
3.10.2013 13:32:59
Nindulo, tak to držím pěsti, ať ty tři týdny jsou v pohodě, každopádně bych se šetřila jak to jen půjde... Asistentka je ochotná i poradit po telefonu, ale možná osobní konzultace s dulou bude taky prima a třeba za ní pak zajdeš i později :). Tak hodně štěstí a kdybys chtěla té mojí zkusit zavolat, písni mi na mail. Mě už je dnes trochu líp, ale nic moc. Prostě stresový období teď kolem stěhování a peněz...
|
| Hadice a hadi | 94577 |
|
3.10.2013 10:20:21
|
|
|
2.10.2013 21:07:11
se jménem ještě u mě nic, vím která se mi líbí, třeba Dorotka, Luisa, Lucie, Marianna, Miriam, Sofie...
ale nechám si ten luxus počkat co nejdéle, až ucítím, jak by se děťátko chtělo jmenovat. Nedávám jména stejně, jako že jsem vždy chtěla toto jméno a tak to bude toto. Nějak to přijde. A nejlíp až po porodu, v tom byli indiáni moudří, že se jménem nespěchali. Dnes aby člověk věděl všechno nějak brzo mi přijde... kde bude rodit, v Praze dokonce chtějí, aby se žena registrovala se v porodnici už ve 14.týdnu! Díky bohu za Příbram, kde prostě rodíš tak přijdeš a když chceš chodíš tam posl. týdny těhot. ale taky nemusíš a registrovat se taky nemusíš. To se mi fakt ulevilo. Já si jen vybrala asistentku, teď už i doktorku (měla jsem tu drzost změnit doktorku v půlce těhu) a to mi k porodu zatím stačí. Ale můžu říct, že mít soukromou p.as. nebo dulu je fakt super, ani to není tak drahé a ty peníze za to fakt stojí. Pak jdeš k porodu úplně připravená a ještě se známou paní, nejen s manželem, který sice pomůže překonat stud, ale s porodem si moc rady neví... a přichází i na poporodní návštěvy, které v současnosti nějak v klasickém systému chybí. |
|
|
2.10.2013 20:53:30
Nindulo, tak jsem se své porodní asistentky na tu bolest st.kosti u tebe ptala, říkala, že by potřebovala víc info, kolikáté je to dítě, jestli jsi to pociťovala v předchozích těhot. atd. Jinak je to prý rozvolňováním vazů v těhotenství a má tendenci to sílit. Může to vyústit v dost nepříjemný stav, kdy maminka má potíže chodit. Jestli chodíš ještě do práce, doktor by ti prý mohl na tohle napsat i mateřskou. Nejspíš tělo tím signalizuje, že už má dost a potřebuje víc odpočinku. Taky to prý zhoršuje chůze po schodech. Máš se jí ozvat a ona to s tebou zkonzultuje, poradí ti, čeho se vyvarovat atd. Ona je moc milá, jestli chceš ozvi se mi na mail misa.klimkova@centrum.cz a pošlu ti na ní číslo, nejlepší bude jí zavolat, nebo jestli jsi z Prahy, zajít si klidně k ní na konzultaci.
Mě hodně pomohla s každou nepříjemností co během těhu pociťuji. Líbí se mi že nic nepodceňuje a snaží se najít nějakou možnost, jak to zlepšit. Já mám asi oslabené pánevní dno a tak mě už teď ta tíha bříška tlačí na konečník. Taky nic příjemného. Hned mi doporučila, co s tím a poslala mě za nějakou odbornicí na pánevní dno, která mi poradí přesně cviky a tak. Sic chodím na těhot. jógu, ale individuálně ty cviky nastavit bude lepší, když mám tyto potíže. Vidíš a gynekoložka mi poradila jen, ať si častěji přes den lehnu a šetřím se, že je to celkem normální. Přitom v předchozích těhu jsem to neměla. Tak to mám radost a přeju ať ti taky pomůže. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.