| Mishula | 130062 |
|
|
16.5.2014 21:47:07
Rozhodně nedáme NIC nad rámec a i z toho povinnýho bych se nejradši vykroutila. Mě dětská zklamala, že chtěla očkovat i přes to, že jsem si všimla těch zorniček. Prostě mě to od ní nemile překvapilo, že by klidně očkovala dítě, který nemusí být úplně v pořádku. Teď se tedy našla cysta, takže uvidíme co dál, rozhodně budu trvat na tom, že dřív než v 10 měsících se nebude začínat s ničím. Sice na mě zkoušela vydírání typu "řádí černý kašel a miminko může i umřít", ale tím tak akorát sama sebe shodila, koukala jsem na stánky krajské hygienické stanice a zas takový drámo to není. Jen je mi líto, že se se mnou pokouší manipulovat přes strach.
|
| Konvalilinka | 86773 |
|
|
16.5.2014 20:44:52
AHoj, tak jsem se pustila do čtení diskuzí o očkování. A jsem z toho nějaká opocená... Může se zeptat, zda budete dávat i nepovinné očkování? Pneumokoky? My jsme teď objednaní na první hexa, to mu bude 11 týdnů. A dr. o tom, že se k tomu může dát i 1.dávka pneumok. vůbec nemluvil.. U prvního jsem to neřešila,ale ted kolem sebe slyším hodně negativních názorů na očkování, tak to na mě samozřejmě padá a přemýšlím o tom. :-(
|
| Girili | 117849 |
|
|
16.5.2014 9:06:48
Mishulo, vy si tedy musite vyzrat skutecne vsechno. :-/ Ale urcite to bude dobre, zvlast kdyz se na to prislo takto brzy. Natalka ma stesti, ze ma tak pozornou maminku, ktera si prosadi vysetreni. Dej pak vedet, co vam rekli na neuro. Drzim palce.
![]() |
| Konvalilinka | 86773 |
|
|
16.5.2014 8:57:14
Aha, myslela jsem si, jestli to souvisí s očičkama jak jsi tu psala. Tak se drž
Já jsem zase nervozní z toho, že se Tomášek nechce chytat prstů. Kolikrát mu dám prst do dlaně a on má pořád ručičku roztaženou. Ale někdy se zase chytne a drží pevně. Ale přitahovat se za obě ručičky, to ještě vůbec nechce. Nejlepší je to s ním po ránu, to se tak krásně usmívá Přes den jsme pořád venku, krásně spí v kočárku. A večer je mrzutější, tak chováme a nosíme. Jsou ti zlatíčka. Starší syn je z něho úplně hotový Akorát vidim, jak na něho nemám už tolik čas. Přece jen se točilo sedm let všechno kolem něj, tak na něm i někdy vidím, jak je mu líto, že musím odbíhat k Tomáškovi. Ale je zas natolik rozumný, že to chápe. A říká-mami, běž tam, vždyť brečí.. Pravděpodobně si to ale všechno asi vynahrazuje tím, že začal odmlouvat. |
| Mishula | 130062 |
|
|
15.5.2014 16:33:04
Konvalinko, všimla jsem si rozdílné velikosti těch zorniček. A jelikož na očním na nic nepřišli a problém oka to zjevně nebyl, odeslali nás na ultrazvuk hlavičky. Tím, že ještě nemá srostlou fontanelu to šlo krásně vidět.
|
| Konvalilinka | 86773 |
|
|
15.5.2014 10:03:47
Mishule, můžu se zeptat jak jste na to přišli?
|
| Konvalilinka | 86773 |
|
|
14.5.2014 21:37:01
Mishule hodně sil, držím palce
![]() ![]() |
| Mishula | 130062 |
|
|
14.5.2014 21:12:13
Ahoj vespolek. Naše princezna dudlík stále bojkotuje, udrží ho chvíli a pak vyplivne.
Girili, přeju, ať kojení zachráníte. Natálka má na mozku centimetrovou cystu. Příští pátek jdeme na neurologii. Hrozně se o ni bojím ![]() ![]() ![]() |
| Konvalilinka | 86773 |
|
|
14.5.2014 20:38:04
Také zdravím. My dudlíka taky máme a zatím kojení ok. S uspáváním jsme to ještě minulý týden měli tak,že jsem ho dala do postýlky a on usnul.Paráda.
Nečekala jsem,že to potrvá věčně a je to tu Tak pár dní nosíme, mluvíme, pak položíme - brekot, tak zase nosit. Zabírá televize tak chvíli kouká, pak povídá. Před pár dny jsem vyzkoumala, že se okamžitě sklidní na břichu, někdy i okamžitě vytuhne. Ale to u něho sedim a pozoruju, pak ho přendám na záda. No moje předsevzetí, že ho zkusim, co nejdýl udržet,aby usnul sám v postýlce, mi moc dlouho nevydrželo prostě nevydržim,abych ho nechala "ubrečet" ani pro to nejsem. Takže radši muchlám Jinak Girilli, u nás je to to samé. Když pak přijde mamka nebo ségra a on se vzbudí, tak mi říkají - půjč mi ho taky, když je vzhůru. A já si říkám, vždyt já si ho ale taky moc neužiju. protože jak píšeš ty, vydrží vzhůru tak hodku, hodku a půl a hned zase spí. Už mě taky napadlo, jestli je to ok. Ale snad ano. Pravděpodobně si to ted začíná vynahrazovat před večerním usnutím, takže nám tady povídá a nechce usnout. Pak mi přijde už je přetažený a nemůže zabrat. S úsměvy ještě šetří, nejvíce se směje ráno po probuzení. |
| Girili | 117849 |
|
|
14.5.2014 17:39:28
Zdravim!
Minuly tyden jsme zacali resit problemy s kojenim. Dcerka mela skutecne maly narust hmotnosti - 310g za mesic (mela by mit min. 100g/tyden), takze jsme se do toho museli tvrde oprit. Chtela kojit malo casto a i tak se spatne chytala. Jsem si temer jista, ze jsme si ji v zajmu boje za lepsi spanek zkazili dudlikem. Co jsme ho vyradili, jde to lepe. Kdyz ho dame na cestu do auta (tam ho sebrat nelze, jinak bycho nevyjeli ani z parkoviste), tak je pak zas s prvnim kojenim problem. Za tyden ted pribrala 170g, takze dnes mame 4900g. Zadny obr to neni, proti synovi vylozene drobek, ale je sikovna. Krasne pase koniky, Kdyz je vzhuru, je to velky smisek, vyska nahlas radosti. Jen kdyz je jakkoliv nespokojena, predevsim unavena, tak to prijde z okamziku na okamzik, ze ji nestihnu ani bez place oblect do kocaru, takze usinani je u nas skoro vzdy s placem. Snad se to casem nejak srovna. Proti ostatnim detem stejneho veku mam pocit, ze stale hodne casu naspi, i kdyz s obcasnym vzbuzenim. Nekdy se jen nakoji a zas ji soupnu zpet do kocarku. Dnes mela zatim jen dva delsi bdele useky, mezitim jen nakojit. V pohode vzhuru vydrzi byt tak hodinu a ctvrt az hodinu a pul, pak uz potrebuje zase spat. Moc nema rada lezeni v kcarku, pokud nespi. Nebavi ji z nej moc koukat vleze. Takze jsme dnes poprve vyzkouseli manducu. Zatim jen na chvilicku doma, abych videla, jak vlastne bude reagovat. Na delsi noseni na ven v teto svisle poloze mi prece jen prijde jeste prilis mala. Zatim se zdalo, ze reaguje dobre, tak snad pres leto uz budeme mit nosence. ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.