| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2014

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 552  [Dalších 332 >>]
Girili 117849
29.4.2014 21:48:23
Hlasim u nas pokrok: Kdyz je dcerka nakojena, zavinuta, pusti se ji bily sum a vrazi dudlik do pusy (a jakz takz zajisti plinkou nebo okrajem prikryvky proti vypadnuti), tak usina v klidu sama. Trosku problem je, ze ten dudlik neumi poradne dudat, nema tam ten podtlak, spis s nim tak pomlaskava a vytlacuje ho. A kdyz ho pak nema, tak se budi a knoura. Jak ji to naucit? Da se to? Myslite, ze by pomohl jiny dudlik? Co jsem tak koukala, tak stoji 60-120Kc, tak se mi jich zas nechce nakoupit pet, abych zjistila, ze je to se vsemi stejne... ~d~
Mishula 130062
26.4.2014 8:40:47
Právě ty ručičky ji rozčilují. Někdy ji spíš zavinu do pasu a ruce nechám volné, to se ještě jakštakš dá..
Girili 117849
25.4.2014 20:20:24
Mishulo, pokud by ji to alespon trochu pomahalo, tak zkus zavinout jenom rucicky. Ja taky vic nezavinuju a nad ranem prdi jak zjednana. :-)
Mishula 130062
25.4.2014 9:05:10
Zakřikla jsem to, noc příšerná, mám dost

Zavinování už ani nezkouším, naši to rozčiluje. A přijde mi to i kontraproduktivní s těmi jejími prdíky. Když ji ještě znehybním, neuleví se jí vůbec..
Girili 117849
24.4.2014 23:51:12
Uz jsem si pripadala jako magor, ze dite oblekam moc, ale prijde mi to fakt primerene. Prehrata ani zpocena neni, potnicky ani opruzeniny nema. Ted resim, cim zavinovat do toho kocarku, tak asi pujdu do merino zavinovacky 110*110. Tu doporucuji o do teplejsiho pocasi a takhle velka by mohla chvili vydrzet i na vetsi miminko. Dnes jsem zkusila zavinout jednim vetsim nevyuzitym satkem, ale jak nepruzi, tak to nejde tak dotahnout a uvolnila se.
Mishula 130062
24.4.2014 18:40:43
Koukám, že dítě navlíkáš stejně jako já ~:-D Na ven jí nechávám to, co má doma, tj. body s dlouhým rukávem a dupačky PLUS dostává ještě jednu vrstvu - kabátek a kalhoty z takový silnější "teplákoviny", ponožky. V kočárku je uložená do slabýho fleecovýcho fusaku, kterej teda rozepnu, když je jó hic, že to má teda jen pod sebou a není přikrytá. A slabou čepičku, na to jsem magor, pětiletá ji chudák nosí dodnes~t~Nebo aspoň šátek, prostě NĚCO přes uši mít musí. U mimina je to pochopitelný, u pětiletý asi míň~v~
Mishula 130062
24.4.2014 18:07:22
Teeeda, to je fofr! My dnes 4 týdny. Já měla strach z kyčlí, starší měla dečku. Ale mrňule ok, ještě tam teda půjdeme v 6 týdnech a pak ještě jednou, docela to sledují. Snad to bude v pořádku.
Včera na váze 3890g, tak na 4 týdnech má konečně porodní váhu starší sestry ~:-D, je to drobek. Měla jsem podezření na moučnivku a stolice se mi taky nezdála ok, má to takové hodně řídké, ale prý je to v pořádku a moučnivku nemá, uf. To znamená, že řve fakt jenom z nadýmání. Holky já už nevím, co bych jedla, jsem skoro o vodě a banánech. Večery u nás bývají kritické. Už jsem šla pro příííšerně drahý probiotika, ale magistra mi to rozmluvila, ať ještě neutrácím a zkusím nasadit Espumisan PRAVIDELNĚ (dávají jsme jí ho jen večer, při obtížích), takže teď děvenka dostává před každým kojením a je to trochu lepší, jen to nechci zakřiknout, ještě není večer~:-D Jinak add řvaní a uspávání - u nás právě funguje vypadnout ven. Jako bývám zpocená až na zadku, ale fakt jediný, co zabírá, ustrojit, pobalit a jít s kočárem na vzduch, zpravidla usne. O to horší to teď bylo, když jsme byly zavřený doma, starší měla angínu. Psycho. A když máme řvací záchvaty v deset večer a ven už prostě jít nelze, napouštím teplou vanu a jde se koupat. Tam se teda taky zatím vždy zklidnila, asi jak se jí bříško prohřeje.
No nenudím se, pořád ji konejším a vymýšlím nový a nový strategie ~t~ V noci jsem ale k.o., už jsem rezignovala a spí normálně s námi v posteli. A spí pěkně ~8~~:-D
Jo a bílý šum má u nás úspěch, když fakt nemůže zabrat a zrovna ji teda nezlobí bříško. Tak u toho vytuhne hezky~h~, díky za tip~R^
Girili 117849
23.4.2014 21:04:06
Jeste jsem nenapsala, ze jsme dnes byli poprve na rehabilitaci. Ma lehkou predilekci hlavicky k jedne strane. Mel to i syn, ten to mel mnohem vic. Odhaduji, ze to maji moje deti z toho, ze se velmi brzy otocily hlavou dolu, ale to je celkem fuk. Fyzioterapeutka rika, ze to ma jen malo, asi by se s tim poprala i sama, ale je dobre, ze jsme prisli. Cvicime ten prvni zakladni cvik z vojtovky (bod pod bradavkou) a malinko koriguju pri polohovani na brisku, aby zvedala celym trupem a ne jen hlavicku krcnimi svaly. Pry az malinko posili brisko a nebude tolik zaklanet hlavicku, mohla by lepe a klidneji spat i v rovne nezchoulene poloze, bude ji vice bavit hrazdicka ap. Tak mam z toho vseho dnes lepsi naladu. :-)

Vcera jsme oslavili dva mesice. To to leti! :-)
Girili 117849
23.4.2014 20:55:21
Konvalinko, at je Tomasek brzy fit. Ryma u kojence dokaze byt desiva, ja takhle u syna temer nespala.

Jak jsem byla nestastna z dcerina spanku, tak ted hlasim zlepseni. Jak nezabiraly ruzne metody jednotlive - kocarek pouze dopoledne, satek pouze pri intenzivnim houpani, houpani pouze velmi dlouze a intenzivne, bily sum nic, zavinovani nic, kojeni nic, dudlik nic, tak aplikovano vse najednou, zabiraji dobre. Sednu se zavinutou na balon, pustim bily sum, strcim prso do pusy a spi behem chvilicky. Dokonce se da i snadno odlozit - odkladam take mirne schoulenou do kojiciho polstare a pozdeji se mene budi. Na balonu temer nehoupu, snad jen pokud uz je rozervana, tak parkrat zhoupnu na uklidneni, aby byla schopna chytit prso. Je to velika uleva. Ted jeste resim, jak vylepsit odpoledni spani v kocarku, abychom mohli vic ven. Zalozila jsem tu na to tema, tak snad dostanu nejake dobre rady a ne sodu. ~t~
Konvalilinka 86773
23.4.2014 8:07:11
Ahoj, po delší době :-) Tak u nás byl balon v kurzu u prvního, postupně jsem skákala až do stropu~t~ te´d zatím leží vyfouklý ve skříni. Jinak Tomášek dostal rýmu, už s ní bojujeme třetí den, zatím jsme se obešli bez kapiček i odsávání. Tak to snad nebude tak hrozný. Trvá mu třetí den a dnes se mi zdá už lepší i dobře spal. A já jsem to dostala ~o~~a~ U prvního až po roce. Radši jsem volala na gyn a prý je to bohužel normální. A to mi šestinedělí končí až v sobotu ~q~ Tak se mějte moc fajn.
A ještě malá novinka ve vývoji, Tomášek už se docela rozpovídal. ~:-D
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 552  [Dalších 332 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.