| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2014

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 552  [Dalších 322 >>]
Girili 117849
18.4.2014 14:13:07
Silene je, ze vzdycky kdyz si myslim, ze uz jsem prisla na nejaky figl, ktery zabira, tak zabere 2x a pak uz ne. Jistotou zustava jen ten balon. Ale jak ji budu takovou dobu uhoupavat, az bude mit o par kilo vic, to netusim. ~d~
Girili 117849
18.4.2014 14:11:47
A dudlik jsme taky nemeli. Nebylo ani proc, kdyz stacilo, aby se napil a spal jako zabity. Ted mame dudlik v kocarku a autosedacce celkem casto, minimalne pokud neusne fakt tvrde, ze uz ji to pak neva, ze ho nema.
Girili 117849
18.4.2014 14:10:00
Mishulo, u prsa jsem uspavala prvniho. Tedy asi az od 4-5i mesicu, do te doby nejak usinal sam, az pak se to zhouplo. Ale to povazuji za pohodu. Usnul u nej za chvilku a spolehlive, sel dobe odlozit a uz se nevzbudil. Tady koumbinuju prso a houpani, vse funguje jen castecne a kdyz zabere, tak se Xkrat vzbudi, odklada se velmi tezko. Nastesti tedy v noci hodiny na balonu netravime, to se jen nakoji, odlozi a spi dal. Jen pres den je problem. ~d~
Mishula 130062
18.4.2014 9:11:46
Ahoj, na denní spaní má lehátko, kde jsem jí navrstvila měkké deky, čili tam má taky takové "hnízdo" a je spokojená. Průšvih bude, až se začne víc pohybovat a bude nutné ji připoutat. To budu v pytli ~:-D Na noc jsem jí dle rad dala velký měkký polštář a myslím, že v něm byla VELMI spokojená. Nabaštila se v půl 9 večer, probudila se v 3:30 na kojení a pak zase chrněla do 8:00. Opět jen kojení a chrní dál, teď už teda v lehátku a na boku, to se jí líbí. S uspáváním máme problém jen když ji trápí to bříško, to teda houpeme jak zběsilí, ale většinou pak stejně vytasím prso a u toho mi pak vytuhne tak, že ji už můžu odložit do postýlky. Noci strávené na gymballu si jasně vybavuju s první dcerou, ale to byly klidně hodiny uprostřed noci, kdy jsme skákali jak opičáci~Rv Ale až tak kolem 4 měsíců myslím. Teď zatím balon obcházíme obloukem ~:-D Já nevím, co poradit. Já když už nevím kudy kam, vytáhnu prso. Jako taky pitomost, uspávat ji u prsa. Jenže tomu většinou předchází řev, takže si myslím, že musí mít i žízeň, takže si jen cucne a odpadne spíš vyčerpáním. Dudlíka, přiznám se, zkoušíme taky a jsme na tom zhruba podobně, chvíli si ho potahá a pak jí vypadne, nechápe ještě, že ten podtlak musí být permanentní. Samozřejmě jí ho necpu pořád, jen když fakt pláče a vím, že najedená je, přebalená je,.. spíš na uklidnění. Naučit ji na něj chci, starší neměla, takže sice odpadly problémy s odnaučováním, ale bylo dost horkých situací, kdy bych za dudlík byla vděčná. Nikdy ho nechtěla.
Co se týče spaní a nutnosti klidu okolo - zatím moc náročná není, můžu vedle ní klidně luxovat a chrápe dál. Díky B za to, velká má angínu~Rv,takže je doma a ona je jak strýc Pepin uřvaná, to by mi ji budila 100x za den.
Girili 117849
17.4.2014 21:57:48
Mishulo, ctu tvoje tema o spani. U nas je to taky narocne. Nejenom, ze se ji libi pevne stocena zakrivena poloha (ale autosedacka, ani poloha v kojicim polstari bohuzel moc ne), ale navic hrozne tezko usina. Takze pravidlem je, ze ji uhoupu pevne sevrenou na balonu, ale pak je desny problem ji odlozit. Kdyz uz ji odlozim a vypada to, ze je to OK, tak se za dve minuty vzbudi s desnym revem a vetsinou se nepodari ji nijak utesit takhle vleze, je treba ji opet zvednout a na balone hopsat nanovo. Takze uspavani je timhle stylem nekdy i skoro na dve hodiny, kolikrat ji uplne vycerpana predam vecer manzelovi a ten je cerstvejsi a ma pak uz vice trpelivosti, takze ji odklada az uplne tuhou a vetsinou se mu to povede napoprve. Dalsi problem je, ze pres den spi velmi lehce a vzbudi ji kazdy zvuk. Porad resim a zkousim, zda pomuze zavinovani, ale nevim, protoze kdyz se probouzi, tak se nekdy znovu uspi ozuzlavanim pesticek. Dudlik ji nekdy pomaha, ale vicemene jen v kocarku nebo v autosedacce, kde je nabalena a trochu ji ho pridrzuje kombineza, jinak ji vypadava, takze doma ho proste nema, pac to nejde. Snazime se naucit si ho udrzet, ale bez vysledku. Kdyz uz pak poradne zabere, tak tedy ale dokaze spat i 6-8 hodin. A k te autosedacce - vyse pisu, ze ji moc nemusi, ale dnes pres den bylo tak nemozne ji uspat, ze mi pak uplne pretazena prece jen usnula v autosedacce cestou od auta po schodech domu(!) a spi v ni taky doted. V aute cestou na kycle a zpet nezabrala, vubec v aute spatne spi, potrebuje vic houpat a hrkat, nase skodovka jede asi moc plynule. Takze az chuze po schodech to jisti. ~t~

Snad z toho nejak vyrostou, pokladove nasi. A o te hacce uvazuju. Nezvazis ji alespon na denni spani? My tedy monitor dechu nemame, takze tohle neresim. Cokoliv, co by mohlo pomoct! ~;)
Girili 117849
17.4.2014 18:05:56
Tak me dostihlo, ze mame holcicku. Na obleceni syna jsem si nijak neujizdela, porad rikam, ze na to nejsem, ale ted jsem neco shanela na fleru a uz mam doma dve naadherne hackovane cepicky. ~t~
Mishula 130062
15.4.2014 18:35:02
U nás se přes den baští po cca 3 hodinách a v noci dá i 5. Přes den nevíme, že máme miminko, ale navečer a po půlnoci je u nás muzika ~Rv Tutově bříško, přitom si dávám fakt velkej pozor co jím. Marná snaha. Na váhu jsem zvědavá, jdeme příští čtvrtek. Přijde mi, že tím, že dělá delší pauzy, si pak o to víc nažuchne pupík.
Konvalilinka 86773
15.4.2014 17:03:54
Tak náš drobeček váží 4670g. Já nevim, že já rodim tak velký děti ~t~ Doktor se ptal, čím ho krmim :-) Jsem totálně vysátá, ale kila ze mě dolů nejdou. Zatim ~l~ Jinak se Tomášek hlásí na jídlo častěji, tak snad mu budu pořád stačit.~x~
Mishula 130062
11.4.2014 18:15:45
Jéé, tak první úsměv závidím, já se na to taky moc těším. Naty sem tam koutky zvedne, ale ta o tom ještě neví. Spíš je ale pořád zamračená, obočí nakrčený, přes nos vráska. Jestli bude takto negativní.. Říkám jí beránku, ta svoje znamení nezapře. Vydrží i hodinu koukat, být v klidu, ale jakmile dostane hlad, začne řvát a jíst chce HNED, nekompromisně okamžitě. Beran jak vyšitej ~:-D
Usíná zatím v pohodě, nechá se jen odložit do lehátka nebo postýlky a za chvíli už chrní. A jak píšete - než ji ustrojím a připravím do kočárku, dávno spí, jen tím, že ji nabalím. Zatím se jí líbí být "stažená", balím jí ruce k tělu a pak do zavinovačky. A líp se mi i kojí, když je takhle svázaná, jinak těma packama šermuje a jakmile si zavadí o tvář, utrhne se z prsa a hledá asi lepší bradavku~:-D, ty boje jsou pak o nervy, než jí ruce zpacifikuju.
Včera jsem měla vítr z prohlídky, dělá dlouhé pauzy mezi kojením a hlavně pije třeba 5 minut a pak usne, přišlo mi to hrozně málo, ale přibývá, takže jí to evidentně stačí ~R^
Ještě poznámka k příliš rovnému terénu na balkoně - stačí pod kolečko šoupnout klacek nebo něco, aspoň my jsme si takhle nerovnosti tvořili u první dcery ~R^
Girili 117849
11.4.2014 16:25:49
Konvalinko, takhle mi usinal syn - sotva jsem ho zabalila do fusaku, zavrel oci a spal dirv nez jsem ho polozila do kocarku. Mala potrebuje pohyb, takze mi obvykle usne, nez s ni ve fusaku sjedu schody (a ze je to par pater), nekdy ani tak ne. Nicmene abych se nerouhala, ted uz spi s jednim kojenim a par malymi utisenimi od dopoledne asi od 10i hodin. :-)

A mame novinku - kdyz chce, uz se usmiva. Zatim je to tedy takove nesmele, poprve jsme zaznamenali v patek, den pred koncem sestinedeli. To jsem ale neverila, ze je to usmev, zdalo se mi to brzy, take vzhledem k tomu, ze se narodila o 15 dni driv. Ale v nalsedujicich dnech to nekolikrat zopakovala, zejmena kdyz je hezky vyspana a nakojena. Zatim se tedy s temi usmevy nepretrhne, ale mame z toho radost. :-) Kdysi jsem ceta clanek o prvnich usmevech a tam bylo, ze pokud se dite do ja nevim kolikateho tydne neusmiva, tak a) neco je zdravotne v neporadku, b), c)... az za x) psychosocialne neni v pohode. Takze jsem na ten prvni usmev cekala jako na vykoupeni z pocitu, ze se u nas neciti dobre nebo ze se o nej spatne starame. ~t~
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 552  [Dalších 322 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.