| Monča a Sárinka | 98185 |
|
|
3.2.2014 16:56:17
Ahoj maminky,
jmenuji§ se Monika jr mi 29let a mám doma 4 letou dceru Sárinku. Momentálně jsem ve 31tt těhu ![]() Mám na vás dotaz. Mohla by jste mě některá z vás odkázat na stránky, kde mi bude vysvětleno, kolik budu brát rodičák a kolik mateřskou? jsem z toho už mimo a na netu jsem nic moc nenašla. Jde o to, že s dcerou jsme byla doma 3 roky a slyšela jsem, že teď už na 3 roky jít nemohu.A že rodičák není stanoven pevně, ajko to bylo u dcery 7600Kč, ale budu dostávat nějaké procento, podle toho, kolik jsme si před tím vydělávala.No jo,ale co když jsem byla na pracáku? A nevíte jak je to s mateřskou a pracákem? Já už jsem z toho hotová. Děkuji moc za jakékoliv informace a přeji krásný den. Monča |
| Lygie(Dan,Niky,Anička† a //) | 53908 |
|
|
3.2.2014 14:38:43
Já se na monitor ptala sestřičky v poslední poradně a říkala mi, že budu chodit od 36tt. Je však dost možné, že si to každý doktor určuje jinak, některý doktor ten monitor nemá a pak to nechává na porodnici, když předá těhulku, některý ho třeba může dělat dřív, ale co jsem vyčetla bývá to +- ten 36tt. Když jsem v září ležela v nemocnici, tak tam dokonce monitor dělali paní v 26tt.
|
| Lucieza + upíři 03,11,14 | 8923 |
|
|
3.2.2014 14:11:36
Já nepamatuju, že bych chřipku někdy měla, vždy jen 1x za zimu rýma a kaše a to samé děti ťuk ťuk.
Monitor jsem vždy chodila také úplně ke konci, příjde mi že možná i později než v 36tt, v porodnici. Tenhle měsíc si tam už zavolám a objednám se, nevim jestli třeba jako rizikovější nebudu tam muset chodit dřív než měsíc před TP.Za týden mám ten poslední velký ultrazvuk a krev. |
| florka+zuzaňák | 92014 |
|
|
3.2.2014 12:28:24
Tak já mám na papíru od doktora, kde je přehled vyšetření v těhotenství napsáno ze od 30 tydne kardiotokograficky non-stress test( monitor).
Minule jsem urcite chodila tak od 32 tydne ale to jsem chodila na poradnu do Motola, kde jsem pak rodila! Tak uvidíme, to se snad dozvím ve středu a jeste mi asi jednou budou brát krev na krevní obraz, to mi zas posledně dělali jen jednou vyšetření krve! Jinak já bych nejradši chodila až do porodu ke svému dr. nemocnice me děsí! |
|
|
3.2.2014 11:14:06
Florko: to mě mrzí, že Tě takhle berou záda
Na monitor se chodí od 36tt. ![]() |
| florka+zuzaňák | 92014 |
|
|
3.2.2014 10:24:26
Ahoj děvčata, trpim se zadama... Včera jsem si musela vzít prášek ze kterého mi následně bylo špatně cely zbytek dne! A jeste 12 týdnu přede mnou.
Kočárek jsem koupila ABC design Viper 4S, šedý s barevným lemovanim, jelikož potřebujeme unisex. Autosedačku Cybex. Jinak ještě dokoupim par hadyrku, chci kolotoč na postýlku, tašku na kočár a ještě jednu zavinku. A pak už jen nějaké drobnosti, lékárna a něco pro me do porodnice! Zatím jsem vyprala jen luzkoviny do kosiku a manducu co mi pujcila kamaradka. Na zbytek teprve dojde, zas nechci aby se to tam valelo dlouho a ani toho moc nemám, nechávám si rezervu na nákup něčeho příslušné barvicky dle pohlaví ![]() Ve středu mám kontrolu, tak si musím říct o papír na mateřskou, v práci doporučuji měsíc před nástupem aby se to stihlo včas vyřídit! Za další měsíc by už bylo pozdě. Taky jsem zvědavá od kdy budu chodit na monitory. Pak už jen jeden ultrazvuk a jdem do finale. |
|
|
31.1.2014 18:03:53
Tak jsem se rozněžněla, když jsem nakupovala oblečení na Lucku, že jsem to nevydržela a vyprala, vyžehlila a už to mám narovnané ve skřínce, tchýně včera manželovi říkala, že co blbnu, že mám ještě čas, protože mi kamarádka příští týden přiveze postýlku a dodala a doufám, že nemáte doma už i kočárek a dcera na to "no jo máme, už od před Vánoc"
No tak musel manžel tchýni vysvětlovat, že nehodláme pak všechno shánět na poslední chvíli, hodně věcí mám z bazárků na netu a tam si prostě nemůžu vybrat, kdy to chci poslat to už by bylo dávno fuč. A asi bych se z toho za chvíli zbláznila. ![]() |
|
|
31.1.2014 17:40:50
Doufám, že to nezakřiknu, ale my se zatím držíme ťuk, ťuk chřipka nás míjí i děti a to už je co říct hlavně u dcery, ta si to minulý rok pořádně vybrala... Nejdřív taková obyčejná chřipka a pak mononukleoza, to jsme jezdili na ifekční kliniku do fakultky na kontroly a pak, aby se neřeklo, tak měla boreliozu. To už jsem myslela, že šéfa picne.
|
| Tvett | 87308 |
|
|
31.1.2014 13:40:26
Já jsem se letos nechala na chřipku očkovat poprvé v životě,hlavně kvůli práci teda a fakt jsem nic nechytla,překvapivě ani od malého ze školky.
Já teda nic vypraného nemám,do 25 února budu chodit ještě do práce a pak se na to vrhnu. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.