| Zuzaniela | 76377 |
|
|
20.5.2014 9:30:08
Miri, učím se učím. Mám po písemných, ještě čekám na výsledky AJ slohu, jinak super. 2. 6. mám ústní.
Příští týden v úterý nastupuju do porodnice na vyvolání, teď jsem 37+3. Mrňous měl minulé úterý 3,6 kg. Úplně už se na to těším, mám těhotenství plné zuby. V noci nespím, ve dne jsem vyřízená, ale taky neusnu. Čůrat chodím tak 7x za noc, ale to už trvá dlouho. Máme barák plný řemeslníků, takže pořád rozruch a do toho se učím. No prostě veselooo!! ![]() ![]() ![]() Ale nestěžuju si , jsem tady spokojená, v domečku úplně super. Dnes ráno jsem otevřela v kuchyni dokořán okno a poslouchali jsme kukačku .Mějte se všechny hezky a držte se. Řeknu vám - obdivuju matky, které rodí v zimě. Já mám problém si oblíct ponožky, neumím si představit se pořád obouvat a zavazovat tkaničky. Holky mám květen a červenec, takže to neznám . |
| Kikoš | 140015 |
|
20.5.2014 8:30:12
Miri, jen 5 kilo? To je nádhera! Já mám 12kg, ale to jsem měla i u předešlých těhu. Tašku ještě nebalím, nejdřív musím dát do kupy domácnost...nějak jsem po příchodu z práce neměla sílu a teď se mi to nakupilo. Pak ještě musím koupit nějakou noční košili do porodky. Docela mě mrzí, že už je porodnice neposkytuje jako dřív..když si vzpomenu, kolikrát jsem se někdy převlíkala!...pot, očistky a vůbec. Navíc jako na potvoru v současné době nemám žádnou rozepínací ve skříni. Jinak s oblečením jsem na tom taky podobně, jsem ráda, že vylezlo slunko i rtuť teploměru, na bundě už se mi cukal zip
![]() No nic, děvčata, přeji hezký den, jde se něco dělat! Ať nám to pěkně utíká... |
| Miri+L&M&K | 53516 |
|
|
19.5.2014 14:23:14
Larinko, krásnej porod, podobně rychlý jsem měla s druhým synem. Tak doufám, že třetí taky nebude nijak extra dlouhý
![]() Zuzi, co učení? Si to vůbec nedovedu teď představit. ![]() Kikoš, tak já nastoupila na MD ve čtvrtek, jsem 34+4. Včera jsem si sbalila tašku do porodky. Ne že bych se chystala rodit, ale dokud se ještě nějak hýbu, tak ať to mám připravený. A trochu k tomu přispěla i Larinka, co kdybych porodila dřív. ![]() Jinak mi to břicho nyní roste nějak rychle, je obří, asi jako u druhýho. Manžel mi nejdřív říkal, že jsem takový neměla, tak jsem mu včera ukázala fotky. Viděl, že je to stejný. Jen nyní nejsem navíc oteklá v obličeji apod. Mám pět kilo nahoře, ale zdechlinka jsem i tak. Bolí mě záda, v třísle... Teď jsem měla problém i s oblečením, bundy nezapnu a ty co zapnu, tak jsou krátký. Teď má být pěkný počasí, tak vytáhnu tenčí věci a konečně si budu připadat, že mám zase něco ve skříni. Nepořizovala jsem si skoro žádné oblečení a přišlo mi, že nosím pořád to samé dokola ![]() |
| Zuzaniela | 76377 |
|
|
19.5.2014 12:03:09
Larinko, je nádherná
![]() ![]() . Je to úplně neuvěřitelné, takový malý šmudlík ![]() .Se tady uculuju... A porod taky nádhera. Co víc si přát ![]() ![]() |
| Kikoš | 140015 |
|
19.5.2014 10:05:24
Larinko, připojuji se s gratulací a tiše závidím
![]() Já jsem dnes "teprve" 34+3 a nějak špatně to snáším, špatně se mi dýchá a psychika je naprd, jsem ufňukaná, jak malá holka, že už to nevydržíííím. Čekám rovněž třetí dítko, ale s delší odmlkou. Obě děti mám vyvolávané ve 41.týdnu a bojím se, že to bude stejné. Takže opravdu závidím porod ve 37.týdnu. ![]() Od pátku jsem nastoupila na MD, jinak jsem to poctivě dochodila do práce, takže mě terve teď čekají všechny ty přípravy na mimi, které mi, snad, to čekání na den D zaplní... Těším se na další zprávičky a fotečky od Vás, ostatních spolumamin. |
| Adda ..... | 49878 |
|
|
19.5.2014 7:13:25
Tyo, to bylo rychle, jsem zvedava na sebe.Dneska jsem spatne spala, od 3 me bolelo bricho a slo tl do zad, ted to povolilo.Dnes jem 37+0,tak si rikam jeste tak tyden bych vydrzet mohla vzhledem k tomu ze podle ms jsem mela termin 18.6, podle utz 9.6 a pak ve 20tt na utz rekli ze jse o 5 dni mensi.Tak rozhazene nsem to nikdy nemela, s holkama me terminem nehybali.
|
| Larinka+3svišti | 55666 |
|
|
18.5.2014 18:55:12
Jinak malá se narodila o rovné 3 týdny dřív - v 37+0tt (dle UTZ to bylo 37+2tt)
![]() |
| Larinka+3svišti | 55666 |
|
|
18.5.2014 18:54:25
Děkuju všem
![]() Porod byl celkem rychlovka a řekla bych "za odměnu" po předchozím, který jsem přetrpěla. 13.května, jak jsem psala, jsem měla narozeniny, od rána jsem měla poslíky, které dopoledne po horké sprše ustaly, tak jsem vyrazila do práce za holkama (vše pěšky), pak si zašla pro kebab k obědu, dorazila domů cca v 15 hodin a cca od 16.hodin se opět dostavily MS bolesti s bolestí v kříži. Od 17.hodin jsem to začla měřit, interval byl po 10 minutách a do 20hodin se zkrátil na 8 minutový. To už jsem věděla, že asi rodím (během těch pár hodin pravidelných bolestí, které nebyly nějak silné, mi odešla hlenová zátka), takže cca ve 21 hodin jsme se vydali do porodnice, že buď mi píchnou vodu, aby se to rozjelo a nebo mě max.pošlou domů. Na příjmu jsme ale ještě hodinu čekali, protože se zrovna rodilo, tak mi jen natočily ozvy, po příjmu dr.zjistila, že jsem otevřená na 4cm,takže si mě tam prý nechají a píchnou vodu, aby se to rozjelo. Vodu mi píchli cca v 23 hodin (nebo lehce po), hned se rozjely velké bolesti, mě znovu dali na monitor a monitor mi pak sundali lehce po půlnoci, kdy už jsem cítila, že to dlouho trvat nebude, protože jsem cítila tlak, tak jsem se jen ztěží zboku převalila na záda, to už jsem nedokázala tlačení zastavit. Asistentka jen křikla na doktorku, co rodila na vedlejším sále, že budem rodit, jenomže paní vedle zrovna taky, já už mezitím fakt tlačit musela, asistentka ještě neměla vybaleno na porození (ani rukavice na rukách), když manžel zakřičel, že leze hlavička, na další zatlačení byla malá do půlky venku a už křičela a v podstatě ji skoro chytal .....narodila se teda 14.května 19 minut po půlnoci, takže se opravdu moc snažila dát mi dárek a prošvihla to jen o "chlup" . Když pominu tu poslední a jedinou hodinu opravdu silných bolestí (které nastoupily hned po 2 minutách, co říkal muž), tak to byl celkem bezbolestný porod, bez jediného natržení, nastřižení a malá si cestu prorazila sama Jen jsem opět nestihla žádné porodní pomůcky (typu balon atd.)Takže musím zkonstatovat, že první porod, který skončil zvonem, druhý porod předčasný, který po odtoku vody musely vyvolat a já v bolestech trpěla vleže 5 hodin, byl tento porod úžasný zážitek ![]() |
| Adda ..... | 49878 |
|
|
18.5.2014 14:41:59
Krasna, mooooc.Kdy jsi mela vlastne termin, o kolik byla driv? Jak probihal porod?
|
| Miri+L&M&K | 53516 |
|
|
18.5.2014 14:31:11
Larinko, Eliška je hezoučká. Vůbec nevypadá malinká
Povedla se vám ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.