Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Lindík+2 | 78073 |
|
|
27.11.2013 17:51:28
jo holky a jak se ty těhu týdny počítají,týden končí třeba 12 plus 6 nebo 12 plus 7??a pak zas 13 plus nula že??já už si to nějak nepamatuju :-D
|
| Lindík+2 | 78073 |
|
|
27.11.2013 17:49:51
Ahoj holky,tak já mám za sebou to dnešní NT a miminko je v pořádku
uff spadl mi kámen ze srdce...Ultrazvuk v pohodě,miminko celkem spolupracovalo a bylo moc roztomilé Má 6cm od hlavičky k prcině a já jsem 12 plus 4 a TP mám 7.6. - dcerka je 7.5. tak by to bylo vtipné,když by byli přesně měsíc (a pět let..) od sebe...Před chvílí mi volala pí doktorka i výsledky krve a je to ok,už jsem na to koukala i na netu a mám riziko downa 1:5300 což je super...Marter - pí doktorka nám u toho ultrazvuku vysvětlovala co a jak,že hlavně hledají tu nosní kůstku,jelikož ty downíci ji ještě v tomto stadiu nemají a mají jen chrupavku..dále se sleduje to šíjobé projasnění,to je také znak toho,pokud je miminko za krkem oteklé,je podezření na downa..takže pokud jsi toto měla ok tak bych fakt věřila,že máš mimi ok jen prostě z nějaké příčiny nevyšla krev...Je fajn,že tě hned teda neženou na tu plodovku,akorát je otázka,jak ty triply u tebe vyjdou..držím pěsti ať dobře a na plodovku nemusíš..ty jo a s těma klkama jsi mě překvapila,.že je tam větší riziko než u plodovky..já někde četla,že je to naopak,tak asi ne... Jo a pohlavím si pí doktorka nebyla jistá,já jsem silnější,tak to nebylo úplně dobře vidět,ale na další ultrazvuk jdu zač.ledna,tak to mi říkla,že to už v poho pozná...teď teda říkala,že to vidí spíš na holčičku,ale ať se na to zatím neupínám,že se uvidí ![]() |
| jitule+marianka (7/2011) | 131470 |
|
27.11.2013 12:32:29
Marter, držím palce, ať to dobře dopadne. Já jsem měla u předchozího těhotenství taky riziko 1:200 na downa. Dopadlo to dobře.
|
|
27.11.2013 12:31:20
Mě doktor u prvního nutil k odběru plodové vody, prý to nebolí, miminku se nemůže nic stát a přímo pracovnice na genetice mi řekla, že pokud by došlo k potratu, tak by to znamenalo, že plod byl "stejně špatný", což vím, že není pravda, tak jsem naprosto ztratila důvěru a nepodstoupila jsem ji (neměla jsem to teda ani v plánu, chtěla jsem si miminko nechat takové, jaké bude, protože je přece MOJE). Měla jsem špatné tripple testy, pak jsem šla na ultrazvuk na genetickém pracovišti (kvalitnější než má můj doktor) a žádná vada se neprokázala. Dcera je bohudík zdravá.
|
| Marter | 28887 |
|
|
27.11.2013 12:28:44
Tak jsem tu. Dnes tedy znovu utz, riziko dnes vyšlo 1:210, k mému věku je 1:270. Šla jsem tam ale s rizikem 1:150. Pak konzultace u genetičky, dohodli jsme se, že počkáme na ty testy v 16tt, pak plodovka. Teď na odběr klků bylo už pozdě a to riziko potratu je tam až 3%, což je mnohem vyšší než u mě to riziko dawna.
Děkuju všem za povzbuzení a držení palců |
|
27.11.2013 12:25:16
Ahoj holky, jsem teď v 10. týdnu, nevolnosti jsou čím dál tím horší, zvracím i několikrát denně, zítra jdu na ultrazvuk (kontrola toho, jak mimi roste a když to bude v pohodě, tak dostanu průkazku) - těším se, ale mám taky strach.
Jsem na rodičovské dovolené (3letá varianta) a mimi by se mělo narodit měsíc před 3. narozeninami dcery, takže to docela pěkně vyšlo. Zaměstnavatele nemám (smlouva na dobu určitou mi skončila v průběhu rodičovské dovolené). Je pravda, že dostanu povinně 4letou variantu ve výši 3600,- měsíčně? Asi se tím dostaneme trochu do finančních potíží... |
| Maci1 | 27366 |
|
|
26.11.2013 23:35:34
Miri, mně můj gynekolog taky datum poslední MS upravuje podle toho, kdy jsem reálně otěhotněla (používám STM, takže to vím přesně). Jen u syna jsem měla zapsaná obě data, protože se od začátku jevil větší (dr. se "sichroval"). Takže všichni genetici, porodnice atd. se stejně vždycky řídili tím nesprávným.
Jojo, taky bych se nerada dostala do situace, kdy bych musela řešit, jestli je pravděpodobnější narození postiženého dítěte nebo potrat zdravého po aminocentéze . Snad se nám to vyhne... |
| Miri+L&M&K | 53516 |
|
|
26.11.2013 23:07:59
Tedy vy jste toho nakecali
![]() Marter, držím palečky, určitě bude vše v pořádku. Můj doktor si to píše, když někdo ví, že otěhotněl v jiný den. Zrovna kamarádky ségra otěhotněla nechtěně, jediný den si nedali pozor, tak to tam má dr. napsaný. Chodíme ke stejnému. Zítra ve dvě jdu teprve na druhou prohlídku a prvně uvidím srdíčko. Tak jsem nervní, aby tam bylo a bylo vše v pořádku. Také bych se snažila plodovce vyhnout, zvláště, když jsi to měla i u prvního těhu. I když zase víš, do čeho jdeš. Známá má čtyři děti(jedny dvojčata) a vždy jí vyšly špatné testy z krve. Na plodovku nikdy nešla a děti má zdravé. Na jednu stranu je to velký risk, na druhou je risk i plodovka. Nerada bych se do té situace dostala...ťuk ťuk ťuk, ať nás to tu všechny mine. |
| Maci1 | 27366 |
|
|
26.11.2013 22:42:10
Marter pochybuju, že tady někoho vyděsíš, jsou tu samé zkušené matky
.Tu nesprávně stanovenou délku těhotenství bych rozhodně hlásila, otázka ale je, jestli ti to k něčemu bude, lékaři bývají dost fixovaní na termíny dle MS... Já jsem u druhého už radši hlásila, že jsem otěhotněla jindy, protože mám delší cyklus s ovulací kolem 20. dne, nicméně on byl prostě větší, takže při NT screeningu tomu termínu podle MS vlastně velikostně odpovídal a moje protesty jaksi nikdo nebral v potaz .Hodně štěstí na zítra a hlavně zdravé miminko. |
| Lindík+2 | 78073 |
|
|
26.11.2013 21:45:01
Marter a nevyděsila,neboj...já to napsala blbě...a jsme tu přece od toho,aby jsme se navzájem podpořily a sdílely svoje těhu pocity,radosti i starosti,...
tak v rámci možností ti přeju klidnou noc a zítra jen samé dobré zprávy!!!! |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.