| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2014

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 390] Názory 391400 z 568  [Dalších 168 >>]
Lindík+2 78073
26.11.2013 21:43:22
Tak přece se na tom utz zkoumá právě hlavně ten Down,který má specifické rysy - okopčím ti to z toho našeho prenatalu - Co znamená screening NT + biochemický screening v 1. trimestru?

Tento test kombinuje ultrazvukové vyšetření tloušťky nuchálního ( šíjového) projasnění ( NT = nuchal translucency ) s vyšetřením z krve matky. Vyšetření se provádíme v 12.-13. týdnu těhotenství. Kombinace těchto dvou metod umožňuje detekci 85-90% dětí s Downovým syndromem. Tradiční screening prováděný v 16. týdnu- tzv. trojitý test dokáže zachytit jen 50-60% dětí s tímto syndromem

V čem spočívá vyšetření NT ?

Vyšetření nuchálního ( šíjového ) projasnění ( nuchální translucence ) se provádí v 11.-13. týdnu těhotenství. Pomocí ultrazvuku je změřeno nahromadění tekutiny v podkoží v oblasti krku plodu . Tato tekutina se na ultrazvuku zobrazuje jako projasnění. Přítomnost většího množství tekutiny v tomto prostoru je často spojeno s přítomností chromozomální aberace, např. s Downovým syndromem. Vyšetření je většinou možné provést přes stěnu břišní.

V čem spočívá vyšetření krve?

Vyšetření krve spočívá ve vyšetření dvou látek ( PAPP, HCG), které se vytváří v placentě a z ní přestupují do mateřské krve. U těhotenství s Downovým syndromem jsou hodnoty těchto látek abnormální.

Bude vyšetřeno i něco dalšího ?

Ano, kromě standardního vyšetření se při tomto testu zaměřujeme na přítomnost nosní kůstky (nasal bone - NB) a na tvar toku v ductus venosus . Při vyšetření by měly být vyloučeny i poznatelné morfologické anomalie

Bude to ok!!!Musí!!!~;)~;((
Marter 28887
26.11.2013 20:33:40
Dekuju za uklidneni, zitra uvidime co a jak. A omlouvam se, jestli jsem nekoho vystrasila, to jsem nechtela, jen to muselo ze me ven :-(

Zitra dam vedet co a jak. Dekuju
Marter 28887
26.11.2013 19:59:43
No to je právě otázka, proč to vyšlo blbě, jestli věk, nebo početí, může to být cokoliv. Oni berou termín podle MS, týdny, tak ta sedí, početí se nikde nehlásí :-( Uvidím, pokud mi zítra řeknou, že utz je opravdu v pořádku, tak kvůli věku nepůjdu. Vyšel mi chrom. 21, takže Dawn a nevím, jestli na utz se dá úplně poznat :-(
Lindík+2 78073
26.11.2013 19:56:06
a pravda,to že ti je nad 35 tam taky hraje roli..a to třeba nabízí plodovku jen kvůli věku..a to bych teda nikdy nešla pokud by nebyl jiný důvod..ale u tebe samo když to blbě vyšlo....hele uvidíš....
Lindík+2 78073
26.11.2013 19:54:32
Marter ale to je škoda,žes to neřekla mudr už dřív,kdys asi otěhotněla a dle toho ses neobjednala na to NT dřív..fakt to mohlo dost zkreslit..zítra jim to určo řekni... anzeptej se na ten odběr chloriových klků (nevím,jak se to přesně píše),to je míň invazivní..i když bez rizika to taky není....
Lindík+2 78073
26.11.2013 19:51:47
přesně Maci jak píšeš,u toho Nt hrají velkou roli i dny..třeba na stránkách toho našeho prenatalu je psáno,přesně v jakém období...a někdy se fakt může někdo seknout,pokud neví přesný den početí a třeba 2 dny už v té krvi mohou udělat paseku..ale vůbec celkově si myslím,že občas se může stát i chyba v laborce..a samo jsou i ořípady,kdy fakt kren vychází blbě a přitom je mimi úplně ok..zase asi na to utz by nějaká anomálie byla..snad v tom Gennetu bude fakt dobrej odborník...~;((
Marter 28887
26.11.2013 19:51:21
Maci NT a celý podrobný gen. utz byl ukázkový. Vím, že těhu je starší, neotěhotněla jsem v polovině cyklu, jak se počítá. Ale nevím, jestli genetik to zítra bude brát v potaz, když to riziko vyšlo. Měla jsem to i u dcery, po špatných výsledcích z prvního trimestru jsem šla v 16tt na plodovku, snad po 21 dnech jsem se dozvěděla výsledek, bylo to nekonečný. UTZ byl tenkrát taky v pořádku. Jinak bude mi 36. Na plodovku se mi nechce, ale zároveň nevím, jestli bych to přešla a nervovala se do porodu, jestli je vše v pořádku.
Lindík+2 78073
26.11.2013 19:48:10
Marter ano tady v Brně ti to udělají ve stejný den a do večera máš výsledky..já jdu zítra na 10..oni jsou tady dost vyhlášení,hlavně Mudr Vlašín..ty triply se dělají tuším v 16tt a můžeš je i odmítnout..právě že vycházejí často falešně pozitivně..nahradil to ten NT screening..ten je přesbější - ale chbka se taky může vloudit že jo..uvidíš,co ti zítra řeknou,třeba na tu plodovku nebudeš muset...každopádně dej zítra vědět!!!držím pěsti a´t to dopadne co nejlíp!!!~;((
Maci1 27366
26.11.2013 19:47:06
Marter, od triplů se upouští, pokud je NT+ v pořádku. V případě, kdy NT+ vyjde nějak špatně nebo atypicky, se tripple dělají pro ověření (a taky kvůli záchytu rozštěpových vad, které se z NT+ nepoznají). Alespoň tak mi to zdůvodnil můj gynekolog.
V Brně je postup takový, že se vše - odběry i ultrazvuk - udělá zaráz, výsledky jsou ještě tentýž den.
Jsi si jistá, že stáří těhotenství odpovídá hodnotě z ultrazvuku? To totiž může s výsledky dost zacvičit, hodnoty se v čase velmi mění (osobně to znám velmi dobře - obě mé děti byly ve 12. týdnu o týden větší, než měly být, a u obou mi vyšel screening atypický, první měla vysoké hcg, druhý zas nízký Papp-A).
Marter 28887
26.11.2013 19:32:00
Do gennetu me posílají kvůli positivite prvotrimestralniho scteeningu. Tripple testy jsou v tom druhým? Co vím, tak od těch se uz upouští, pro falešnou pozitivitu, ve světe se uz nedělají.
[<<Předchozích 390] Názory 391400 z 568  [Dalších 168 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.