| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Děti s poruchou komunikace

O dětech, které se někdy projevují mírně autisticky, začínají pozdě mluvit, mají problémy s porozuměním, moc nespolupracují, někdy vypadají jako neslyšící apod. Jinak jsou normálně inteligentní a šikovné, hrají si s jinými dětmi a mazlí se.
  (?)
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 32477  [Dalších 32157 >>]
Kafe 134466
23.2.2017 14:25:55
Když dítě potíže nemá, IVP nepotřebuje. IVP je pro případ obtíží. Uvidíš spíše až ve 2. třídě.
margotka78 alias shit-roller 108560
23.2.2017 14:23:55
Ano, mám stejný názor.
margotka78 alias shit-roller 108560
23.2.2017 14:14:42
Já bych to nechala být. Vždyť to vypracování IVP můžeš nechat udělat vždycky, nárok na to má. Tak bych to případně začala řešit, až by přišly problémy.
Pole levandulové 23006
23.2.2017 14:08:39
A on ma nejake problemy konkretni v te skole? At uz s vyukou nebo vychovne? Pokud je nema a citi se tam dobre, na IVP bych ihned netrvala, pokud citis, ze to nekde drhne, sesla bych se s ucitelkou a na IVP trvala /resp. ted je to nejaky plan podpory vyuky/. Nni to tak, ze pokud ho nenechas udelat hned, uz si zavres sanci na pomoc v budoucnu.
Vejce 88037
23.2.2017 13:48:59
mám syna v 1.třídě ZŠ. během docházky do školky byly problémy s integrací, nakonec z toho byla diagnoza vývojová dysfázie, porucha pozornosti ADHD a mírná forma PAS. v SPC nám vypracovali doporučení IVP a zajistili asistentku pedagoga (do školy). v září jsem od třídní učitelky dostala k podpisu papír, že souhlasím s IVP až od 2. pololetí s tím, že se neznají, neví se, jak kluk na tom bude a že se uvidí... syn je ve škole jeden z nejlepších, je vzorný a nosí samé jedničky. marně čekám na IVP na 2. pololetí, myslím si, že třídní usoudila, že to vlastně vůbec nepotřebuje. řešila jsem to v SPC, kde s tím nesouhlasí, vysvětlili mi, že sice může vše zvládat, ale že IVP je určitou ochranou pro dítě. pokud by mu v budoucnu něco nešlo, bral by se na ten IVP ohled atd. mimochodem- paní asistentka se věnuje jinému žáčkovi, kterému učení nejde, je velmi agresivní, nicméně rodiče s ním nebyli v žádné poradně, jen čekají, až se to zlepší... takže druhá paní učitelka je zabavená a našemu synovi se vůbec nevěnuje. chci se poradit, mám trvat na tom, aby se syn učil podle IVP, když mu vše jde nebo je to zbytečné? děkuji za názory ~x~
TaJ 81121
6.1.2017 9:22:08
Tuten, myslím, že by to tak bylo stejně...navíc, náš J. není jediné dítě v rodině, má dvě o trochu starší sestřenice, jedna má trochu podobné problémy jako on, i když asi ne tolik...a v širší rodině máme ještě o kousek mladší dvojčata-holky, jedna z nich má opět podobné problémy...ale je fakt, že moc často se dohromady nevídáme, obvykle párkrát do roka, takže na nějaké srovnávání většinou nedošlo:-)....jinak já mám rodinu fakt celkem hodně tolerantní a vstřícnou, do ničeho nám nemluví a místo kritizování se spíš vždycky snaží pomoct...vím, že to zdaleka není běžné a taky si toho opravdu moc vážím~;((
Persepolis 107413
5.1.2017 10:20:39
Já nemám s dítětem potíže, ale dělám vrbu kamarádce s autistickou holčičkou. Probíráme spolu její možnosti, školu, potíže,...nemůžu jí extra poradit, ale můžu jí vyslechnout a je vidět, že i to pomáhá.
Liško, ty nemáš žádnou kámošku?
Jana, 2/07+10/08+5/11 81165
4.1.2017 23:35:24
Mám třídní učitelku, která se neváhá se mnou zastavit na chodníku, aby mi sdělila, že se kluk výrazně zlepšil, dneska se mi stalo ~g~ a pak úžasnou starší logopedku, která si na nás nechává hodně času, aby nám mohla pomoct i s učením do školy, nejen s výslovností. I moje psycholožka mi poradila pár dobrých triků, jak se s Fildou učit. Jinak dost informací jsem dostala i v pedagogicko-psychologické poradně.
Azia a 3 ryzova zrna 132367
4.1.2017 22:42:58
Mluvit o tom můžu s celou rodinou a se všemi svými kamarádkami, i kdyžsi myslím, že kdo nezažije,nepochopí. A také s jejich ucitelkami, logopedkou a spec. pedagožkou. A v PPP s psycholožkou. Nebo případně tady.
TaJ 81121
4.1.2017 22:08:38
Jinak s rodinou to samozřejmě probírám taky - s manželem, s babičkami...naštěstí máme všude podporu....ale to jsou lidi, kteří toho věděli ještě méně než já, protože nehledali sami ty informace jako já...ale nikdy jsem se nesetkala s nějakým odsuzováním nebo nepochopením ze strany rodiny, že by mi někdo vyčítal, že se mu nevěnujeme, nebo odmítal přijmout, že má problém...spíš se naopak všichni zajímali, pokud jsem jim dala něco na přečtení, tak si přečetli, snažili se pochopit...snažili se, ale nedokázali se obvykle do syna tak vcítit jako já, takže občas nechápali, proč některé věci dělá, nebo proč mu určité věci vadí...ale nechali si to vysvětlit:-)
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 32477  [Dalších 32157 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.