Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Marge |
| • |
16.9.2008 12:23:13
Profi-to asi určitě budeš muset počkat až dokojíš!Kojení je přece taky o hormonech a kdyby ti dali nějaké další,tak by v tom tělo mělo hokej a pro dítě asi taky nic moc:-(
Tak já už jsem objednaná. Ty finance jsou prý o dohodě.Většinou je to těch 15 tisíc bez žádného dokládání ušlých zisků atd... |
| profimak | 83131 |
|
|
15.9.2008 21:38:58
Asirielle, promiň jestli Ti komolím jméno
![]() Na těch stránkách, co jsem dávala Lucka (viz níže) můžeš sehnat někoho, kdo jde darovat vajíčko a dostane tě na první místo v seznamu... |
| Asyrielle | 86893 |
|
15.9.2008 21:28:05
Ano, podle informací, co jsem dostala v CAR Pronatal v Praze, by ty léky měla hradit příjemkyně. Po pravdě, zdálo by se mi dost nelogické, že by si je platila dárkyně, když ona jde darovat vajíčka doborovolně. Platí je ten, kdo je potřebuje.
Bohužel některá centra jsou tak "vyčůraná", že to tak musím napsat, že si je nechají zaplatit nejen příjemkyní, ale i dárkyní. Bohužel do toho normální pacinet, resp. pacientka nevidí. Kompenzační poplatek jest různý, jak tu bylo zmiňováno. V Praze je méně, protože také příjemkyně pak zaplatí méně, za to ve Zlíně zaplatí dárkyni víc, ale pak si to zpětně nechají tučně proplatit od příjemkyně. Bohužel já patřím mezi ty, kdo čekají "ve frontě" na vajíčko.... Přeji pěkný večer. ![]() Kaja. |
| profimak | 83131 |
|
|
15.9.2008 20:19:50
Marge, to by mě taky zajímalo, jestli budou chtít něco prokázat
Už jsi se objednala?Taky se chci zeptat na kojení, třeba si budu muset počkat až dokojím. HOLKY, VADÍ KOJENÍ při těch hormonech? |
| Marge |
| • |
15.9.2008 13:57:24
tak v Gestu je to 13-25tisíc.Prý obvykle 15tis. podle ušlého zisku a nákladů na cestu. to nechápu-to jim budu muset něco prokazovat??
|
| Lucka, ročník 73 | 20209 |
|
|
15.9.2008 10:01:36
Pokud chcete nějaké bližší informace o dárcovství, jak to probíhá a tak, koukněte na stránky www.darcovstvi.cz. Holky vám tam rádi poradí a pomůžou, když bude potřeba....
A já jsem chtěla jen poděkovat za to, co děláte... ![]() ![]() |
| profimak | 83131 |
|
|
15.9.2008 9:56:35
ARiselle, ty léky si dárkyně teda zaplatí?
|
| Asyrielle | 86893 |
|
14.9.2008 21:12:18
Ahoj,
můžeš kontaktovat přímo jakékoli centrum či oddělení v nemocnici (zabývá-li se také asistovanou reprodukcí). Záleží jen na tobě, kam to máš nejblíž, či kam jsi ochotná docestovat. Případně chceš-li pomoci nějaké konrétní ženě či dívce, tak se domluvit přímo s ní, kam ona chodí, s tím, že ona by tam šla s tebou. Tím bys jí pomohla v tom, že by nedostala přímo tvá vajíčka (to z právního hlediska nejde), ale posunula by se v pořadníku na darovaná vajíčka na přední místo. Léky stojí cca 3-5 tisíc, záleží na klinice, kolik si kde za to řeknou, ale to by měla hradit formou kompenzačního poplatku za odběr právě příjemkyně. Měj se prima. ![]() |
| Evka 1973 | 11417 |
|
|
14.9.2008 13:08:15
Já jsem si taky myslela, že náklady jdou na účet příjemkyně, bohužel některá centra si "vydělávají" tím, že si náklady nechají zaplatit jak od příjemkyně, tak z účtu dárkyně. Mě se to stalo, byla jsem třikrát jako dárce a jednou na nějaký pokus, kdy se testovali někaké nové léky. Ve všech třech případech šli veškeré částky na můj účet u zdravotní pojišťovny, já jsem to zjistila z výpisu zdravotní pojišťovny a po skontaktování Centra, mi oznámili, že toto je normální, že to povoluje zákon. Při tom pokusu to na můj účet nešlo, na to mělo centrum nějaké jiné dotace a hlavně já měla již všechny pokusy vyčerpané. Pak jsem chtěla jít ještě jednou, ale to už v centru neměli zájem, chápu to ale tak, že to bylo proto, že už jsem měla vyčerpané pokusy na pojišťovnu, tudíž by na tom tolik nevydělali. Docela mi to vadí, protože mi to předem nikdo neřekl a já teď když bych potřebovala pro sebe tento cyklus, tak bych si ho vážně musela zaplatit. A hlavně jsem měla na pojišťovně problém při žádání o různé dávky z nadstandartů a vyřizování lázní pro děti, protože mi řekli, že mám vysoký účet pojištěnce. Teď kvůli tomu měním zdravotní pojišťovnu. Evka
|
| Anna |
| • |
14.9.2008 11:21:25
Eve, s tou pojišťovnou je to jinak. Náklady jdou z pojištění příjemkyně, ne dárkyně.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.