Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| applee | 84637 |
|
|
23.8.2008 15:40:07
Můžu přidat svoji zkušenost s darovaným vajíčkem.Chodím darovat vajíčka do centra reprodukční medicíny Zlín.Nejdříve vám udělají genetické testy,výsledek vám pošlou za čtyři až šest týdnů.Pokud máte genetiku v pořádku,vezmou vám krev na pohlavně a infekčně přenosné nemoci.Pokud i tohle máte v pořádku můžete se stát dárkyní.Hormony si pícháte prvních pět dnů perem do kožní řasy v oblasti kolem břicha,dalších pět dnů ještě k této injekci pícháte stejným způsobem do stehna.Celkem tedy deset dnů.Já si to píchám sama,ale když si na to netroufnete můžete docházet ke svému obvodnímu lékaři,případně poprosit nějakou zdravotní sestřičku v okolí,ke které by jste chodila.Do centra jedete jednou pro injekce a stimulační protokol.Po druhé,když už začnete stimulovat,tak na kontrolu,při které vás vyšetří ultrazvukem a vezmou krev.Ultrazvukem se zjištuje reakce na stimulaci,v krvi se zjištuje hladina hormonů.To samé se provádí při třetí návštěvě.Po čtvrté už jedete darovat vajíčka.Vajíčka vám odeberou dutou jehlou v celkové narkoze,která trvá asi dvacet minut.Po této době jste ještě asi dvě hodiny na pooperačním pokoji.Pak můžete jít v doprovodu někoho blízkého domů.Byla jsem darovat dvakrát.Momentálně stimuluji,ve středu jdu na odběr již po třetí.Možná jsem na něco zapomněla,tak pokud budete mít nějaký dotaz,můžete se tady zeptat.
|
| Kactom | 34624 |
|
|
22.8.2008 23:24:10
Ladko, přesně tak, jsme na tom úplně stejně. Snažíme se hodně let a jsme již vysátí. Těch peněz a energie..zatím máme za sebou tedy jen jedno IVF, ale náročný to bylo. Proto také sháníme dárkyni, která by nás posunula na první místo v pořadníku, protože do CARu, kde se nečeká, to si zkrátka nemůžeme už dovolit. On je rozdíl v několika desítkách tisíc Kč. Někdo to pochopí, někdo ne..
Ty co chcete darovat, ale nevíte, zda ve vašem regionu je CAR, podívejte se na: www.neplodnost.cz. Tam je v pravém horním rohu mapa ČR, když si kliknete na svůj region, objeví se vám tam všechna centra, která tam fungují. Např. Ústeckém kraji je to Pronatal. Jsou tam odkazy na ta centra a kontakty. Jinak opravdu každé CAR má trochu odlišný postup, i co se týče testů dárkyň. Většinou ty testy trvají tak 3 měsíce a pak se vybere správná stimulace pro danou dárkyni, to už je ale jen otázka cca 14 dní, injekce si může píchat sama dárkyně a nebo chodit do centra, případně se dohodnout se svým lékařem. Ale už jsou injekce, které jsou podobné jako inzulínová pera, vlastně to injekce ani nejsou a ani to nebolí, to zvládne každý. Rizika jsou všude. Tady je odkaz na brožuru, kterou jsme v CARu také dostali a je to tam pěkně pro laiky vysvětlené. Jsou tam jak postupy pro neplodné páry, tak pro dárkyně, včetně rizik s tím spojených: http://www.neplodnost.cz/web/verejnost/informace/brozury/asistovana_reprodukce/ Za všechny ženy, které mají s početím problémy a potřebují dárkyni, moc a moc děkuji všem dárkyním, ale také i jen těm, které se nad tímto i jen zamysleli. Děkuji! |
| LadyVer | 26653 |
|
|
22.8.2008 20:16:48
Májo, děkuji Vám za informace. Jak dlouho se ty hormony musí píchat a jak často denně. Člověk si je píchá sám anebo musí někam docházet na kliniku. Děkuji
|
| Mája |
| • |
22.8.2008 20:04:38
přesně jsem nepochopila celý Tvůj text....Centra mají svoje ceny a cyklus s darovanými vajíčky je prostě drahý.
Já darovala vajíčka před dvěma měsíci. Ráda bych Ti pomohla, ale jsem z Brna a nezvládla bych jezdit do Prahy. Mám malé dítě a pracuji na směny. Za odběr jsem dostala 15 000, dělala jsem to proto abych někomu pomohla. Nešlo o peníze, ale zas to nebyla úplně příjemná věc to nebyla a zadarmo bych to nedělala. Těch 15 000 mě přijde jako kompenzace akorát. Jsem rozhodnutá darovat znova, jsem hrdá na to, že jsem pomohla nějaké ženě k vlastnímu dítěti. |
| Mája |
| • |
22.8.2008 19:54:46
tak Brno, Reprofit. Před vánoci odběr krve. Genetika trvá až 3 měsíce. V půlce března výsledky naplánovaný odběr vajíček byl 16.6.
Hormony si samozdřejmě musíš píchat! Pro příjemkyni jsou ty nejlepší léky v peru(lehká a bezbolestná aplikace), které platí příjemkyně. Další těhotenství by to ohrozit ani ovlivnit nemělo. Pokud máš ještě dotaz, tak se ptej. |
| ladka |
| • |
22.8.2008 9:07:35
Tady je můj email, sice jsem jej dala do hlavičky, ale né každý má nainstalovaný outlook:
chcememimi1@seznam.cz |
| ladka |
| • |
22.8.2008 8:59:19
Dobrý den,
nevím, jestli se můj příspěvek hodí zrovna sem. Z genetických důvodů nemůžu mít vlastní dítě, ale manžel ano. Takže řešením je pro nás darované vajíčko. Čekací doby jsou ale šílené, tak jsem se chtěla zeptat, jestli by se nenašla nějaké hodná paní, která by nás posunula na první místo? V Praze. Nemám představu jakou částku by si představovala? Odměny v centrech jsou cca 15000 Kč? My už jsme jednou neúspěšně IVF s darovanými vajíčky podstoupili, aby to bylo bez čekání, tak až na Moravě a celkem nás to vyšlo na 60 000 Kč, což si už podruhé opravdu dovolit nemůžeme... Ať mi někdo říká, že se za IVF neplatí!!!! Pokud by se dobrá duše našla, ozvěte se mi prosím na email. Jen jsem teď mimo domov, tak mám ztížený přístup na internet - jen o víkendu. Moc díky. |
| LadyVer | 26653 |
|
|
21.8.2008 21:45:07
Ahojky, na gyndě jsem viděla letáček o darování, ale zapomněla jsem si ho vzít. Chci se zeptat, jak dlouho trvají veškerá vyšetření a jestli se u toho musí brát nějaké hormony. Jsem z Jablonce nad Nisou, nevíte náhodou, kde je v okolí nějaké centrum? Jo a ještě jedna důležitá věc- neohrozí odběr mé další případné těhotenství? Budu ráda, když mi podáte nějaké info.
|
| LadyVer | 26653 |
|
|
21.8.2008 21:44:59
Ahojky, na gyndě jsem viděla letáček o darování, ale zapomněla jsem si ho vzít. Chci se zeptat, jak dlouho trvají veškerá vyšetření a jestli se u toho musí brát nějaké hormony. Jsem z Jablonce nad Nisou, nevíte náhodou, kde je v okolí nějaké centrum? Jo a ještě jedna důležitá věc- neohrozí odběr mé další případné těhotenství? Budu ráda, když mi podáte nějaké info.
|
| Eva |
| • |
19.8.2008 14:03:10
Pořád přemýšlím o tom, že bych darovala vajíčka, a tím třeba někomu pomohla. Ale jsem z Chomutova a asi nejbližší místo, kde se dají vajíčka darovat, je Praha?? Nebo je někde něco blíž? trochu mě odrazuje to dojíždění, přece jen by mě to stálo dost peněz a času, mám malého prcka. Poradíte,prosím??
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.