Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| pozitivni mysleni | 30216 |
|
|
3.3.2007 23:18:14
urcite je to stejny jako pri IVF, jen se asi musi sladit ty dve zensky dohromady.Ta co prijima od darkyne totiz taky stimuluje.A opravdu v cr je to anonymni a verim, ze i tady v USA.My jsme byli na IVF a protoze ma muj muz problem tak se nas ptali jestli by jsme v pripade toho, ze nebude mit on chteli darce(nechteli).Ale i tak jsem se ptala a sestra mi jen rekla, ze si vybereme z treba tak, ze ma modry oci, je to beloch, vysoky tolika tolik, ze je to anonymni, ale verim,ze kdyz si lidi zaplatinceo boekmtak jde vse a to i v cr.
Daarjo, ![]() |
| bib |
| • |
3.3.2007 22:18:15
Darjo,
napsala jsem sms kamarádce, ta její známá se vrací zítra z lyží. Ozve se mi, tak ti pak nějak dám SEM vědět. Upřímně, nemám KONKRÉTNÍ představu jak to s darováním vajíček je, jak jsem psala, u mne to bylo v rámci stimulace na IVF. Ale to se zjistí. Řekla bych, že se ale Stimulace nijak neliší, prostě jen pak oplodní ve zkumavce vajíčka se spremiemi partnera příjemkyně a transferují jí je do dělohy... u běžného IVF bys je dostala ty... (já) K tomu co tu zaznělo v uvodu: Podmínky pro darování vajíček (oocytů): Dárkyně oocytů musí být zdravá žena ve věku 18 až 35 roků *tvoje anamnéza od prakt.lékaře, prostě žádná rakovina, aids, cukrovka, žloutenka, co já vím.... Musí být geneticky vyšetřena (zajištěno v centru IVF) *obnáší odběr krve, a rozhovor s genetikem (rodinná anamnéza, oční vady, diabetes, atd)... Dále je nutné vyšetření na přenosné infekční choroby (HIV, HbsAg, anti-HCV - hepatitis (=žloutenky), TPAH, RRR) *což znamená zase "jenom" odběr krve... Ve všech případech je zachovávána anonymita dárkyně i příjemkyně. Po provedení cyklu obdrží dárkyně vajíček částku, která je určena na pokrytí nákladů spojených s dárcovstvím (cestovné aj.) - cca 5000-10000 Kč. Podrobnosti Vám sdělí lékař v centru IVF, které si zvolíte. Domnívám se, že cyklus je hrazený pojišťovnou (to ovšem neznamená že plně, bohužel doplatky za léky jsou čím dál vyšší... záleží samozřejmě na typu, což je víceméně odvislé od reakce tvého těla na konkrétní "přípravek") Samotný odběr vajíček nepřináší riziko vzhledem k dalšímu otěhotnění. Odběr většinou probíhá v krátkodobé narkoze (15minut?)... In natura bych nedoporučovala Ještě mne napadlo, v české republice je několik center asistované reprodukce (Pronatal, GEST, ISCARE, Sanus, REPROMEDA, Gennet.. a další). Pokud máš opravdu zájem někomu pomoci, prvotní informace ti určitě podají i na dotaz mailem. Např. z Pronatalu mi odpověď jakéhokoli rázu (ikdyž ej fakt, byla jsem klient), chodila obratem. |
| darjaa | 61173 |
|
3.3.2007 15:11:57
Všem se omlouvám za hrubky píši to narychlo.
|
| darjaa | 61173 |
|
3.3.2007 15:08:48
Prosím Bib napiš co udělat nejdříve nebo kde se mám hlásit.
Pokud bude vše ok ráda pomůžu.Jak už jsem psala vsem z východních čech. |
| Kata |
| • |
3.3.2007 13:09:59
Darjo,
samozrejme jsem chtela rict,... "ze by PRIJEMKYNE chtela jen blondynu atd..." Me konkretne nejak pomoci nemuzes, protoze v mym Caru maji darkyn celkem dost, neceka se tu vubec anebo max. 1 mesic, ale diky takovym jako si ty uz prave nejsou ty sileny cekaci lhuty jako to bylo driv kdy se cekalo treba i rok a pul (i kdyz je pravda, ze jeste par takovych klinik existuje). Ale at uz se rozhodnes jakkoliv, kazdopadne ti moc dekuji za nas za vsechny "prijemkyne". Pa, K. |
| bib |
| • |
3.3.2007 11:04:02
já jsem darovala vajíčka v rámci stimulace na 1.IVF. Měla jsem jich hodně, Dři mne požádali.. Udělala jsem to proto, že znám z Rodiny pár holek, které by JINAK děti mít nemohly. Na ně jsem v tu chvíli darování myslela, ale nezastírám, že jsem brala ohled i na finance (2003/5.000,-), které nám částečně pokryly "doplatek"(!) za léky, a benzín.. a tak...
Mimochodem, shodou okolností mi včera volala kamarádka, jeslti neznám někoho kdo by daroval Vajíčka. Že má známou, kt.40, konečně našla toho pravého, ale zjistila, že ji kdysi v rámci nějakého zákroku vzali i vaječník (?)... V případě, že by si sehnala Někoho, dostane se v pořadníku na první místo. V čechách není legální konkrétní dárce, ale pokud dárce máš, šoupneš se v pořadníku dopředu. Doufám, že jsme DALEKO od Ameriky, kde si můžeš "určit" barvu vlasů, očí dítěte.. Myslím, že dárkyně by fotku dávat neměly:-( Na druhou stranu, je možné, že se udává, barva očí vlasů do dotazníku, aby obdarovaná pak měla dítko "trochu pdoobné" vlastnímu... to nevím, to si nepamatuju.... Pokud by jsi chtěla pomoci té konkrétní známé mé kamarádky, tím že jí svým dárcovstvím "posuneš", ráda vám zprostředkuju kontkat. |
| IveIve | 56905 |
|
3.3.2007 9:55:22
Taky mě jednou tahle možnost napadla, ale vzhledem k tomu, že kvůli štítné žláze nemůžu darovat ani krev, tak moje pomoc ani nepřichází v úvahu:(
|
| darjaa | 61173 |
|
3.3.2007 9:31:44
Kato
Mužu nějak pomoci??? |
| Kata |
| • |
3.3.2007 9:22:30
Darjo,
myslim, ze to tak neni, ze by darkyne chtela vylozene jen blondynu s VS atd. Oni doktori stejne sami nakonec doporuci nejvetsi fyzickou podobu darkyne s prijemkyni....A holka, ktera je po tech vsech IVF, ceka na mimi uz nejakou dobu a ktera uz se sama smirila s darovanyma vajickama (coz neni psychicky vubec jednoduchy), tak podle me ji na fyzicky "krase" nezalezi, po tom vsem cim vsim ty holky prochazi.... Ja sama potrebuji darkyni vajicka, takze vim o cem mluvim a jsem moc rada, ze existujou takovy holky jako si ty, diky moc! A co se tyce stimulace, nic hroznyho na tom neni, kdyz uz si pro to rozhodnuta, jde to raz dva. Hodne stesti, K. |
| darjaa | 61173 |
|
3.3.2007 7:24:21
Moc vám všem děkuji ,za odpovědi.
Píšete tam hlavně o penězích ,ale ty nejsou pro mne tak důležité. Těžko se to vysvětluje,ale chtěla jsem tím splatit /osudu nebo čemu kdo věří/to,že mám krásné dvě děti které přišli bezproblémově na svět. Ale naní nevím.Podmínky splňuji,ale jak si tak pročítám o příjemkyních tak jsem na pochybách.Nevím jestli bych své "mimi" chtěla dát někomu,komu je jedno povaha,ale hlavně že má dárkyně blond vlasy,modré oči a vysokou štíhlou postavu,jo a vysokou školu/to je jedno kterou/.Nejsem nevyučená, ošklivá "socka",ale vadí mi, když někdo chce mimi jen na reprezentaci. |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.