| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dárkyně vajíčka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1440] Názory 14411450 z 1645  [Dalších 195 >>]
Benedeta 26643
22.5.2006 13:06:18
Nebojte, vajíčka odsají z vaječníků vaginálně a kontrolují to ultrazvukem.
Ivana, Terka8/99, Šimon7/02 6929
22.5.2006 12:09:00
Jejda, nad tím jsem nepřemýšlela;-) Ale doufám, že vaginálně s kontrolou ultrazvukem, ne? Nikdo o laparoskopii nic neříkal.
lilina
  • 
21.5.2006 22:30:23
holky, chtěla jsem se zeptat, jakým způsobem se provádí odběr??? Přes břicho laparoskopem, nebo jinak? Nerada bych měla jizvu. Díky za odpovědi.
17.5.2006 14:35:41
Ahojky, díky, popřemýšlím ještě nad dotazy a případně písnu:-) Přelouskala jsem úplně celou diskuzi zpátky, tak jsem zase o něco moudřejší. A taky nám asi už něco řeknou v úterý při odběrech. Pa:-)
dudula
  • 
17.5.2006 12:05:43
Ahoj Ivano,
23. den předchozího menstr. cyklu jsem dostala injekci Zoladexu (ta byla do břicha a bylo to to nejnepříjemější z celé stimulace a odběru - když jsem viděla jakou sestřička bere jehlu, tak jsem chtěla utýct :-) a šestý den následujícího cyklu jsem byla na utz. a dr. mi rozepsala injekce Puregonu (ty byly úplně v pohodě, ta jehlička je fakt tenoučká, bolestivý to není) s tím, že si mám začít píchat 12. den cyklu, na dalším utz. jsem byla 18. den cyklu a pak už mi dr. určila den odběru 24. den cyklu a 36 hodin před odběrem se píchá Pregnyl (takže ten Puregon jsem si píchala do 21. dne cyklu). Myslím, že ty utz. by měli být častěj, aby se pohlídalo zda nehrozí hyperstimulační syndrom :-(
Odběr se provádí v krátkodobé narkóze, já měla narkózu poprvé v životě a trochu jsem se jí bála a byla jsem překvapená jak to bylo příjemný :-)))
Jestli chceš, můžeš mi písnout na mail v záhlaví, ráda ti celou procedůru popíšu podrobně.
16.5.2006 20:57:16
Ahoj Dudulo, díky, to bych mohla zvládnout;-) A měla jsi těch 10 dnů jen ten Puregon a pak jen jednou Pregnyl? Nebo se dává ještě něco dalšího? A jak často kontroly? Ultrazvukem asi, že? A odběr se tak přesně časuje? To je otázek, co?;-)
dudula
  • 
16.5.2006 18:38:57
Ahoj Ivano, nedávno jsem darovala, injekce Puregonu jsem si píchala pod kůži do břicha. Měla jsem na to takový pero kam se vložila ampulka Puregonu a jen se nastavila dávka a po vpichu (krátká tenoučká jehlička - poprvé jsem se chvíli přemlouvala abych ji do sebe zapíchla, ale nic to není, šlo o to překonat jen ten první vpich a pak už pohoda) se pero zmáčklo. 36 hodin před odběrem se píchá injekce Pregnylu, ta je do svalu a tak by ji měla píchat sestra, ale protože to vycházelo na devátou večer a já nemám hlídání na děti, tak jsem si ji píchla sama a taky jsem to zvládla. Hned po odběru jsem byla OK, paní co se mnou byla na pokoji trochu krvácela a pobolívalo ji břicho.
16.5.2006 13:09:49
Evi dík, uvidíme:-)
Za týden jdem na Obilňák na odběr pro genetiku, jestli jsme vůbec "vhodné":-) Zlanařila jsem i kolegyňku z práce:-) Mám z toho prima pocit, snad to všechno dopadne a my někomu pomůžeme!:-)))))
Eva73
  • 
7.5.2006 11:15:15
S injekcemi je to asi různé, podle toho jakou máš stimulaci. Já měla každý den jednu injekci Fostimonu, ta se píchá buď do stehna (to jsem neskoušela) nebo do zadku, ze začátku jsem chodila na obvod, kde mi to píchali, pak už jsem si je píchala sama.

Neschopenku jsem měla týden před odběrem a týden po odběru, ale spíš pro to, že marodila dcera a já byla na ošetřovačce s ní. Časově to v době stimulace je kontrola ob den až ob dva dny.

Počet vajíček které mi odsáli bylo 8, ale je to různé, ženy které se mnou leželi na pokoji měli v rozmezí od 3 do 20 vajíček. Akorát hned jak jsem se probrala na pokoji po narkoze tak mě trochu bolelo břicho, pak ještě druhý den, ale to už mnohem méně a pak asi tak 14 dní jsem ho cítila třeba tak že mě píchlo na boku když jsem třeba něco zvedla těžkého nebo udělala rychlý pohyb.

Eva
6.5.2006 20:28:28
Ahoj Benedeto, to je mi líto:-( Kdy budete mít další pokus? Ať můžu držet palečky!:-) A díky za informace, uvažuju právě o státním centru, asi napíšu na Obilňák, stejně je sloučený s Bohunicemi. Zatím jsem ve fázi zjišťování informací a velkém přemýšlení, jestli to zvládnu. Myslím tím hormonální stimulaci před odběrem, přece jen injekce každý den... tak dumám, kdo by mi je mohl píchat, pokud se rozhodnu, že do toho půjdu, abych mohla normálně chodit do práce. Může mi tu někdo prozradit, kam se ty injekce píchají a jak? Do břicha? Do zadku?;-) Sice jsem dvakrát rodila, ale píchanečky moc nemusím:-) No ale když pak pomůžu třeba i více potencionálním maminkám...!:-) Kolik tak vajíček se v průměru vytvoří, nevíte?
Taky jsem o tom ještě nemluvila s manželem, to mně ještě čeká. Ale snad by nebyl proti...
Ještě jednou díky za info a přeju úspěch při dalším pokusu!!!
[<<Předchozích 1440] Názory 14411450 z 1645  [Dalších 195 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.