Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Benedeta | 26643 |
|
|
5.5.2006 19:16:03
Ivano, jsem moc ráda, že jsi udělala takové rozhodnutí. Já jsem právě po neúspěšném pokusu s dar. vajíčky a jsem z toho moc smutná. Vypadalo to slibně, embryjko se začalo vyvíjet ale pak jsem začala krvácet a HCG kleslo. Dnes mi dr. potvrdil, že se jednalo o zamlklé těhotenství.
V Brně vím, že vajíčka potřebují např. v centru UNICA - www.unica.cz V jiných soukromých centrech sice mají prý vajíček dostatek, ale zase za strašně vysoké ceny, příjemkyně musí zaplatit třeba 80 000 - 100 000, což si spousta holčinek nemůže dovolit. Centra v Brně jsou HELIOS, REPROMEDA, UNICA a nově REPROFIT, pak státní Obilňák, ale o něm nic nevím, jak to tam probíhá s dar. vajíčky. Ještě loni mi říkali, že čekací lhůta na dar. vajíčka je cca 2-3 měsíce. Ale to už je teď mnohem delší, půl roku, rok... S tou neschopenkou ti nejlíp poradí holky, které už odběr vajíček podstoupily. Narkóza je přibližně 10-15 minut, nekdo po ní zůstává doma, ale někdo chodí normálně dál do práce. Záleží jak to budeš snášet. Hezký den |
| Ivana, Terka8/99, Šimon7/02 | 6929 |
|
|
4.5.2006 10:32:46
Ahoj vespolek. Tak prave ctu v brnenske Rovnosti, ze v Brne je nedostatek vajicek pro CAR. Holky nevite, kde odbery delaji? Zadne podrobne informace pro pripadne darkyne tu nepisou:-( Pisou jen ze brnenska fakultni nemocnice, ale nepisou jestli to berou na Obilnim trhu nebo v Bohunicich, proste nic podrobneho. Poradite? Rada bych pomohla.
A jeste: je nutna pracovni neschopnost v souvislosti s odberem? |
| Eva73 |
| • |
14.4.2006 8:29:44
Vlakne,
u mě to bylo tak, že jsem napřed zavolala do centra - Iscare Praha, ale samozřejmě je spousta jiných center, já mám zkušenost s Iscaru. s sebou jsem musela mít cytologii od gynekologa (ne starší 3 měsíců), zeptali se mě na genetiku v rodině (celkem hodně podrobně), pak jsem šla na genetiku, zase jsem odříkala celou genetiku rodiny, odebrali mi krev a čekalo se na výsledky. Ty potom z genetiky poslali rovnou do Iscare, já jsem si jenom občas zavolala, jestli už nejsou hotové (řekli mi že budou do měsíce, nakonec jsem čekala skoro dva měsíce, už jsem se začínala bát, jestli tam něco nenašli, ale bylo to v pořádku). Potom jsem se znovu objednala do Iscaru, odebrali mi trochu krve tam (na přenosné choroby a na vyloučení těhotenství). Po genetice se zažádala pojišťovna o léky, pak se počkalo až je schválí a pak už byla samotná stimulace. Každý den jsem si chodila na gynekologii nechávat píchat léky, ob den jsem jezdila do Iscaru na kontrolu a ultrazvuk. 15 den jsem šla na odběr vajíček, ráno jsem tam přišla, narkoza byla 10 minut, pak jsem ještě 2 hodiny ležela na pokoji a pak jsem mohla jít v doprovodu někoho domů. Akorát mě bolelo břicho (odebrali mi 8 vajíček), hned jak mě převezli ze sálu na pokoj, ale odpoledne už mi nic nebylo a normálně jsem fungovala doma. Ještě po 6 měsících musím znovu na vyšetření krve kvůli HIV. Antikoncepci můžeš brát až do stimulace, to jsem se trošku bála, jestli nebude překážka. A nasadit se znovu může hned další měsíc. Eva |
| Bali |
| • |
14.4.2006 7:55:47
Vlakne,moc si cením tvého rozhodnutí.
Bohužel nevím, jak dlouho po porodu je možné darovat vajíčka. Určitě se zkusím při příští návštěvě centra zeptat, pak to sem písnu. Moje sestra je po porodu, teda má už osmiměsíční holčičku a taky se mě na to ptala. Jediné, co vím, je tohle (z letáku z centra Repromeda): Podmínkou pro zařazení dárkyně oocytů je věk 18-35 let, porod zdravého dítěte, vyloučení chronického onemocnění, zátěže pro genetické choroby v rodině, genetické vyšetření s normálním nálezem, vyloučení infekce HIV, hepatitidy B a pohlavně přenosných nemocí. Všechna potřebná vyšetření udělají v centru. Píšou tam i to, že je nutné mít nejméně středoškolské vzdělání. Darování oocytů je zcela anonymní a je spojeno s finanční kompenzací. Jak je to náročné časově přesně nevím, stimulovat vaječníky budeš cca 14 dní, asi 1x - 2x týdně tě zkontrolují na ultrazvuku - jak rostou folikuly ve vaječnících. Pak při odběru vajíček tě uspí asi na 15 minut a za 3 hodinky (je to různě dlouhé v různých centrech) tě pustí s doprovodem domů. Kdyby tě ještě něco zajímalo, pokusím se ti odpovědět. Jinak se hodně dozvíš o stimulaci vaječníků na diskuzi Umělé oplodnění IVF a IUI na hlavní straně diskuzí. |
| vlakne | 8989 |
|
|
13.4.2006 13:35:29
mohla bych se zeptat,nevíte náhodou jak brzy po porodu se může darovat ? Mám termín porodu za měsíc a taky bych ráda darovala vajíčka. Nevím , jakou si mám dát antikoncepci a jak je to časově náročné na drování ? kOlikrát se musí jit na odběrné místo ?
Díky moc. |
| Bali |
| • |
13.4.2006 11:21:04
Evko, jsi hodná. Když tak se ti ozvu na mejlíka. Snad to nebudu potřebovat...
Myslím, že by tvá vyšetření měli uznat všude, ale to jsou jen mé dohady. Hezký den |
| Evka73 |
| • |
13.4.2006 9:47:56
Bali, nemám přímo podmínku že to musí být ISCARE, jenom nevím, jak ostatní centra uznávají všechna vyšetření, která jsem už měla hotová (genetika). Pokud budeš chtít, můžeš mi napsat na mail. Evka
|
| Bali |
| • |
12.4.2006 17:19:01
Evi 73, to je škoda, že jen ISCARE, zatím nevím, jestli budu dárkyni ještě potřebovat, právě jsem totiž dostala 2 embryjka z darovaných vajíček. Čekám, jak to dopadne...
Mám ale obavy, protože nám bohužel nezamrazili žádná embryjka, i když od dárkyně se nám vyvíjelo 18 embryjek! Takže jestli to nevyjde, určitě budu hledat další dárkyni... |
| Rosado |
| • |
12.4.2006 16:25:04
Mio,ja bych o tom premyslela.Jsem vysoka,atraktivni a je mi 21 let.V USA bydlim.
|
| Míla |
| • |
11.4.2006 21:52:16
Mio, jasně, vážíte si žen, které darují, ale musí být vysoké a hezké!
|
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.