| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dárkyně vajíčka

(?)
[<<Předchozích 1500] Názory 15011510 z 1645  [Dalších 135 >>]
mausik 78 30473
29.9.2005 11:41:53
Ahoj také jsem si zjišťoval co to obnáší ale nešla bych do toho pro peníze ale proto že pomůžu někomu kdo to opravdu potřebuje.Tak bych to chtěla podstoupit ale hodně lidí mě od toho odrazuje co si myslíte vy?Co to obnáší?
Bali
  • 
28.9.2005 10:14:12
Kačko, asi se to liší podle centra. My například budeme dávat dárkyni 15 000. A dostaneme vajíčko od dárkyně, která je mi podobná (barva vlasů, očí, asi i přibližné vzdělání).Požadavek je určitě věk,zdraví.
Kačka
  • 
25.9.2005 10:20:03
Jani, prosím tě, mohla bych se zeptat, jaká je ta finanční odměna za dárcovství vajíčka? Jak dlouho trvá příprava, co jsi všechno musela splňovat aby jsi mohla vajíčko darovat a podobně?
Děkuji za odpovědi
Bali
  • 
24.9.2005 20:48:59
Jani, díky
Já už jsem po testu, kdy jsme s dr. zkoušeli, jestli mi vůbec naroste dostatečně děložní sliznice, to jsem se hrozně bála. Naštěstí to vyšlo, ale jen 8 mm. Tak teď se pomaličku připravuju, ale ještě musím sehnat penízky. Ohledně toho tě úplně chápu, a to že si to udělala i podruhé je fakt hezké, navíc podstupuješ i krátkou narkózu, tak fin. odměna je opravdu na místě.
S těmi financemi je to pro nás ale dost těžké, máme si kupovat nějaký byt, zařízení a tohle je opravdu čára přes rozpočet, kterou ale uděláme ze všeho nejradši.
Ještě jednou děkuji za takové lidi, jako jsi ty!!!
jana
  • 
24.9.2005 8:50:12
ahoj, jsem dárkyně vajíček, byla jsem 2x a chystám se ještě.Musím se přiznat, že poprvé jsem byla darovat vajíčka spíše ze zištních důvodů, protože dárkyně dostává finanční odměnu za to, že podstupuje hormonální (injekční) léčbu, musí dojíždět a to několikrát na testy a k lékaři a v konečné fázi pod narkozou probíhá odběr.Byli jsme ve finanční tísni a pro mě toto byla šance, jak se z tísně dostat a navíc mě blažilo, jelikož jsem matka dvou překrásných dětí, že tím pomůžu nějaké jiné rodině ke štěstí, protože já si nedovedu bez dětí život představit. Proto jsem šla i podruhé a to již z toho druhého důvodu - že tím někomu pomůžu. Samozřejmě je dost příjemné pomyšlení, že pomůžu a navíc za to něco dostanu,a tak jsem finanční odměnu uložila dětem na jejich konto. A plánuju, že pokud budu moct, tak vajíčka budu ještě darovat.
Bali
  • 
4.9.2005 20:32:50
Ahoj , chci poděkovat všem, které vajíčko darovaly nebo se k tomu chystají.
Já jsem se před necelým týdnem dozvěděla, že jedniný způsob, jak mít dítě, je dárkyně vajíčka.
Byly to nejhorší dny mého života, ale už jsem překonala to, že nebudu mít své biologické dítě a začala se opravdu těšit na ten malý uzlíček, který bude napůl mého manžela a samozřejmě můj. Konečně mám reálnou vidinu, že se stanu maminkou a věřte mi, tomu malému tvorečkovi snesu modré z nebe.
Doktor z CARU (centra asist. reprodukce) mě uklidňoval, že jakmile budu mít embryjko v bříšku, už mě ani nenapadne, že není z mého vajíčka. A má pravdu a já jsem opravdu šťastná, že možnost dárcovství existuje.
Děkuju :-)
Mysak, Janek a Tom 10303
4.8.2005 5:36:58
Neni pravda ze nelze darovat jen jedno vajicko. Zalezi na tom kolik vajicek se uvolni a ke kolika das souhlas aby si vzali.
Tady v USA se dava za jedno vajicko $5000. Takze zde to "huntovani tela" jak tu nekdo psal ma aspon trochu smysl kdyz opominu samozrejme ten samotny ucel.
Nicmene darkyne musi splnovat radu veci, nesmi byt starsi vetsinou vic jak 30 let, zadne zavazne nemoci v rodinne anammneze, nesmi kourit o drogach nemluve. Proste celkovy zdravotni stav musi byt na jednicku.
Minka+Sabi 11/05+Sebi 4/11 14655
3.8.2005 17:26:47
...nemyslim si, ze by se na darovani vajicek dalo vydelavat.

A kdo se k tomu takto rozhodne, tak chvalim, skutecne tak pomuze hodne parum, kteri touzi po miminku a dali by za vajicko i 50 000 Kc.
Pole levandulové 23006
31.7.2005 22:36:12
No ja nevim, tohle se da snad delat jen z entuziazmu, z touhy pomoci nekomu, kdo nemuze mit svoje. Ale huntovat si telo hormonama, tloustnout atd. kvuli 10 tisicum? To snad ne.
Hanka
  • 
31.7.2005 12:26:00
Maminy, nemyslete si, že by to vždycky každý dělal nezištně!
Je super, že je někdo ochoten podstoupit něco takovýho, aby daroval vajíčko!
Ale dostat za to 5 či 10 tisíc není špatný!
Takže proto to bývá tak drahý :o(
Taky bych to ale za ty prachy podstoupila - proč ne :o)

A jinak, pokud si sebou žena, která chce otěhotnět vezme jinou (kohokoliv - kamarádku, sestru...) tak sice nedostane její vajíčko, ale má přednost :o)
Tak aspoň to!!!

A myslím, že by mohl poradit i vlastní gynekolog, kam se obrátit, kvůli dárcovství vajíčka !
[<<Předchozích 1500] Názory 15011510 z 1645  [Dalších 135 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.