| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dárkyně vajíčka

(?)
[<<Předchozích 1560] Názory 15611570 z 1645  [Dalších 75 >>]
Čarodějka... 29409
6.5.2005 22:39:22
No...já bych teda taky klidně vajíčka někomu darovala!
Proč né!
A kdybych věděla, že pak někde po světě běhá nějakej Pepíček, nebo Mařenka, který jsou na světě díky mně, tak bych byla jen a jen šťastná!
A nebrala bych to, že je to "moje" dítě....ale dítě toho, kdo se o něj stará, kdo ho porodil a vychová!
Možná by mě pak zajímal osud onoho dítěte, pokud by to "příjemkyni" vajíčka nevadilo, tak bych s nima třeba ráda zůstala ve styku...ale to i proto, že já jsem družná osoba :-)
No...ráda bych taky nějak pomohla...jestli to jde...?
Hele...a mít za to navíc ještě deset táců?
Tak to bych si klíďo nechala vzít aj dvě :-))))))

(mmch...mám už tři svoje děti)
Kejtlyn
  • 
6.5.2005 22:35:29
U nás to byl manžel, kdo mne nahlas upozornil na myšlenku, že když daruju vajíčka, že mé geny budou někde chodit po světě, že někde bude chodít mé (z půlky) biologické dítě... ale myslím, že takhle se to brát nedá...
Když vám někdo umírá a vy podepíšete souhlas s darováním orgánů, tak taky vlastně myslíte na DOBRO vůči tomu obdarovanému, a né na to, že váš bližní musí umřít, aby jiný mohl žít...
Já vím, je to blbej příklad, a trochu od věci,
ale chci tím jen říct, že ty maminky, co nemají svá vajíčka, by JINAK děti mít nemohly, kdyby nebylo dárkyň...
Jéé tím nechci pět ódu na sebe, to jsem myslela obecně, a jako reakci na onen příspěvek, jestli jsme pomyslely na to, že někde chodí něco z nás...
TEREZA
  • 
6.5.2005 22:23:21
Já jsem se rozhodla darovat vajíčko, ne dítě. Jak už jsem psala, necením si jej víc, než kterékoliv jiné buňky v těle. Myslím si, že maminka je ta, která mu dá život a bude ho milovat, vychovávat ...

Martino, díky. Každá taková reakce mě utvrzuje v tom, že dělám správnou věc. Kéž by nás bylo dost a vás málo.
Hanka
  • 
6.5.2005 21:07:57
Že některá žena daruje vajíčka v rámci vlastní léčby neplodnosti, když jich potom několik zbyde, to chápu. Ale jít do toho s vlastníma dětma doma, Terko, to teda klobouk dolů.

Teď jste mě nad tím donutily přemýšlet a napadá mě, že nevím jak bych snášela ten pocit, že někde po světě můžou běhat moje děti a já o tom nevím. Nemyslím to ve zlém, jen by mě zajímalo, jestli na tohle myslíte.
Eva
  • 
6.5.2005 17:43:06
Marto,
ja sama podstupovala IVF a v okoli znam par holcin, ktere darovane vajicko potrebovaly. Bud sami svoje nemely, nebo z jineho duvodu se neoplodnovalo. Kolik procent holcin to je, nevim.

Neobvolavaji darkyne, ale prijemkyne vajicka. Ty kazdy mesic uzivaji hormony a chodi na kontroly do centra a pokud se v danych "plodnych" dnech objevi "volne" vajicko, tak se musi jednat rychle. Cekaci doba je cca par mesicu az rok.
Marta, Adam2/04, David1/08 11105
6.5.2005 15:50:39
Ahoj zdravím všechny... Zajímalo by mě, jestli je opravdu takový problém ve vajíčku....Přičin neoplodnění muže byt přece nekolik. Nevíte kolik procent žen z těch, ktere nemohou otěhotnět potřebují pravě darcovské vajíčko? A ještě jedna otázka mě napadla. To mají takový nedostatek darcovských vajíček, že darkyně obvolávají, nebo prostě některe někomu nepasují (nemyslím si, že je to jak z krví, jen by mě to zajímalo) Diky za odpovědi. Jinak vam všem moc fandím. Ahoj Marta
MARTINA29
  • 
6.5.2005 12:44:27
Terinko, dovol, abych Ti poděkovala. Já bohužel patřím do té druhé skupiny žen, které na potomka čekají už dlouhých 5 let. Máme za sebou všechno možné i nemožné a nic a zřejmě budu potřebovat dárcovské vajíčko. Kéž by bylo více takových lidí jako ty, protože vím, že některé ženy toužebně čekají na telefon z centra, že pro ně mají vajíčko !! To čekání je hrozné. Ta odměna, co se za to vyplácí je zcela oprávněná, sice je pravda, že ty peníze prakticky zaplatí příjemkyně, ale raději nepojedu několik let na dovolenou, jen kdybychom už byly rodina !!!
Terinko, opravdu, odběr je bezbolestný, narkóza v pohodě.
Přeji ti hodně štěstí a zdraví pro celou Tvou rodinu !!!! Ahoj Martina
Terka
  • 
6.5.2005 10:52:34
Musela jsem na kompletní gynekologické vyšetření a výtěry ( je testováno mnohem víc věcí, než například v těhotenství), a pak jsem musela ke genetikovi. Tam mi vzali krev na další testy (karyotipy, cist. fibróza, HIV....). A vzhledem k tomu, že mám vše v pořádku, tak teď mě čeká ještě jedno kontrolní gynekologické vyšetření+ další výtěr. Potom dostanu ty hormony, které si budu denně píchat a obden budu chodit na UZV. Tam budou sledovat jak mi dozrávají vajíčka a ve vhodný okamžik půjdu na odběr. Prý se to provádí pod celkovou narkózou (15-20 minut) vpichem přez poševní stěnu do vaječníku. Údajně je to nebolestivá záležitost.
Jak často lze odběr provádět nevím, ale když to půjde, tak si to klidně za rok zopakuji. Jako kompenzaci nákladů a "bolestné" se u nás vyplácí 10 000. Ale je fakt, že já to rozhodně nedělám pro peníze ( i když už teď se těším na dovču, kterou si za to udělám...:-))
A co se bezpečnosti týče. Jedná se o drobný výkon, který by neměl znamenat žádná rizika. Malé riziko představuje podávání hormonů, kdy to pac. ( cca v 5%) špatně snáší a na naší klinice se ve dvou z 3000 případů stalo, že u pacientky došlo ke krvácení do břicha. Ale nejsem lékař a píšu sem to, co mi řekl doktor, když jsem začala o dárcovství uvažovat.
Pokusím se požádat mého lékaře, aby sem konkrétně napsal co a jak.
beruška
  • 
6.5.2005 10:19:51
Terko a co jsi všechno musela podstoupit? Nemůže to mít nějaké vedlejší účinky? A jak často je možné darovat vajíčka?
Terka
  • 
5.5.2005 22:57:02
Mám dvě zdravé děti, a mít je je pro mě tou nejkrásnější věcí na světě. A vím, že je mnoho žen, které nemají takové štěstí, jako já. Že jsou ženy, pro které je každá další menstruace obrovským zklamáním. Že každý měsíc úpěnlivě čekají na zázrak, který nechce přijít.

Svých vajíček si cením stejně jako jakékoliv jiné buňky v tělě. A kdyby za mnou někdo přišel, že potřebuje mou kostní dřen, nebo, že mám darovat krev, tak nebudu váhat ani na okamžik. A toto je pro mne totéž.

Mám za sebou většinu testů a vyšetření, a příští měsíc bych měla začít s hormonama... Doufám, že to dopadne dobře, a že alespoň jedna rodina bude mít za nějaký čas svůj vytoužený "balíček", a že se jim splní jejich sen. Já jsem měla štěstí, a chci se o něj podělit!
[<<Předchozích 1560] Názory 15611570 z 1645  [Dalších 75 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.