| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dárkyně vajíčka

(?)
[<<Předchozích 1550] Názory 15511560 z 1645  [Dalších 85 >>]
Honorka 24776
7.5.2005 12:29:11
Rychetko, chápu, že se Ti do hormonální léčby nechce, ale já už bych se jí tak nebála, protože jsem jí podstoupila a nebylo to nic tak strašnýho, nepociťovala jsem na sobě žádné velké změny.
Sice musíš chodit na kontroly, ale jinak můžeš v době stimulace normálně fungovat.
Honorka 24776
7.5.2005 12:24:53
Nevim to jistě, ale myslim, že to je opravdu vždy se stimulací. Já o dárcovství taky uvažovala, dala jsem k tomu i souhlas, ale nakonec z toho sešlo, protože mi při genetickém vyšetření zjistili 3% riziko Turnerova syndromu, riziko je to sice malé, ale pro dárcovství už moje vajíčka nejsou vhodná.
Odběr je většinou bezbolestný, ale čím víc vajíček, tim je to i víc cítit. Mně teda břicho bolelo, ale dá se to snadno přežít a za ten výsledek to stojí!

Terko, za ostatní děkuju, že do toho jdeš, někomu to hrozně pomůže!!! Obdivuju Tě, že to podstupuješ jen kvůli dárcovství, já měla stimulaci podstupovat kvůli sobě a jen vajíčka navíc bych darovala.
Opravdu děkuju!!!

Myslim, že jinak může dárkyní být jen žena, co už má svoje děti, protože stimulaci proplácí pojišťovna jen třikrát do 40 let věku a nerozlišuje se, jestli je to kvůli dárcovství nebo neplodnosti, takže pokud by bezdětná žena časem zjistila, že s partnerem děti mít nemůžou a třikrát už byla na stimulaci kvůli dárcovství, tak už by jí to pojišťovna neproplatila.
Tara zelená 3598
7.5.2005 12:10:57
Pro všechny koho to zajímá:
Toto napsali kamarádce, která se chystá vajíčko darovat:
"Bylo by provedeno gynekologické vyšetření, odběry krve na HIV, hepaptitidu, syfilis, cystickou fibrózu, krevní skupinu. Ještě by následovalo genetické vyšetření. Po kompletaci výsledků můžeme přistoupit k hormonální stimulaci vaječníků a odběru vajíček. Za odběr vám bude vyplacena částka 10 tisíc korun"
Tudíž bez hormonální stimulace to nejde - potřebují více vajíček...
Rychetka
  • 
7.5.2005 10:54:13
Dobrý den,
je hormonální léčba při plánovanémm darování vajíčka nezbytná? Máme dítko, další z určitých důvodů nechceme, ale kdybych mohla darovat vajíčko/a, budu ráda. Hormonální léčbu bych ale podstoupit nechtěla. R.
Tara zelená 3598
7.5.2005 10:24:55
Já mám pocit, že po té hormonální stimulaci dozraje třeba 10 vajíček. celkem by mě zajímalo, jak často lze vajíčko darovat. Někdo jsem slyšela, že 1x za rok, jinde zas že 1x za život. Chlapi se svým spermatem to mají jednodušší :)
Zvědavá
  • 
7.5.2005 7:58:00
Tak se řídím tvou radou, ptát se inkognito. Taky mám dvě děti, další bio neplánujeme. Asi bych se srovnala i s tím, že to vajíčko bude moje. Beru to jako půlku budoucího dítětě. Není to pro mě buňka jako každá jiná. A proto mi záleží na tom, aby to případné vajíčko šlo opravdu k nějaké ženě a ne na pokusy nebo tak něco. Jaká je záruka, že to tak bude?
A dozrává jen jedno nebo se může stát, že dozrají dvě najednou? Když v tom jsou hormony?
A můžou mít hormony nějaké vbedlejší účinky?
Dík za odpovědi
TEREZA
  • 
7.5.2005 7:23:56
Já nevím, jak bych se vyrovnala s tím, že vím kde ta "moje" buňka je. Myslím si, že ta anonymita je na tomto místě oprávněná....

A co ty, nechceš se taky přidat???

Ještě jsem vám sem nenapsala, že je možná nejlepší nehcat si to sama pro sebe ( proto sem píšu tak anonymně ). Moje okolí to totiž těžce nese... Mám kolem sebe plno zamindrákovanejch,sobeckejch a staromódních lidí bez kouska pochopení a soucitu.
Nejvíc mě šokovala moje matka, která ač sama léčena kdysi 5 let na neplodnost mi to vysloveně zatrhla ( ne že bych si to brala k srdci :-))). A navíc to roznesla úplně všude, takže jsem teď středem pozornosti skoro všech. A naopak mám babičku 85let, která mi řekla, že jsem se rozhodla správně...
Čarodějka... 29409
6.5.2005 23:01:55
Terezko,
no..mně by to nevydilo...jen jsem tím chtěla říct, že by mi bylo jedno, jestli bych tu maminu znala či né... :-)
Prostě bych pomohla jí...a i sobě :-)
TEREZA
  • 
6.5.2005 22:56:43
Dárkyně a příjemkyně se navzájem neznají. Stejně jako u darování orgánů. Kdyby jsi například byla v kontaktu s tou maminkou, tak by jsi opravdu mohla mít pocit, že je to tvoje.

Čarodějka... 29409
6.5.2005 22:47:25
Kejtlyn,
no, já jsem taky kolikrát uvažovala, co bych dělala, kdyby někdo z mých blízkých, i nejbližších umíral...a jeho orgány by mohly pomoci jinému!
A víš, co Ti řeknu?
Že bych pak ráda "pochovala" obal (fuj, hnusný výraz, ale snad mě chápeš!!), ale mohl by být prázdný!
Tudíž kdyby třeba i všechny orgány mohly pomoci, tak nechť si z toho těla vezmou cokoliv, co potřebují k záchraně jiných lidských životů!!!!!!
Nám už by k ničemu ty orgány nebyly a jiným by pomohly!

[<<Předchozích 1550] Názory 15511560 z 1645  [Dalších 85 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.