Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
29.5.2012 15:10:04
a jak píšou holky, neznám snad žádnou maminku, která by biologicky vlastní dítě okamžitě milovala, všechny říkají, že si na sebe s miminkem museli "zvyknout."
![]() |
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
29.5.2012 15:08:51
byla jsem asi před rokem na hodně zajímavé psychologické přednášce, která se problematikou dárcovských vajíček a spermií zabývala. Bylo to skutečně hrozně zajímavé, do té doby mě podobný problém ani nenapadl. Vedla to psychiatrička, která se dlouhodobě touto problematikou zabývá. pokud máš takové pocity, určitě bych vyhledala odbornou psychologickou pomoc. Minimálně proto, že tě to ujistí v tom, že tvoje pocity jsou naprosto normální, legitimní, a možná i časté. IOna popisovala, že někteří rodiče se za takové pocity stydí, jako by cítili, že na ně nemají právo, když mají to štěstí, že se jim narodilo zdravé dítě. Tato psycholožka doporučovala mluvit s dětmi, které nejsou bio-příbuzné otevřeně a nelhat jim. Popisovala mnoho příběhů, ve kterých lhaní o jejich původu způsobilo těmto dětem velké psychické problémy
![]() ![]() ![]() |
| Epepe | 89236 |
|
|
29.5.2012 14:16:38
Přesně. Ze začátku jsem taky žádnou lásku necítila. Jak můžeš milovat někoho, koho znáš den?
![]() |
| Epepe | 89236 |
|
|
29.5.2012 14:15:54
Mně spíš zaráží ta představa, že by dítě mělo být "moje". Proč by ti mělo nějak patřit? Ani biologické děti ti tak úplně nepatří.
Nemusíte přece být "svoji", stačí, když jste spolu a je vám spolu dobře, ne? Každé dítě je trochu jiné, než si představujeme, i to biologické. Já netrvám na tom, že mezi námi musí být nějaké nevysvětlitelné pouto. Mám to jako s chlapama - vím, že existují ženy, které zažívají lásku na první pohled a musí potkat toho "pravého". Mně stačí, když je vedle mě někdo, s kým si rozumím, a s kým je mi dobře. |
| 1.3Magráta13 | 36870 |
|
|
29.5.2012 13:51:12
Jinak já si na všechny své děti, ač josu 100% bio
, taky musela zvyknout,naučit se je mít ráda. A u těch "zlobivějších" to bylo občas sakra těžké. Milovat někoho, kdo mě přes den vysává a řve a přes noc budí ![]() |
| 1.3Magráta13 | 36870 |
|
|
29.5.2012 13:34:53
Samozřejmě že je to tvoje dítě. když přijmeš krev od dárce, nebo orgán při transplantaci, taky jsou tvoje.
Tohlemiminko přišlo k vám, bez vás by se nenarodilo. A to skutečně. Prostě by nebylo. je to mnohem rozdílnější než adopce. A dítěti bych to neříkala, snad možná v dospělosti bych zmínila, že se narodilo po IVF. I když myslím, že ani kdyby to vědělo odmala, na tom nic nezmění, jenže asi to odmala nepochopí, jen ho to zmate. Ber to prostě tak, že je to tvoje dítě, narozené z tebe, s tvým přičiněním, díky tobě, seslané z nebe tobě.... jen prostě s odlišnou genetickou výbavou. ![]() |
| Razivia | 93965 |
|
|
29.5.2012 13:17:25
Nosilas ho devět měsců, máš ho opravdu od narození, není důvod to brát tak, že není "z tebe"... Dítku bych to řekla v dospělosti.
![]() |
| Razivia | 93965 |
|
|
29.5.2012 13:08:55
Tak já bych to řekla, ale asi až v dospělejším věku. Ono geneticky její není a třeba takovou rodinnou anamnézu by vědět mělo
. |
| Minka+Sabi 11/05+Sebi 4/11 | 14655 |
|
|
29.5.2012 13:07:40
Podivej se do historie, kde bylo nespocet dam, ktere musely zanechat sve deti nekde, kde je vychovaval nekdo jiny. Tyto deti k matce v 90% pripadu nikdy uz nenasly, za matku povazovaly tu, ktere je vychovala.
Rada ctu autobiografie historickych osobnosti ... a tam je to fakt patrne. Diteti bych to asi rekla, ale az ve velke dospelosti 25, 30 let. |
| yogurtová a dva yogurtíci | 110937 |
|
|
29.5.2012 13:00:40
Podívej se co dělají některé matky svým dětem,se kterýma mají společnou DNA.Ty ho vychováš a dáš mu vše do života.
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.